11 Ekim 2016 Salı

Kanarya Bakımı - Kanarya Beslenmesi

kanaryaKanaryalar anavatanları Atlas Okyanusu içerisinde Canary adında adalar birliği olarak bilinir. Doğdukları ve keşfedildikleri yer ile ilgili daha farklı çeşitli söylentiler vardır. Önceleri zenginler tarafından kuşhane adı verilen yerlerde beslenirlerdi ancak daha sonra diğer halkta kanarya beslemeye başlamıştır.

Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya’da kanarya yetiştirilmesi konusunda ilk sıradadır. Kafeslerdeki kanaryalar yedikleri gıdalar ile daha gelişmiş vücuda sahiptir. Yabani ortamdaki kanaryalar kafes kanaryalarına göre daha küçük olurlar.


Bakımı


  • Kanarya beslemeye karar verdiğinizde bir takım malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Bu malzemeler ile ilgili bilgi verecek olursak aşağıdaki gibi sıralayabiliriz :

  • Kafes : Kullanım yerine göre değişik kafes türleri mevcuttur. Evde bakmak için istiyorsanız pet shoplarda uygun kafesi bulabilirsiniz. Kafes seçiminde dikkat edilmesi gereken husus kafesin kuşun boyutlarına göre büyük olmasıdır. Kanarya içerisinde rahatlıkla hareket edebilmelidir.

  • Tünekler : Kafes içerisinde farklı boylarda tünekler bulundurulmalıdır. Tüneklerden biri ağaç dalından olursa iyi olabilir.

  • Yemlik ve Suluklar : Alacağınız kafesin yanında genelde yemlik ve suluk verilmektedir. Olur da bu yemlik ve suluklar küçük gelirse daha büyüklerini alabilirsiniz.

  • Taban Kumu  : Kafes ihtiyaçları arasında en önemlilerden biri de taban kumudur. Bu kum daima temiz olmalıdır. Bu kum kanaryaların sindirim sistemi açısından oldukça önemlidir. Öğütme işlemi kanaryalar için zor bir iştir. Bu kum kanaryaların yedikleri besinleri öğütmelerinde faydalıdır.

  • Yeşillikler : Kanaryalar sadece tohum ile beslenmemelidir. Tohumların yanında meyve ve sebzelerde tüketmelidir. Bundan dolayı haftada bir iki defa marul, incir, kiraz,armut, ıspanak gibi sebze ve meyveler verilebilir.

  • Yeşillik Askısı : Haftada bir iki kez vereceğiniz meyve ve sebzelerin sizin kontrolünüzde olması için işinizi kolaylaştıracak olan yeşillik askılarına da ihtiyacınız olacaktır.kanarya

Kanarya Beslenmesi


Kanaryalar için günlük beslenme önemlidir. Bir gün bir şey yemedikleri takdirde ölebilirler. Yem, sebze, meyve gibi besinler tüketmelidir. Yiyeceği besinler kanaryanızın cinsine, hastalıklarına, rengine, yetiştirme tarzına ve tüy dökme oranına göre değişebilir. Pet shoplarda kanarya yemini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu yemlerin yanında yulaf, keten tohumu, turp gibi besinler de yem olarak kullanılabilir. Bunlardan bir karışım yem de hazırlayabilirsiniz. Kışları kanaryanıza fazla olmamak kaydı ile kenevir verebilirsiniz. Soğuklardan koruyabilir bu kanaryanızı.

Kanaryanızın yemeğinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri yemin ıslak veya nemli olmaması gerektiğidir. Islak ve nemli yem bağırsak sorunları yaratabilir.

Kanarya beslenmesi konusunda ilk olarak veterinerinize danışabilirsiniz.

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder