17 Ekim 2016 Pazartesi

British Shorthair Cinsi Kedi - British Shorthair Bakımı

british shorthairBritish Shorthair kedisi İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Harrison Weir isimli bir hayvan sever bu cinsi tüm dünyaya göstermiştir. Günümüzde en popüler kedi cinsleri arasındadır. Evde beslenme oranı oldukça yüksektir.

British Shorthair Cinsi Kedi Görünümü


Görünüm olarak British Shorthair cinsi kediler yoğun tüylere sahiptir. Tüyleri yumuşacık ve oyuncak gibidir. Renk olarak Scottish Fold cinsi kedilere benzetilirler. Genelde duman grisi renginde bulunurlar. Kulaklarının ucu yuvarlaktır. Gözleri de aynı şekilde yuvarlak, büyüktür. Renk olarak gözleri bakır rengi ile gold rengi arasında değişiklik göstermektedir. Kafaları da yine Scottish Fold gibi yuvalak ve tombiktir. Kafa yapıları kaslıdır. Geniş göğse sahiptir. Tüy yapısı yoğun ancak kısadır.

Erkek British Shorthairler dişilerine göre daha küçüktürler. Erkekler genellikle 5 – 10 kg. dişiler ise 5 – 7 kg. arasında değişiklik gösterir. Ortalama yaşam süreleri 15 – 20 sene arasındadır.

Karakteri


British cinsi kediler oldukça uysaldır. Yaşadıkları ortama kolay alışırlar. İnsanlarla ve diğer petlerle anlaşmasında herhangi bir sorun yaşanmaz. British Shorthair zeki bir kedidir ve yaramazlık gibi huyları yoktur. Diğer kedi türleri gibi etrafta fıldır fıldır dağınıklık yaratmaz. Sahibi ile oynamaktan büyük zevk alırlar. Kedilerin genel özellikleri olan kendilerini savunma özelliği British Shorthairlerde de vardır, istedikleri zaman kendilerini savunabilirler. British Shorthair cinsi kediler oldukça enerjiklerdir. Cana yakın bir yapıya sahiptirler. Sahiplerine bağlı bir kedi cinsidir. Ancak bu sahiplerine bağlı olmaları yine de onların özgürlüklerine olan bağlılığını da göz ardı ettirmemelidir. Fazla baskı altında kalmaya dayanamamaktadır bu tür kediler.

Tüy Bakımı


Bu türde de diğer kediler gibi kendi kendini temizlediğinden yıkanma ihtiyacı bulunmamaktadır. Haftada bir veya iki tüylerini dilerseniz fırçalayabilirsiniz. Tüyleri fazla uzun olmadığından aşırı tüy dökülmesi gibi problemlerle karşılaşma ihtimali düşüktür.

Beslenme


British Shorthair cinsi kedi kuru mama ile beslenebilirler. Beslenmesi konusunda almış olduğunuz mamanın günlük ölçülerine uymanız tavsiye edilir. Günlük vermeniz gereken mama miktarı ise mamayı aldığınız veteriner tarafından söylenmelidir veya aldığınız mama paketinin üzerinde yazacaktır.

Kökeni


British Shorthair cinsi kedi Büyük Britanya kökenlidir. 19. Yüz yıl sonlarında ortaya çıkartılmıştır.

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder