6 Ekim 2016 Perşembe

Evcil Hayvanlar - Evde Beslenebilecek Hayvanlar

Kimi zaman evimizde bir hayvan beslemek isteriz fakat bunun hangi evcil hayvan olacağına bir türlü karar veremeyebiliriz. Belki üşengeçlikteni belki vakit olmamasından kaynaklı evcil hayvanlar arasında bakımı kolay olan bir hayvan seçmek isteriz çoğumuz. Sizin için bu yazımızda bakımı en kolay olan evcil hayvanlar ile ilgili bilgi vereceğiz. Bu evcil hayvanlar şu şekilde sıralanabilir ;

gkyz-japon-balBalıklar :

  • Japon Balıkları : En yaygın beslenen balık türüdür. Japon balığı sazangiller ailesindendir. Eğer akvaryumunuzda sadece japon balığı cinsi varsa ısıtıcı ihtiyacı duymazsınız, su sıcaklığı 25 dereceyi aşmamalıdır. Yumurtlayarak çoğalırlar.

  • Lepistes Balıkları : Dünyada bir çok yerde en çok sevilen balık türüdür lepistesler. Üretimleri çok kolaydır ve akvaryuma en uygun balıklardandır. Çeşitli su şartlarında yaşayabilir. Oldukça dayanıklıdırlar.

  • Beta Balıkları : Bu balık türüde akvaryumda yaşamaya en uygun balıklardandır. Bakımları zor değildir. Temiz, sağlıklı bir akvaryumda oldukça dayanıklı yaşayabilirler.

  • Zebra Ciklet Balıkları : Bakımı en basit olan balık türü diyebiliriz bu tür için. Biraz giderli, kavgacı bir balık türü olan cikletler kolay çoğalırlar.

Bu balıklar kesinlikle bardakta veya fanusta beslenmemelidir. Ömürlerinin uzun olmasını isteyen hayvan dostlarının fanus veya bardak yerine olabildiğince geniş akvaryum almaları önerilir. Bu balıklar geniş akvaryumda daha dayanıklı ve sağlıklı büyürler.
  • Kaplumbağalar : Birkaç dikkat edilmesi gereken unsur dışında bakımları oldukça kolaydır kaplumbağaların. Evcil hayvanlar arasında bakımı kolay olduğundan dolayı en çok tercih edilen hayvanlardandır.su-kaplumbagasi


Bakımı için alacağınız akvaryum içerisine kesinlikle ultraviyole lambası, ısıtıcı, temizlik filtresi bulunmalıdır. Bunlar kaplumbağanızın daha sağlıklı, daha temiz ve daha rahat bir ortamda büyümesine yardımcı olacaktır.

Sürekli su içerisinde kalmaları gerekmiyor. Güneşlenmeleri ve kuru zeminde gezmeleri de gerekir. Fazla soğuk veya fazla sıcak alanlarda bulunmaması gerekir. Ani hava değişikliği sağlığı açısından problem oluşturabilir.
  • hamster-campbellHamsterlar : Hamsterlarda evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Onlar için uygun olan bir kafeste bakılırlar. Günlük olarak yemek ve su isterler. Düzenli olarak kafesten çiş ve kakalarının temizlenmesi gerekmektedir. Ortalama ömürleri 2 ile 3 yıl arasında değişmektedir. Geceleri canlı olduklarından gündüz durgun olmaları normaldir.


Hamster beslenmesi için gerekli olan mamalar pet shoplarda satılmaktadır. Bu mamaların yanında hamsterlara ek olarak tahıl ve tohumlar, sebze ve meyveler verilmelidir.

 
  • dsc_0028Kedi : Bakımı yukarıdaki hayvanlara göre daha zahmetlidir ancak fikrimizce evde beslenebilecek en cici hayvandır. Mama ve sularının dikkatli bir şekilde günlük olarak verilmesi gerekir. Dışkılarının günlük temizlenmesi gerekir ve sürekli ilgi ve oyun oynamak isterler. Ekstra olarak kedilerin aşıları, kısırlaştırılmaları vs. bir çok veterinerlerce yapılması gereken kontrolleri de mevcuttur. Temizlik ile ilgili bir zahmetleri yoktur. Kendi kendilerini kusursuzca temizleyebilirler.

Bakımı kolay olarak geçse de hayvan bakımı oldukça sorumluluk gerektiren bir durumdur. Bir canlının sizin sorumluluk duygunuzun tam olmamasından dolayı aç veya susuz kalmasını istemezsiniz sanırım. Eğer kendinize bu konuda güveniyorsanız bakıma muhtaç canlılardan tercih edebilirsiniz. Doğal yaşam alanlarında mutlu olan hayvanlar bırakın orada kalsın. :)
Kedi veya benzeri bir hayvan alacaksanız şayet bunu barınaklardan yapmaya özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder