10 Ekim 2016 Pazartesi

Sibirya Kurdu Cinsi Köpek - Husky Özellikleri ve Bakımı

sibirya kurduSibirya kurdu cinsi köpek oldukça güçlü bir köpektir. Diğer adı Husky olan Sibirya kurdu köpekler arasında en çok tercih edilenlerdendir.  Geçmişte kızak çekme, bekçilik gibi durumlarda kullanılırlardı. Sibirya kurtlarının en öne çıkan özellikleri Sibirya soğuklarında güçlü yapılarından dolayı dayanıklı bir şekilde çalışabiliyor olmalarıdır.

Veterinerler Sibirya kurtlarının sıcak bölgelerde beslenmelerinin doğru olmadığını söylemektedirler ancak günümüzde evde beslenme oranı oldukça yüksektir. Husky köpekleri -50 ile – 60 derece soğuğa kadar dayanabilirler.

En çok tercih edilen köpeklerden olmasının sebebi ise gözlerinin büyüleyici güzelliğidir muhtemelen. Görünüşleri serttir. Masmavi gözleri ile olan bakışları bazen ürkütücü gözükebilir ancak görünümünün aksine fazlasıyla uysal, neşeli bir köpektir Sibirya kurdu .

Görünümü


Husky dik bir duruşa sahiptir. Tüyleri uzun ve yumuşaktır. Az önce de belirttiğimiz gibi bakışları biraz ürkütücü gözükebilir, dik ve ileriye doğru bakan bir köpek türüdür. Kulakları dik ve üçgendir. Bembeyaz, simsiyah veya siyah beyaz, farklı renklerde olabilir. Diğer köpeklere göre tüyleri daha temiz ve parlak gözükmektedir.

Karakteri


Sert görünüşlerinin aksine neşeli, uysal, oyuncu, sadık bir yapısı varıdır. Oldukça zeki bir türdür. Sahibi ile vakit geçirmeye bayılırlar. Diğer köpeklerle kolay ve iyi anlaşır. Biraz inatçı ve yaramaz olabilirler. Eğitilmesi diğer köpeklere göre zordur. Nadiren havlarlar, çok gürültülü bir köpek değildir. Fazla havlamadıklarından dolayı genelde bekçilik için çok uygun değildir ancak yine de bekçi olarak kullanan mevcuttur. Sıcaktan hoşlanmazlar, hava sıcak olmadığı sürece oyuncu yapılarından ödün vermezler.

Bakımı 


[caption id="attachment_640" align="alignright" width="214"]Sibirya Kurdu Sibirya Kurdu[/caption]

Husky kalın tüylere sahip bir köpektir. Bu tüy yapısı onların sıcağa dayanıklı olmamalarının en büyük nedenidir. Her yıl sıcak havaların başlangıcında tüylerinin kesilmesi gerekmektedir. Yazlık, sıcak bölgelerde besleniyorlarsa bu tüylerinin daha sık kesilmesi gerekir. Derilerinin hava alması için ise tüylerinin

Yukarıda da belirttiğimiz gibi veterinerler apartman hayatında Sibirya kurdu beslenmesini uygun görmemektedir. Hem hava şartları, hem de eğitilmesi zor bir köpek olduğundan problem yaşayabilirsiniz. Bahçeli bir eviniz varsa da köpeğinizin kaçmaması için yüksek korumalıklar yapmalısınız. Kaçma eğilimi sık görülür bu cinste.

Sibirya Kurdu - Husky Beslenmesi


Sibirya Kurdu – Husky fazla iştahlı bir köpek değildir. Diğer köpek cinslerine göre daha az yemek yerler. Kuru mama ile besleyebilirsiniz. Kuru mama köpeğinizin yeme oranına göre günde 2 öğün mama verilebilir. Tabii ki mama miktarını veterinerinizin önerisine uyarak ayarlamalısınız. Köpeğinizin yaşı, ağırlığı, cinsine göre günlük mama miktarını veterineriniz belirleyecektir.

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder