16 Ekim 2016 Pazar

Pug Cinsi Köpek Bakımı - Pug Köpeği Özellikleri

pug cinsi köpekGörünüm  


Pug cinsi köpek kare, tıknaz ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kısa tüylü ve yumuşak kürkleri vardır. Renkleri koyu sarımsı, sütlü kahve ve siyah olabilir. Kulakları ve yüzleri her zaman siyahtır. Kulakları dik ve uçları kırıktır. Gözleri koyu renkli, belirgin ve ifade doludur. Sırtları kısa ve yere paraleldir. Kuyrukları sırtların üstünde olup çember şeklindedir. Irk boyutları küçük, boyları ortalama 25 ile 35 cm arasında değişiklik göstermektedir. Ağırlıkları ise 6 ile 9 kg arasında değişmektedir. Tüyleri kısadır, tek tabakalı parlak, sık ve düzdür. Tüyleri ise çok fazla dökülmektedir.

Karakteri


Pug cinsi köpek mutlu, hareketli ve çok sadık köpeklerdir. Oyun oynamayı sevdikleri için dolayısıyla yaramazlardır da. Eğitimi fazla sevmezler ve inatçılardır. Onlara karşı sert cezalara gerek duyulmaz çünkü ses tonunuza ve şiddetine hemen uyarlar. İnsanlarla çok iyi geçinirler. Ev ve sokak köpekleri ile iyi anlaşırlar. İyi bir bekçi köpeği olmalarına rağmen fazla ve gereksiz havlamazlar. Boyutlarının küçük olmasına aldırmaksızın büyük köpeklere kafa tutabilirler. Bundan dolayı yavruyken zor da olsa bu konuda eğitim verilmesi gerekir.

Yaşam Ortamı


Pug cinsi köpek apartman ve bahçesiz evlerde de yaşayabilirler. Ev içinde fazla hareketli değillerdir. Aşırı sıcağa ve soğuğa dayanamazlar. Apartman daireleri için en uygun köpekler arasındadır pug cinsi köpek. Bahçeli evlerde sıcak ve soğuk ayarını yapmak elde olmadığından, hassas olan pug cinsi köpek kolay hastalanabilmektedir.

Bakımı


Puglar'ın düz ve kısa tüylerinin olması bakımlarını kolaylaştırır. İhtiyaç duyulan zamanlarda yıkanması yeterlidir ve düzenli taranması ihtiyacını karşılayacaktır. Banyo sonrası üşütmemesi çok önemlidir. Pug'lar mevsimsel olarak çok tüy dökerler. Yüzündeki kırışıklıkların vs. sık sık temizlenmesi gerekir. Burunları basık ve küçük olduğundan fazla hırıltılı sesler çıkartırlar. Geceleri bu hırıltılar uykunuzdan bile edebilir. Gece aynı odada yatırılmaları tavsiye edilmez.

Pug Cinsi Köpek Olası Sağlık Problemleri


Burun yapıları diğer cinslerden farklı olarak daha basık bir yapıda olduğundan ve kaşlarının kemersiz olmasından dolayı kornea yırtılması ve ağrılı göz kapakları, proptoziz gibi göz hastalıkları görülebilir. Basık burunlarından kaynaklı nefes alma problemleri yaşanabilir. Vücut sıcaklığının onlar için uygun olmayan şartlarda olduğu takdirde kolayca hastalanabilirler.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder