8 Ekim 2016 Cumartesi

Labrador Retriever Cinsi Köpek - Labrador Köpekleri Özellikleri

labrador-retrieverLabrador retriever cinsi köpekler sahipleri ile vakit geçirmekten, su ile oynamaktan büyük zevk alırlar. Sahiplerine itaat etmeyi severler. Oldukça hareketli ve oyuncu köpeklerdir. Bu tür köpekler genellikle insanlarla ve çocuklarla çok iyi anlaşırlar, dost canlısı olurlar. Duygusal olmalarından dolayı bakıldığı ailenin onu sevdiğini hissettirmesine ihtiyacı vardır.

Labrador retriever köpekleri bekçilik yapabilirler ancak bu bekçilik çokta sağlam olmayabilir. İnsanlarla iyi anlaşabildiklerinden kandırılmaları kolay olabilir. Golden retriever cinsi köpekler ile birbirlerine benzerler. Ancak goldenlara göre daha baskın ve bağımsız yapıları vardır. İngiliz Labradoru ve Amerikan Labradoru olmak üzere iki türü vardır.

labrador retrieverGörünüm


Genellikle sarı, kahverengi ve siyah renkte,  düz bir kürkü olur. Güçlü ve dikdörtgen bir yapısı vardır. Geniş bir kafa yapısı vardır. Burnu güçlüdür. Belirgin bir alın şekli vardır, hafif çıkıntılıdır. Göz renkleri genelde kahverengi, ela, kestane rengidir. Kulakları aşağı doğru sarkar. Kuyruğu baştan sona doğru incelerek gider.

Karakteri


Goldenlar gibi labrador retriever cinsi köpeklerde en çok tercih edilen köpekler arasındadır. Duygusal, oyuncu olması ve insanlarla iyi anlaşması bu tercih edilebilirliği oldukça etkiliyor tabii ki. Sakin, kavgacı olmayan, diğer evcil hayvanlar ile rahat anlaşabilen sevimli bir karaktere sahiptir labradorlar. Su ile oynamaya, yüzmeye bayılırlar. Bazen polisler ile birlikte madde arayışında kullanılırlar. Görme engelli insanlar için yol arkadaşı olabilme potansiyeline sahiptirler.

Bakımı


Çok oyuncu ve hareketli karakterleri olduğundan dolayı gün içerisinde oldukça ilgi beklerler. Enerjilerini atmaları sağlanmalıdır. Yüzmeye götürülebilirler, malum yüzmeye bayılırlar.

En az haftada 1 defa tüylerinin fırçalanması gerekir. Dışarıda yaşayabilrler ancak sıcak aile ortamı onlar için daha güzeldir.  Ortalama ömürleri 10 – 13 yıldır.

Beslenme 


Hayvanların sindirim sistemleri ve metabolizmaları insanlara göre daha farklı çalışmaktadır. Daha hassastırlar. Genelde köpek sahiplerinin düştüğü bir hata ; köpeklerinin kuru mama ile doymadıklarını veya köpeklerinin kuru mamayı sevmediklerini düşündüklerinden ev yemeklerinden köpeklerine de vermeye çalışırlar. Ancak bu ev yemekleri köpeklerine zarar verebilir. Sindirim sistemlerinde problemler olabilir veya herhangi başka sağlık problemleri ile karşılaşabilirler.

Labrador retriever cinsi köpeklerin beslenmesi ise ; yavru labradorlar günde 3 kez, 1 yaşına gelmiş labradorlar günde 2 defa, 1 yaşını geçmiş labradorlar günde 1 defa kuru mama ile beslenmelidir.

Mamanızı aldığınız veterineriniz size köpeğinizin cinsine ve yaşına göre beslenme önerisinde bulunacaktır.

Labrador Retriever Kökeni


En çok tercih edilen köpek cinslerinden biri olan labrador retriever cinsi köpekler önceleri St John Köpeği olarak bilinirlerdi. Kanada’da geliştirilen, sonraları İngiltere’ye getirilen bir türdür.

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder