20 Ekim 2016 Perşembe

Rottweiler Cinsi Köpek - Rottweiler Özellikleri

rottweilerRottweiler Cinsi Köpek Görünümü


Rottweiler cinsi köpeklerin vücutları güçlü ve iridir. Fazlasıyla kaslı bir vücut yapısına sahiptirler. Bu iri yapılı rottweiler cinsi köpekler geniş kafa yapısına ve yuvarlak alına sahiptir. Çeneleri de vücutları gibi oldukça güçlüdür. Gözleri genellikle koyu kahve, siyah ve koyu renklerde olur. Bakışları sahibine sadık olduğunu belli etmektedir. Kulaklar aşağı düşüktür. Üçgen yapılıdır, ileriye doğrudur. Burun siyah ve uzundur. Dudaklar ve ağız da gözler gibi koyu tonlarda olur. Tüy yapısı ise kısa ve sert bir yapıdadır.

Karakteri


Sahiplerine sadık olmaları ile bilinen rottweiler cinsi köpekler sadıklıkları kadar cesur, sakin ve eğitilmeye müsait bir köpektir. Güçlü yapıları dolayısıyla acıyı kolay kolay hissetmezler. Kendilerine oldukça güvenirler. Bu köpeklerde eğitim çok önemlidir. Kendilerine olan güvenlerinden kaynaklı çevreye karşı saldırgan tavırlar sergileyebilirler. Düzgün bir eğitim ile harikulade sadık bir köpek sahibi olma imkanınız varken saldırgan bir rottweiler istemiyorsanız eğitim şart. Genellikle zekaları ve güçlülükleri dolayısıyla güvenlik, bekçi köpeği, polis köpeği olarak kullanılırlar. Dünyanın çeşitli yerlerinde polis köpeği olarak ve gümrüklerde görülürler. Koruma içgüdüsü gelişmiş bir köpektir. Diğer köpeklerle anlaşamama durumları olabilir. Bundan dolayı kesinlikle tasma olmadan sokağa çıkarılmamalıdır. Doğru eğitim ile yetiştirildiklerinde çocuklar ile iyi anlaşabilirler. Yavruyken farklı petlerle bir arada olurlarsa diğer hayvanlarla da anlaşabilme ihtimalleri vardır. Yabancılara karşı oldukça mesafelidir. İz sürme ve itaat etme konularında çok başarılıdır. Yeteri kadar egzersiz yaptırıldığında apartman dairesinde de yaşatılabilir.

Bakımırottweiler


Rottweiler köpekleri de Alman Çoban Köpeği gibi günlük bakıma gereksinim duyar. Her gün düzenli olarak kürklerinin taranması gerekmektedir. Ölü tüylerin fırça veya  tarak yardımı ile alınması gerekir. Kürkün parlak görünmesi için önce fırça ile fırçalanır, ardından geniş aralıklı tarak ile tekrar taranır tüyler.

Bol egzersize ihtiyaçları olur. Güçlü yapıya sahip bu rottweiler köpeklerine vereceğiniz her iş hoşuna gidecektir. Egzersiz olarak kabullenecektir vermiş olduğunuz işi. Ormanlarda koşturulmak ve yürüyüş yapmak rottweiler köpekleri tarafından çok sevilir.

Kökeni


Bu cins köpekler İtalya Mastif’te türemiş ve Alman Wurtemberg bölgesi Rottweil kasabasından gelir. Orta çağlarda sürü köpeği diye kullanılırdı. 1800’lerde nesli tükenme tehlikesini atlatmıştır. Daha sonra hayvan severler tarafından çoğaltılmışlardır. Günümüzde ise bekçi köpeği , polis köpeği , sürü köpeği, iz sürme, güç gösterileri gibi alanlarda kullanılmaktadırlar.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder