22 Ekim 2016 Cumartesi

Van Kedisi Özellikleri - Van Kedisi Bakımı

van kedisiVan kedisi tüyleri upuzun, uzun vücut yapısına sahip, kabarık kuyruğu olan göz renkleri tüm kedilerden farklı olan zeki bir kedi cinsidir. Van kedisi her kedi gibi fazlasıyla temizdir. Oyuncu, sadık bir kedidir. Ender, kıymetli kediler arasında yer alır. Göz renklerinin farklılığı ile tanınmışlardır.

Van Kedisi Görünümü


Onları farklı olan gözlerinden başlayalım… Van kedisi gözleri iki renkte olabilen bir kedidir. Göz renkleri 3 türlü olabilir. İki gözü mavi, iki gözü kehribar veya biri kehribar biri mavi gözlü olabilir. Bu mavi gözler gerçekten oldukça mavidir, masmavi diye nitelendirilebilir. Kehribar rengi ise değişiklik gösterebilir. Açık, koyu kehribar rengi olabilir. Van kedisi yavrularında iki kulak arasında bir ya da iki tane siyah nokta bulunur. Bu siyah nokta yavrunun göz rengini belli eden noktalardır. Yeni doğan van kedisi gözleri gri tonlarındadır. 25 – 30 gün içinde normal rengine dönmektedir. Erkek van kedilerinin kilosu yaklaşık olarak 3 – 4 kg arası, dişi van kedilerinin kilosu ise yaklaşık 2 – 3 kg arası değişir.

Karakteri


Van kedisi diğer kedilere oranla daha sıcak kanlı, sadık bir kedi cinsidir. Sahibi ile oyunlar oynamaya bayılır. Ve onları diğer kedilerden ayıran bir önemli özellikleri de suyu sevmeleridir. Van kedileri su ile kendi istekleri ile oynarlar, suda bol bol yüzmeyi severler. Avcılık yeteneği ise oldukça gelişmiştir. Eski zamanlarda Van yöresinde fare ve haşereleri avlaması için görevlendirilirdi. Günümüzde de bu görevlendirme devam edebilmektedir. Ki görevlendirilmese de haşere gördüğü anda zaten kendisi takılacaktır peşine.

Avcılık dışında Van’da yaşayan hayvan severler de onu ilk zamanlarından bu yana aile fertlerinden sayarak evlerinde beslemektedirler. Bulundukları ortamı sahiplendiklerinden dolayı insanlarla anlaşabildiği gibi diğer kedilerle anlaşma ihtimali düşüktür. Kendi ortamında veya farklı alanlarda diğer kedilerle kavga etme olasılığı yüksektir. Yani zekiliği ve büyüleyici güzelliği olan bu kedilere sahip olmak oldukça güzel bir durumdur… Kediler arasında belki de en özel olan Van kedileri ortalama olarak 15 yıl yaşamaktadırlar.van_kedisi

Tüy Bakımı


Haftada 2 veya 3 defa tüylerini fırçalamanız hem onun sağlığı, hem de sizin açınızdan iyi olacaktır. Yoğun tüy yapısına sahip olduğundan dökülmüş olan ölü tüylerin fırça yardımı ile alınması gerekir. Yıkama ihtiyacı tüm kedilerde olduğu gibi Van kedilerinde de olmaz. Kendi dilleri ile yalanarak temizlenmektedirler.

Beslenme


Kedilerin beslenmesi konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte alacağınız mama markası, mama içeriğine göre değişmektedir vereceğiniz mama miktarı. Mamayı almış olduğunuz veterinerinizden veya pet shoptan günlük ne kadar verilmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder