11 Ekim 2016 Salı

Alman Çoban Köpeği - Alman Kurdu Beslenmesi ve Bakımı

alman çoban köpeğiAlman Çoban Köpeği cinsinin diğer adı Alsatian’dır. Yapı olarak oldukça güçlü ve dengelidirler. Bu tür köpeklerin sert ve iri görünümlerinden dolayı insanlar onlardan ürkebilirler. Ancak bu ürkmelerin aksine Alman Çoban Köpeği fazlasıyla insancıl ve uysaldır. Diğer hayvanlar ile anlaşabilir. Eğitilmesi kolaydır, öğrenim kapasitesi yüksektir. Genelde iş ve bekçi köpeği olarak kullanılmaktadırlar. Koruma, polis köpeği, çoban köpeği olarak yetiştirilebilirler.

Görünüm


Alman Çoban Köpeği gösterişli bir vücut yapısına sahiptir. Renkleri genellikle kahverengi, siyah, kahve – siyah olabilir. Vücut rengi ne olursa olsun burunları siyahtır. Vücudu kaslı, adeleli ve dikdörtgendir. Oldukça güçlü dişleri vardır. Kulakları dik, sivri ve öne doğru bakmaktadır. Yavrularda bazen daha eğik olabilir kulak yapısı. Gözleri koyu renkte olur ve çok zeki bakışları vardır. Kuyruğu tüylüdür. Tüy yapısı ise uzun veya kısa olabilir. Kiloları 34 – 44 kg arası değişebilmektedir. Boyları ise erkeklerde 61 – 66 cm arası, dişilerde 56 – 61 cm arası değişmektedir.alman kurdu

Karakteri


Alman Çoban Köpeği en belirgin özellikleri arasında korkusuz, dikkatli olması vardır. Koruma içgüdüsüne sahiptir. Sahibine fazlasıyla bağlıdır, itaatkardır ve sahibi tarafından eğitilmeye oldukça meraklıdır. Öğrenme kapasitesi çok fazladır. Bu köpekler sahipleri ile vakit geçirmeye bayılırlar. Sahiplerinden ayrı çok vakit geçirmek istemezler, yalnızlıktan hoşlanmazlar. Fazla havlamazlar. Yalnızca gerekli durumlarda havlarlar. Eğitim bu köpekler için çok önemlidir. Korumacı yapısı tehlikeli durumlara sebep olabilir. Yavruyken eğitilmeye  başlanmalıdır. Yavruyken diğer hayvanlarla ve diğer insanlarla birlikte vakit geçirmeye alıştırılması gerekir. Erişkin yaştaki köpekler birden sosyalleştiğinde ürkebilirler. Bu ürkme de onlarda saldırgan tavırlar ile gösterilebilir. Eğitilme kapasitesi hat safhada olduğundan ; çoban köpeği, koruma, bekçi, polis, rehber köpek ve arama kurtarma köpeği olarak eğitilip kullanılabilirler.

Bakımı


Fazlasıyla hareketli bir köpek cinsidir Alman Çoban Köpeği. Ev içerisinde ona yeterince vakit ayırıp yeterince oynatabileceğinize inanıyorsanız evde de beslenebilir. Tabii bu ev içerisinde beslemek onun bahçede beslemek kadar mutlu etmeyecektir. Tüyleri sık sık ve az miktarda dökülebilir. Her kedi ve köpekte olduğu gibi normal tüy dökmeler dışında mevsimsel tüy dökülmeleri de olacaktır. Fırçalama yöntemi ile dökülen tüylerin etrafa yayılmasını bir nebze önleyebilirsiniz. Yılda 1 kez yıkanması yeterlidir.

Alman Çoban Köpeği Beslenmesi


Kuru mama ile beslenmelidirler. Evlerinde besleyen insanlar ev yemeklerinden de vermektedirler ancak bu ev yemekleri içerisindeki herhangi bir baharat veya bir gıda köpeğinizin sindirim sistemine zarar verebilir. Beslenme konusunda veterinerinizin vereceği talimatlara uyunuz.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder