22 Ekim 2016 Cumartesi

Mavi Rus Kedisi ( Russian Blue ) Özellikleri ve Bakımı

mavi rus kedisiMavi Rus Kedisi ( Russian Blue ) gümüşümsü gri renge sahip uzun yüzlü sevimli bir kedi cinsidir. Önceleri 1860’lı yıllarda Kuzey Avrupa’da ortaya çıkmıştır. 2. Dünya Savaşı sonrası İskandinavya, İngiltere ve Amerika’ya getirilmiştir. Tam olarak çıktığı nokta bilinmemektedir. Ancak 1860’ta İngiliz denizcilerinin Arkhangelsk limanından getirdikleri söylenmektedir. Bu teoriye göre Mavi Rus Kedisi ( Russian Blue) Rusya’nın Kuzeyinde yaşamışlardır ve Rusya’nın hava şartlarına alışmış, kalın kürk yapısına sahip olmuşlardır. Renklerinden dolayı günümüzde oldukça dikkat çekmektedir.

Mavi Rus Kedisi (Russian Blue) Görünümü


Zarif duruşlu Mavi Rus Kedisi (Russian Blue) ince kemiklere ve uzun vücuda sahiptir. Kasları oldukça gelişmiştir ancak bacakları ince ve uzundur. Patiler yuvarlak ve minik, kuyrukları ise aşağıya doğru incelmektedir. Tüy yapısında ise en çok dikkat çeken nokta tüylerinin büyüleyici güzellikteki rengidir. Parlak mavi, kafa üstleri gümüş rengi olabilir. Gözleri genellikle yeşil olmaktadır. Ağırlıkları genellikle 3 ile 7 kilo arasında değişmektedir. Ortalama yaşam ömürleri 14- 16 yıl arasındadır.

Karakteri


Mavi Rus Kedisi (Russian Blue) kibar ve nazik bir kedidir. Sessiz, utangaç bir yapısı vardır. Her kedi gibi tırmanmaktan çok hoşlanırlar. Aile fertleri ile arası oldukça iyidir. Herkes ile kolayca anlaşabilir. Yine diğer kedilerde olduğu gibi Mavi Rus Kedileri de alıştıkları ortamın değişmesinden hoşlanmazlar. Yaşadıkları eve ve yaşadıkları ortama bağlı olurlar. Rutin hayatları olması onları daha çok memnun eder. Mama kaplarının yeri, kum kaplarının yeri , yaşadıkları yer vs. mecbur kalmadıkça değişmemelidir. Kum kapları daima onlar için temiz olmalıdır.

Çocuklarla iyi anlaşırlar. Köpekli ailelerde problem yaşatmadan anlaşabilirler. Kendilerine ilgi gösterilmesinden çok hoşlanırlar. Oyunculardır, sahipleri ile oyun oynamaya bayılırlar. Hile öğrenip yapmayı çok severler. Evinizde veya sokakta başka hayvanlar ile aynı ortama sokarken başta dikkatli olmalısınız. Yavaş yavaş birbirlerine alışmalıdırlar.mavi rus kedisi

Bakımı


Tüylerinin haftada 2 defa taranması gerekir. Ölü tüylerin vücudundan atılması onlar için önemlidir. Tırnakları belirli aralıklarla kesilmelidir. Göz kenarları yumuşak bez yardımı ile silinmelidir. Enfeksiyon kapma gibi durumlar bu yöntemle en aza indirgenir. Gözleri silerken bezin iki tarafı kullanılmalıdır. Aynı tarafı ile iki göz silinmemelidir. Kulakları kontrol etmelisiniz. Kirli ise pamuk yardımı ile temizlenmelidir. Kulak çubuğu kesinlikle kullanılmamalıdır.

Beslenme


Kedilerde de köpekler gibi yaşa ve kiloya göre beslenme miktarı değişmektedir. Ve hatta mama markasına göre de bu miktar değişmektedir. Günlük beslenme miktarı veterinerinizce önerilen miktarı aşmamalı veya daha az kesinlikle olmamalıdır.

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder