7 Ekim 2016 Cuma

Golden Retriever Cinsi Köpek - Golden Cinsi Köpek Özellikleri

Golden Retriever Görünüm


19_golden-retriever-anaGolden retriever cinsi köpeklerin standart ağırlıklarına ulaşmaları 2 seneyi bulmaktadır. Ancak erkek golden retrieverlerin kiloları 30 – 35 kg. dişilerin ise 20 – 25 kg. aralığında olmalıdır. Golden cinsi köpeklerde obezite sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Günlük yedikleri mama miktarı ve ağırlıkları kontrollü olmalıdır. Mama miktarı veterineriniz tarafından belirlenen ölçüyü geçmemelidir.
Golden retriever köpekleri  standart boylarına ise 1 yıla yaklaşık sürede ulaşırlar. Dişi goldenların boyu 50 – 55 cm. erkek goldenların boyu 55 – 60 cm. aralığındadır.

Tüy yapıları mevsimsel değişiklik göstermektedir. Kışın kısa tüyleri sıklaşır ve yazın dökülerek farklı kürk yapısına sahip olurlar. Çift katlı kürkleri olduğundan soğuk havalara karşı dayanıklıdırlar. Tüylerinin renkleri genelde altın sarısı ve krem rengindedir.

Gözleri ise genelde koyu kahverengidir .

Karakteri


Fazlasıyla dost canlısı bir köpek cinsidir. İnsanlarla anlaşabildiği kadar diğer petlerle de kolayca anlaşabilmektedir. Bundan dolayıdır ki evlerinde farklı petler besleyen insanlar köpek istediklerinde tercihlerini golden retriever cinsinden yana kullanmaktadır.

Oyuncu kişilikleri 4-5 yaşlarına kadar devam etmekle birlikte çevresine enerji ve neşe katarlar.

Diğer köpeklere kıyasla daha sakin, kibar ve sabırlıdır. Örnek vermek gerekirse bir bebek onun canını isteyerek veya istemeyerek yakarsa sabırla sakin kalabilir.

Dost canlısı olması sebebiyle golden retreiver köpekleri kesinlikle bekçi olarak kullanılmamalıdır. Malum kandırılması kolay olabilir…

Tüy Bakımı


Golden retriever cinsi köpekler yavruyken suya alıştırılırsa banyo yaptırma konusunda bir problem yaşamayacağınız, rahatlıkla yıkayabileceğiniz bir köpek cinsidir. Ancak bu köpeklere ayda bir defa banyo yeterlidir. Suyla fazla haşır neşir olduklarında parazit kapma olasılıkları artmaktadır. Yani banyo süreci 1 aydan fazla olsa daha iyi olur diyebiliriz ancak tabii çamurla toprakla çok oynayan bir köpeğiniz varsa 1 aydan daha kısa sürelerde de banyo yaptırabilirsiniz.golden-retriever-1

Tüyleri gün aşırı taranıp fırçalanmalıdır. Aksi takdirde hem evinize fazla tüy döker, hem cilt sağlığı daha az korunmuş olur.

Beslenmeleri


Goldenlar aşırı iştahlı köpeklerdir. Bundan dolayı yukarıda da belirttiğimiz gibi günlük mama miktarları özenle ölçülerek verilmelidir. Aksi takdirde köpeğiniz aşırı kilo alarak obez olabilir veya kalp ve damar hastalıklarından birini geçirebilir.

Öncelik olarak köpek maması verilmesine dikkat edilmelidir. Onlar için zararlı herhangi bir yemek vs. vermeyiniz. Onlar için gerekli protein ve vitamine sahip köpek mamaları ile beslenmelidirler.

Golden Retriever Genel Sağlık Bilgileri


Ortalama ömürleri 12 – 14 yıl arasındadır.

Golden retriever cinsi köpeklerde görülen hastalıklara göz gezdirecek olursak başta ;

Lenf kanseri,

Kötü huylu tümörler,

Diğer kanser türleri gelmektedir.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder