6 Ekim 2016 Perşembe

Sahiplenmede Pet Shop ve Hayvan Barınakları İlişkisi

Hayvan sahiplendeme pet shop ve hayvan barınakları ilişkisini inceleyecek olursak, hayvanlarında insanlar gibi yaşamsal hakları olduğunu en başta bilmek gerekir. Bunların başında insanlarda olduğu gibi yaşama hakkı gelmektedir. Bu minik dostlarında sevilme hakları vardır. Onların da hak ettikleri koşullarda yaşamaları gerekmektedir. 2014 yılında Ankara İli Hayvanları Koruma Kurulu yaptığı bir toplantıda hayvan haklarını savunmakla birlikte pet shop gibi yerlerde balık ve kuş gibi kafes hayvanları dışında kediköpek gibi hayvanların satışını yasaklamıştır. Ancak bazı pet shop ve internet sitelerinde maalesef ki hala kedi – köpek satışları devam etmektedir. İnsanlar da böylelikle hayvan barınakları yerine pet shop ve internet sitelerinden kedi – köpek almaya devam etmektedirler.

barinak

Ancak pet shop'daki canlara milyarlarca para vererek satın almak yerine hayvan barınaklarından bir can sahiplenerek çok daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Pet shop'lara 1-2 milyar vermek yerine barınaktaki bakıma muhtaç, hasta, yaralı ve küçük bir kafes içerisinde 5-6 hayvan bir arada yaşayan canlara mama, ilaç vs. gibi yardımlarda bulunabilirsiniz.

Evinize alma gibi bir şansınız olmasa bile hayvan barınakları minik canlar ve hayvanseverler için evlat edinme gibi bir kolaylık sağlamaktadır. Evlat edinme ile barınaktan sahipleneceğiniz bir can’ın tüm bakım ve mama ihtiyacını siz karşılıyorsunuz, hafta sonları veya belirli günlerde sahiplendiğiniz dostunuzu barınak dışında gezdirmeye vs. çıkartabiliyorsunuz.

Hayvan barınakları dışında internet sitelerinde de bakıma muhtaç, sokakta bulunmuş hayvanlar mevcut. En az hayvan barınaklarındaki hayvanlarımız kadar internet sitelerindeki hayvanlarda sahiplenilmeyi, bir yuva sahibi olmayı dört gözle bekliyorlar. Minik dostlarınıza kalbinizin ve evinizin kapısını açın, onların karşılıksız sevgisini kazanın. Onların barınaktaki halini ve barınaktan sonraki mutluluğunu gördüğünüzde ona iyice sahip çıkıp, ona daha fazla sevgi göstereceğinizden eminim.

Tabii kendinizi gerçekten hazır hissediyorsanız, bir hayvan sahiplenmenin sorumluluğunu taşıyabileceğinizi düşünüyorsanız yukarıda yazılanları uygulayın, kendinize bir can sahiplenin. Veya bir kediyi, bir köpeği yavruyken sevip sahiplenip büyüdüğünde verecek yer arayışına girecekseniz, sokağa bırakacaksanız sakın ola sahiplenmeyin.

Hiçbir şey yapamıyorsanız da kapınızın önünde bir kap su ve onlar için bir kap yemek bırakmayı unutmayın. En azından sokaktaki canlarımızın karınlarını doyurabilelim.

Resimde sol tarafta gördüğünüz barınaktaki halleri, sağ taraftaki ise sahiplenildikten sonraki mutlulukları.

Bu fotoğraf herşeyi açıklıyor bence. :)

01

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder