14 Ekim 2016 Cuma

Evde Besleyebileceğiniz Küçük Köpek Cinsleri

Evinde köpek beslemek isteyen insanların çoğu genellikle küçük köpek cinsleri tercih etmektedir. Küçük köpek cinsleri hakkında bilgisi olmayan insanlar için fikir sahibi olmaları adına ufak çaplı bir araştırma yapmak istedik. Küçük köpek cinslerini şu şekilde sıralayabiliriz ;

küçük köpek cinsleri1 - Pomeranya Köpeği ( Pomerian Boo ) : Son zamanlarda en çok tercih edilen köpek cinsleri arasındadır. Çok sevimli bir köpektir. Oyuncak köpek gibi bir görünüme sahiptir. Ortalama boyları 20 – 30 cm arasındadır. Tüyleri dökülen bir köpek cinsidir. Ancak boyutları küçük olduğu için bu tüy dökme durumu fazla sorun yaratmayabilir. Bir şeyler öğrenmek onun için çok eğlenceli olabilir. Sahiplerine çok bağlı olurlar. İtaat etmeyi severler. Fazla oyuncu köpek cinslerindendir. Ufak boylarına rağmen sokaktaki diğer köpeklere kendini büyük sanıp saldırgan tavırlar gösterebilir. Genellikle süs köpeği olarak beslenirler. Havlama konusunda problem yaşamamak adına eğitim vermeye yavruyken başlanmalıdır.

pug2 - Pug : Pug cinsi köpek büyümüşte küçülmüş havası olan bir köpektir.  Kısacık bacakları ve kırışık küçük suratı ile çok fazla sevimli bir görünüme sahiptir. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Çoğu köpek gibi pug cinsi köpekler de oyun oynamaktan hoşlanırlar. Sert tavırlar ve verilen cezalar ile sahiplerineküsebilirler. Duygusal köpeklerdir. Eğitim vermek biraz zor olabilir. Fazla havlamazlar. Başka hayvanlarla ve köpeklerle anlaşması kolay olabilir. Duygusal yapılarından kaynaklı kıskanç olabilirler. Sahibini farklı bir köpek ile oynarken vs. gördüğü takdirde kıskanma durumları olabilir. Sahiplerinin ilgisini üzerinde isterler. Fazla sıcak ve soğukta kolay hastalanabilirler. Boyları genellikle 25 – 35 cm arasında değişmektedir. Bahçeli evde beslemek isteyen insanlar hava şartlarında köpeklerinin sıcaklığına ve soğukluğuna vücut ısısına dikkat etmelidir.

pekinez3 - Pekinez : Pekinez köpekleri süs köpeği olarak beslenirler. Pekinez köpeği sahipleri genellikle bayan olarak karşımıza çıkmaktadır. Sebebi ise minik yapıları ve sevimliliğidir. Oldukça cesur bir köpek cinsidir. Sahibine bağlılığı ise hat safhadadır. Yabancı insanlar ile kolaylıkla iletişim kuramazlar, aralarına mesafe koyarlar. Sahibinin istediğini yapmaktan çok sahibine kendi istediğini yaptırmak için inat edebilirler. İstediği herhangi bir şey olmadığı zaman mama yemeyerek tepki gösterebilirler. Havlama konusunda bilgi vermek gerekirse çok fazla havlarlar. Çocuklu ailelerde kıskançlık ile ilgili problemler yaşanabileceğinden tavsiye edilmemektedir. Sahipleri ile çocukları kıskanma durumları olabilir. Fazla tüy dökerler. Çok hassas metabolizmaya sahiptirler. Kolay hastalanabilirler.

chicihuahua4 - Chihuahua ( Şivava ) : Küçük köpek cinsleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de chihuahua köpeğidir. Bu cinste pekinez köpekleri gibi sahiplerine fazla bağlıdırlar ve duygusaldırlar. Yine bu duygusal yapıları dolayısıyla kıskanç olabiliyorlar. Biraz da kibirli bir yapıya sahiptir. Ancak sahibine olan bağlılığından dolayı sahibinden gördüğü 1 sevgiye 10 sevgi olarak karşılık verirler. Sahiplerinin yüzlerini yalamaya bayılırlar. Eğitim almaktan pek hoşlanmazlar. Isırma durumları olabilir. Kızdıkları zaman ısırabilirler. Bu ısırma huylarından kaynaklı çocuklu aileler için önerilmezler. Bu cinste de Pekinez gibi havlama oranı yüksektir. Tuvalet eğitimi zor olabilir. Yavruyken diğer köpeklerle oynamaya vs. alıştırılması gerekir. Aksi takdirde sokakta gezdirirken diğer hayvanlara saldırgan tavırlarda bulunabilirler.

dachshunds5 - Dachshund ( Sosis Köpek ) : Kısa bacaklı ve uzun gövdeli Dachshund cinsi köpekleri Sosis Köpek diye de anılmaktadır. Oyuncu, sevimli ve neşeli bir yapıya sahiptir. Havlama durumları fazla olur. Havladıkları zaman kendilerinden büyük sesleri çıkar. Çok inatçılardır. Eğitilmeye çok uygun değildirler. Sahibi onu eğitmeye çalışırken o sahibini eğitmeye çalışırlar. Normal şartlarda diğer hayvanlarla anlaşabilir ancak bu cinste de ısırma eğilimi olabilir. Kucakta olmaktan fazla hoşlanmazlar. Orta düzeyde tüy dökerler. Günde 1 defa tüylerinin taranması gerekir. Boyları genelde 35 – 45 cm arasında değişebilir. Ortalama ömürleri 13 – 14 sene olarak söylenebilir.

Evde Beslenebilecek Diğer Küçük Köpek Cinsleri :

Bunların yanında Maltese ( Malta Köpeği ), Boston Terrier, Shih Tzu, Minyatür Schnauzer,Minyatür Poodle cinsi köpeklerde küçük köpek cinsleri arasında evde beslenebilecek türlerdendir.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder