29 Ekim 2016 Cumartesi

Hayvanların Bebeklik Halleri

Kaynak: Pet Patiler

Minik Kedi ve Köpeklerin Komik Halleri

Kaynak: Pet Patiler

Sultan Papağanı Bakımı - Beslenmesi

sultan papağanıSevecen, sıcak kanlı ve hareketli tavırları ile dikkatleri üzerine çeken sultan papağanı en çok tercih edilen papağan türleri arasındadır. Genellikle papağan türleri özel ilgi ve alaka beklemektedir. Sultan papağanı da her papağan gibi özel ilgi ister. Ona aldığınız günden itibaren ilgili olduğunuz takdirde aranızdaki iletişim de o kadar güçlü olur. Sultan papağanı konuşma ve evcilleştirilme konusunda daha kolay eğitilebilir. Bu özellikleri dolayısıyla fazla ötmezler. Birden fazla sultan papağanı türü vardır. Bunlar ; Albino, Grey, Cinnamon, Lutino, Whiteface, Pearl, Pied ve Silver olmak üzere 8’e ayrılır.

Sultan Papağanı Görünümü


Sultan papağanı kakadugiller ailesindendir. Renkleri genellikle sarı, beyaz ve gri olur. Yanaklarında kulak çevresindeki turuncu tüyleri ile ayrılabilirler. Cennet papağanlarına kıyasla sultan papağanlarında cinsiyet ayrımı daha kolaydır. Cennet papağanlarında net sonuç için DNA testi yapılması gerektiğinden bahsetmiştik. Sultan papağanlarında ise kulak çevresindeki tüylerden ayırt edebiliriz. Bu tüyler soluk renkte ise dişi, koyu renkte ise erkek olma ihtimalleri oldukça yüksektir. %100 kesin sonuç için farklı yöntemler de kullanılabilir. Genelde erkek sultan papağanı göz çevresi sarı, dişi sultan papağanlarında ise beyaz ve gridir. Bu cinsiyet ayrımı esnasında papağanın yaşı da önemlidir. Yaşını doldurmamış bir papağanın tüylerinin rengi tam olarak oturmadığından yanlış tahminler yapmak ihtimaller dahilindedir. Genellikle ıslıkla birlikte uzun uzun öten papağanlar erkek olurlar. Erkek sultan papağanları daha çok konuşup ıslık çaldıklarından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Bu papağanlar kafeste uzun süre kapalı kalmaktan hoşlanmazlar. Kalabalık ortamları severler.sultan papağanı

Bakımı


Yukarıda da belirttiğimiz gibi özel ilgi ve alaka isteyen bir papağandır sultan papağanı. Kafeslerinin bulunduğu oda sıcaklığı 15 derecenin altında olmamalıdır.

Kafesleri 50 x 50 x 50 olmalıdır. Kafes telleri yatay olmalıdır. Kafes içerisinde ahşap tünek bulundurulmalıdır. Sultan papağanlarının hassas yapıları dolayısıyla kafeslerinin temizliği sağlıkları açısından oldukça önemlidir.

Sahibinin ona gösterdiği ilgiyi ve sevgiyi anlayabilmektedir. Bu ilgiden oldukça memnun olacaktır.

Diğer kuş türleri gibi tırnak ve gaga kesimi durumları yoktur. Kendisi bu görevi üstlenip halledebilmektedir. Ortalama ömürleri 20 30 sene arasındadır.

Beslenmesi


Beslenmesi genellikle darı ve çiğdem ile yapılmaktadır. Bunların yanında salatalık, marul ve lahana gibi sebzelerde verilmektedir.

 

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Komik Kedi Videoları Derleme 2

Kaynak: Pet Patiler

28 Ekim 2016 Cuma

Cennet Papağanı Bakımı - Beslenmesi

cennet papağanıGüzel görüntüleri ile dikkatleri çeken papağan türüdür Cennet Papağanı . Oyuncak gibi gözükmektedirler. Anavatanlarını inceleyecek olursak, anavatanı Afrika kıtası olarak bilinir. Madagaskar’da yaygınlaşmışlardır. Fazlasıyla oyuncu ve sıcak kanlı bir papağan türü olan cennet papağanı tek başına beslemek yerine çift cennet papağanı şeklinde beslenmesi önerilir. Tek beslenme durumları var ise de fazlasıyla ilgi gösterilmelidir. Kafeste onun ilgisini çekecek tarzda oyuncaklar olmalıdır.

Cennet Papağanı Görünümü


Boyları türüne bağlı olarak 12 – 20 cm arasında değişir. Ağırlıkları ise 40 – 60 gr. arasında değişir. Ortalama yaşam süreleri ise 10 yıl kadardır. Renkleri genellikle canlı ve parlak yeşil tonlarında görülmektedir. Gagaları sivri ve keskindir. Küt kuyruğa sahip cennet papağanı 32 farklı renkte görülebilmektedir.

Cennet papağanının cinsiyet ayrımını yapmak oldukça zordur. DNA testi haricinde kesin bir sonuca varmak zordur. Tahmin etmekte faydası olacak bazı belirgin özellikleri söyleyecek olursak ; dişi cennet papağanı kuyruğu düz biter ve tüy uzunlukları aynıdır, erkeklerde ise şekil biraz daha ovaldir ve tüy uzunlukları değişiklik gösterebilir. Veya dişi cennet papağanı tünediğinde iki ayak arasındaki mesafe karşı cinse göre daha çoktur ve dişilerin karnı tünedikleri zaman yere daha yakın olur. Bu özellikler kesin bir sonuç vermemektedir tabii ki. Dediğimiz gibi net cinsiyet ayrımını yapabilmek için sadece DNA testi yapılmalıdır. Yaşlarını ise gagasının rengi ve gaga üstündeki kahverengi bandından anlayabilirsiniz. Yavrularda burun delikleri daha belirgindir. Yetişkinlerde pek belirgin olmayabilir burun delikleri. Tamamen kırmızı veya beyaz renge sahip bir gagası olan papağan 3 aylıktan daha büyük yaştadır. Ayaklarındaki kahverengi benekler pek yoksa da papağan 5 aylıktan büyük yaştadır.

Bakımı


Bu papağan türü için kafes seçimi doğru olmalıdır. Geniş, içerisinde rahatlıkla hareket edebileceği, gezebileceği bir kafes alınmalıdır. Mümkün olduğu kadar yüksek olmalıdır. Cennet papağanları tırmanmaktan hoşlanırlar. Sürekli durabilecekleri ahşap bir tünek en üst kısma konulmalıdır. Genellikle en yukarıda tünekte uyumayı tercih ederler.

Cennet papağanlarının evcilleştirilmesi yavruyken daha kolaydır. Yetişkin bir cennet papağanının evcilleştirilmesi yavruya göre biraz daha zorlamaktadır. Cennet papağanı almaya karar verdiğinizde 2 aylık bir yavru alarak başlayabilirsiniz.

Cennet papağanlarının konuşma yetenekleri fazla yoktur.  Dikkatle dinlenirse ismini veya sık duyduğu kelimeleri söyleyebilirler.cennet papağanı

Beslenmesi


Doğal ortamda yeşil bitki yaprakları veya bitki tohumları ve meyve yerler. Evde beslerken de bu gıdalara yakın besinler ile beslenirler. Hazır cennet papağanı için yemler bulunmaktadır. Bu yemler yulaf, sarı, beyaz, kırmızı darı, kenevir tohumu, ay çekirdeği, mısır gibi tohumlardan yapılırlar. Bu yemlerin yanında ballı kraker gibi gıdalar da verilebilir. Tüy dökme zamanlarında yulaf onlar için önemlidir. Ekstra olarak kırmızı biber, elma, yeşillik vs. yiyebilirler.

 


Kaynak: Pet Patiler

27 Ekim 2016 Perşembe

Pitbull Cinsi Köpek - Pitbull Köpek Özellikleri

pibull köpekPitbull Köpek Görünümü

Güçlü vücuduyla ön plana çıkan bir köpek cinsi olan pitbull cinsi köpek göründüğü gibi oldukça fazla güce sahiptir. Kaslı bir yapısı vardır. Çeneleri ve alın yapısı belirgindir. Çeneleri o kadar güçldür ki çeneleri ile 1 – 2 ton ağırlık basılabilmektedir. Göğüs kısmı derin bir şekildedir. Kulakları kestirilmelidir genellikle. Kuyrukları da kulaklar gibi kesilebilmektedir. Göz ve vücut renkleri çeşit çeşit renklere sahip olabilir ancak çoğunlukla beyazlardır. Tüyleri kısadır, ancak kalındır. Erkek pitbull köpek 45 – 60 cm, dişi pitbull köpek 38 – 40 cm arasında boy uzunluğuna sahiptir. Genelde pitbull köpek kiloları 14 – 32 kg arasında değişmektedir.

Pitbull Köpek Karakteri


Fazlasıyla cesur ve hareketli bir köpektir. Bekçi olarak rahatlıkla kullanılabilir. Savunma ve korunma konusunda oldukça iyidir.  Düşmanı ile sonuna kadar savaşır. Savaşma konusunda çok iyi bir eğitim verilmesi gerekir. Yabancılar ile anlaşmalarında iyi niyetli insanları ayırt edebilmelidir. Sahibine çok bağlıdır. Fazlasıyla atletik, dayanıklı, heyecanlı, güçlü bir köpektir. Tüm bunların yanında bir o kadar da uysal bir köpektir. Özellikle çocuklar ile iyi anlaşır. Egzersize çok ihtiyaçları olur. Egzersizleri yeteri kadar yapılmadığında kilo alarak obez olma ihtimalleri vardır. Sahibine bağlılık konusunda bir çok köpek cinsini geride bırakırlar. Özellikleri bakımından apartman hayatına uygundur ancak bahçeli bir ev pitbull için daha uygun olacaktır. Soğuğu pek sevmezler. Sokakta gezdirilirken tasmasız kesinlikle gezdirilmemelidir.

Pitbull Bakımı ve Beslenmesi


Tüyleri kısa olduğundan tüy bakımı kolaydır. Bir fırça ile düzenli aralıklarla taranma yapılabilir.

Beslenmesi ise genelde yavrularda genellikle kuru mama ile tanışma anne mama kabu etrafında dolaşırken patilere bulaşan ıslatılmış kuru mama yalaması ile olmaktadır. Yavru 6 haftalık olduğunda sütten kesilirler. 4 – 5 haftalık olduklarında yavaş yavaş kuru mamaya alışmaya başlarlar. Yavruların gelişimi için besin ihtiyacı yetişkinlere göre biraz daha fazladır. Bundan dolayı beslenmelerine çok dikkat edilmelidir.  Beslenmeleri konusunda veteriner hekimler tarafından öngörülen şekilde beslenmelerine dikkat edilmelidir.pitbull köpek

Kökeni


Pitbull köpek Amerikan Pitbull Terrier ve Bolldog köpeklerinin çiftleşmesi ile ortaya çıkmıştır.

Son olarak ülkemizde pitbull köpek beslenmesi yasaklanmıştır.

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

26 Ekim 2016 Çarşamba

Köpeklerde Kanlı İshal Hastalığı - Köpek Hastalıkları

kanlı ishalKöpeklerde kanlı ishal hastalığı oldukça bulaşıcıdır. Bu bulaşıcılık sadece köpekler arasında yayılabilmektedir. Bu kanlı ishal hastalığının bir diğer adı ise Canin Parvo Virüs’tür.

Bu virüs sokakta veya evde salya veya dışkının değdiği, kaldığı yerler aracılığı ile bulaşmaktadır. Canin Parvo Virüsü dayanıklı bir virüs türüdür. Kanlı ishal hastalığı bulunan köpek sahibinin normalden çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Bu dayanıklı virüsün yayılıp diğer köpeklerin de hasta olmasını sanırım istemezler… Düzenli aşılamalar ile kanlı ishal hastalığından korunma ihtimali daha yüksek tutulmalıdır.

Bu virüs köpekte 4 – 5 gün boyunca bir belirti göstermeden büyümektedir. Virüsü köpekler ağız ve burun aracılığı ile kapmaktadır. Hastalığın şiddeti, işleyişi köpeğin cinsine, yaşına ve sağlık durumuna göre değişebilir. Kanlı ishal yanında şiddetli kusma, kanlı ve mukuslu ishal olduğu takdirde hastalık birkaç gün içerisinde kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Nedir Peki Kanlı Ishal Belirtileri ?


Köpeğinizde sık sık kusmalar görülebilir.

Su ve kilo kaybı olabilir.

24 saat içinde ishal başlar, bu ishal çok ağır kokulu, ilk sarı akıntılı daha sonradan ise kanlı olmaktadır.

Halsiz, depresif haller olabilir.

Hastalık ile ilgili kesin tanı ise veterinerler tarafından konulmalıdır. Genel muayene, anamnez değerlendirmesi, hemogram ve hızlı test kitleri ile araştırma yapılmalıdır.

Tedavisi


Kanlı ishal viral enfeksiyon türü olduğundan dolayı herhangi bir ilacı bulunmadığı veterinerlerce söylenmektedir. Genellikle viral enfeksiyonlarda hasta kendi bağışıklık sistemi ile virüsü atmaya çalışır. Bu esnada hastanın vücut direnci normal seviyede tutulmaya çalışılır. Kaybolan vücut sıvılarını geri kazandırmak adına ilaçlar verebilir veterineriniz. Hastalığın şiddetine, köpeğinizin sağlık durumuna göre veteriner hekiminiz uygun tedaviyi uygulayacaktır. İnternetten veya kulaktan dolma bilgiler ile köpeğinize herhangi bir yiyecek, ilaç kesinlikle vermeyiniz. Uzman tarafından kesin tanı konulduktan sonra tedavi sürecini uzman yardımı ile ilerletiniz.

Bu hastalık oldukça ciddi bir hastalıktır. Herhangi bir şüphe durumunda hasta köpek yoğun bir bakıma alınmalıdır. Geciken tanılarda ve tedavilerde istemeyeceğiniz sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yavru köpeklerde yetişkin köpeklere oranla çok daha hassas bir hastalıktır kanlı ishal. 1 gün kusma sonrasında yavru köpeklerde ölüm ile sonuçlanabilir.

Korunma


Virüse karşı belirlenmiş olan aşıların düzenli olarak kesinlikle yaptırılması gerekir. Bu aşılar doğru ve düzgün aralıklar ile yapıldığı sürece köpeğiniin enfeksiyonu kapma olasılığı düşük bir ihtimaldir.


Kaynak: Pet Patiler

Bülbül Kuşları, Bülbül Beslenmesi

bulbul-kusuGörünüm : Dünyada sesinin güzelliği ve gece ötüşü ile bilinen bir kuş türüdür bülbül. Sinekkapangiller ailesine aittir. Boyları genellikle 15 – 16 cm, ağırlıkları ise 18 – 20 gr.  arasındadır. Üst tüyleri kuyruk sokumu ve sırtında kızıl kahverengi, alt tüyleri daha kır, beyaza yakın, boyun kısmı ise daha soluk bir renge sahiptir. Yetişkin bülbüllerde iri ve kara gözler ve hafif beyazlaşmış göz çeperleri mevcuttur. Kaşları açık gri, kır rengine sahiptir. Bu kuşlarda dişi ve erkek cinsi birbirine benzemektedir. Aralarındaki fark erişkin bir erkek bülbül kuşunun kanat uzunluğu 90 mm’den daha uzun, dişi bülbülerinse 83 mm’den daha kısadır.

Yaşam Alanları

Bülbüller aslında ılıman iklim kuşlarındandır. Genç ağaç ormanlarının arasında kendilerini yırtıcı kuşlardan koruyabilmektedirler. Deniz seviyesiyle 200 metre arası bulunmaktadır. Gelişme mevsiminde hava sıcaklığı 14 °C’nin üstündedir. Yaşadıkları yerlerde yıllık yağış oranı 700 mm’den azdır. Ortalama yaşama süreleri 1-6 yıl arasındadır.

Bülbül Türleri

Bülbüllerin farklı türleri mevcuttur; Nur bülbülü, Nil bülbülü, Ak kulaklı bülbül, Tepeli bülbül, Çalı bülbülü gibi… Bütün bu bülbül türlerinin hepsi aynı şekilde harika bir ötüşe sahiptir.

Beslenmeleri

Sinekkapangiller ailesinden olan bülbüllerin beslenmesi ise genellikle küçük böcekler, larvalar, solucan vb. gibi canlı yemleridir.  Sonbaharda da küçük yabani meyveleri tüketmektedirler. Bu kuş türü genellikle yemeğini yerde ararlar.

Yedikleri böceklerin çoğu çevredeki bitkilere zarar veren böceklerdendir. Bu böcekleri yerken çevredeki bitkilerin ve fidanların gelişmesine yardımcı olmaktadırlar.

Üreme, Çoğalmaları

Çiftleşme döneminde erkek bülbüller ötüş yetenekleri ile dişi bülbülü etkilemeye çalışır. Ötüş şekli, ötüş yeteneği bülbülün yaşına göre değişmektedir. Yetişkin bülbüller genç bülbüllere göre %50 oranında daha fazla ötüş repertuarına sahiptir. Yani yetişkin erkeklerin dişi bülbülleri etkileme olasılığı genç bülbüllere oranla daha fazladır. Çiftleşme gerçekleştiğinde ise erkek bülbül ötüşlerini azaltır ve dişi bülbüller kuluçkaya yatana kadar ötüşünü keserler. Bir erkek bir mevsimde yalnız tek bir dişiyle çiftleşip onunla kalırlar. Bülbüllerde toplu çiftleşme dönemi her yılın mayıs ayı ortalarına denk gelmektedir. Yuvaları genelde dişi bülbüller tarafından kuru yaprak, dallar ve otlardan yapılmaktadır. Bülbüller 13-14 gün kuluçkada kalmaktadırlar.


Kaynak: Pet Patiler

25 Ekim 2016 Salı

Hayvanların Sevimli Bebeklik Halleri

Bu videoda hayvanların sevimli, tatlı bebeklik hallerini izleyeceksiniz. :)


Kaynak: Pet Patiler

Kedilerde Mantar Hastalığı - Kedi Hastalıkları

kedilerde mantarKedi hastalıkları arasında en sık görülenlerden biri de mantardır. Kedilerde mantar enfeksiyonları arasında en çok görüleni ise Microsporum Canis adı verilen mantardır. Microsporum Canis ve diğer mantar türleri yalnızca kedilerde değil, köpeklerde de görülebilme olasılığına sahiptir. Ve bu mantar kedilerden ve köpeklerden insanlara da bulaşma eğilimindedir.

Kedilerde ve köpeklerde mantar hastalık kapmış olan dostunuzun tüy dökmesi ve çevreye sürtünmeleri sonucunda yayılabilir ve insanlara bulaşabilir. İnsanlar ile birlikte çevredeki diğer kedi, köpek vs. hayvanlara da bulaşabilir. Mantar hastalığı kapmış bir kediye el ile dokunulduğunda da mantar bulaşma ihtimali yüksektir. Kedilerde mantar yaş farketmeksizin tüm kedilerde çıkabilir. Uzun tüylü kedilerde ise mantar çıkma olasılığı daha fazladır.

Kedilerde Mantar Hastalığı Belirtileri


Kedilerde mantar hastalığı belirtilerini inceleyecek olursak ;

Kedinizde sık sık kaşınma, vücutta kızarıklıklar görülebilir.

Tüylerde dökülme oranı oldukça fazla olabilir, tüy yapısı bozulabilir.

Vücutta 1-2 cm büyüklüğünde lezyonlar görülebilir. ( Genellikle baş, boyun, kulak diplerinde gözükürler. )

Ancak bu hastalıkta kesin tanı veteriner hekim tarafından klinik muayenesi ve deri biyopsisi yöntemi ile bulunabilir.

Kedilerde Mantar Hastalığı Tedavisi


Kedilerde mantar hastalığı tedavisi kedinizin yaşına, kilosuna, cinsine göre değişebileceğinden net bir bilgi vermek bizce yanlış olur. Kedinizde mantar belirtileri gördüğünüz takdirde tedavi ve doğru teşhis için gecikmeden bir veteriner hekime danışınız. Veterineriniz kediniz için uygun krem, losyonlarla veya aşılar ile tedavi sürecini yönetecektir. Kedilerde mantar tedavisi zorlu bir süreçtir. Veterineriniz gerekli gördüğünde kedinizin tüyleri kesilebilir veya kısaltılabilir.

Tedavi konusunda veterinerinize danışmadan kesinlikle bir adım atmamalısınız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tedavi süreci kedinizin kilosuna, yaşına göre değişebilmektedir. Farklı bir kedide işe yarayan tedavi sizin kedinizde işe yaramaktan çok zarar verebilir kedinize. Veya her kaşıntı veya her kızarıklık mantar olmayabilir. Yanlış tedavi ile minik dostunuzun sağlığını iyice kötü etmek istemezsiniz sanırım. Kedinizde mantar şüpheniz olduğunda en yakın veteriner hekime gidip teşhis ve tedavi için başvurmalısınız.

Minik arkadaşınıza geçmiş olsun diliyoruz, umarız onun ve sizin sağlığınız, huzurunuz daima yerinde olsun. :)


Kaynak: Pet Patiler

22 Ekim 2016 Cumartesi

Mavi Rus Kedisi ( Russian Blue ) Özellikleri ve Bakımı

mavi rus kedisiMavi Rus Kedisi ( Russian Blue ) gümüşümsü gri renge sahip uzun yüzlü sevimli bir kedi cinsidir. Önceleri 1860’lı yıllarda Kuzey Avrupa’da ortaya çıkmıştır. 2. Dünya Savaşı sonrası İskandinavya, İngiltere ve Amerika’ya getirilmiştir. Tam olarak çıktığı nokta bilinmemektedir. Ancak 1860’ta İngiliz denizcilerinin Arkhangelsk limanından getirdikleri söylenmektedir. Bu teoriye göre Mavi Rus Kedisi ( Russian Blue) Rusya’nın Kuzeyinde yaşamışlardır ve Rusya’nın hava şartlarına alışmış, kalın kürk yapısına sahip olmuşlardır. Renklerinden dolayı günümüzde oldukça dikkat çekmektedir.

Mavi Rus Kedisi (Russian Blue) Görünümü


Zarif duruşlu Mavi Rus Kedisi (Russian Blue) ince kemiklere ve uzun vücuda sahiptir. Kasları oldukça gelişmiştir ancak bacakları ince ve uzundur. Patiler yuvarlak ve minik, kuyrukları ise aşağıya doğru incelmektedir. Tüy yapısında ise en çok dikkat çeken nokta tüylerinin büyüleyici güzellikteki rengidir. Parlak mavi, kafa üstleri gümüş rengi olabilir. Gözleri genellikle yeşil olmaktadır. Ağırlıkları genellikle 3 ile 7 kilo arasında değişmektedir. Ortalama yaşam ömürleri 14- 16 yıl arasındadır.

Karakteri


Mavi Rus Kedisi (Russian Blue) kibar ve nazik bir kedidir. Sessiz, utangaç bir yapısı vardır. Her kedi gibi tırmanmaktan çok hoşlanırlar. Aile fertleri ile arası oldukça iyidir. Herkes ile kolayca anlaşabilir. Yine diğer kedilerde olduğu gibi Mavi Rus Kedileri de alıştıkları ortamın değişmesinden hoşlanmazlar. Yaşadıkları eve ve yaşadıkları ortama bağlı olurlar. Rutin hayatları olması onları daha çok memnun eder. Mama kaplarının yeri, kum kaplarının yeri , yaşadıkları yer vs. mecbur kalmadıkça değişmemelidir. Kum kapları daima onlar için temiz olmalıdır.

Çocuklarla iyi anlaşırlar. Köpekli ailelerde problem yaşatmadan anlaşabilirler. Kendilerine ilgi gösterilmesinden çok hoşlanırlar. Oyunculardır, sahipleri ile oyun oynamaya bayılırlar. Hile öğrenip yapmayı çok severler. Evinizde veya sokakta başka hayvanlar ile aynı ortama sokarken başta dikkatli olmalısınız. Yavaş yavaş birbirlerine alışmalıdırlar.mavi rus kedisi

Bakımı


Tüylerinin haftada 2 defa taranması gerekir. Ölü tüylerin vücudundan atılması onlar için önemlidir. Tırnakları belirli aralıklarla kesilmelidir. Göz kenarları yumuşak bez yardımı ile silinmelidir. Enfeksiyon kapma gibi durumlar bu yöntemle en aza indirgenir. Gözleri silerken bezin iki tarafı kullanılmalıdır. Aynı tarafı ile iki göz silinmemelidir. Kulakları kontrol etmelisiniz. Kirli ise pamuk yardımı ile temizlenmelidir. Kulak çubuğu kesinlikle kullanılmamalıdır.

Beslenme


Kedilerde de köpekler gibi yaşa ve kiloya göre beslenme miktarı değişmektedir. Ve hatta mama markasına göre de bu miktar değişmektedir. Günlük beslenme miktarı veterinerinizce önerilen miktarı aşmamalı veya daha az kesinlikle olmamalıdır.

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hıçkıran Sevimli Köpek

Bu videoda hıçkırık tutmuş olan köpeği izleyeceksiniz. Hıçkıran köpek hıçkırdıkça sinirleniyor adeta! :)


Kaynak: Pet Patiler

Van Kedisi Özellikleri - Van Kedisi Bakımı

van kedisiVan kedisi tüyleri upuzun, uzun vücut yapısına sahip, kabarık kuyruğu olan göz renkleri tüm kedilerden farklı olan zeki bir kedi cinsidir. Van kedisi her kedi gibi fazlasıyla temizdir. Oyuncu, sadık bir kedidir. Ender, kıymetli kediler arasında yer alır. Göz renklerinin farklılığı ile tanınmışlardır.

Van Kedisi Görünümü


Onları farklı olan gözlerinden başlayalım… Van kedisi gözleri iki renkte olabilen bir kedidir. Göz renkleri 3 türlü olabilir. İki gözü mavi, iki gözü kehribar veya biri kehribar biri mavi gözlü olabilir. Bu mavi gözler gerçekten oldukça mavidir, masmavi diye nitelendirilebilir. Kehribar rengi ise değişiklik gösterebilir. Açık, koyu kehribar rengi olabilir. Van kedisi yavrularında iki kulak arasında bir ya da iki tane siyah nokta bulunur. Bu siyah nokta yavrunun göz rengini belli eden noktalardır. Yeni doğan van kedisi gözleri gri tonlarındadır. 25 – 30 gün içinde normal rengine dönmektedir. Erkek van kedilerinin kilosu yaklaşık olarak 3 – 4 kg arası, dişi van kedilerinin kilosu ise yaklaşık 2 – 3 kg arası değişir.

Karakteri


Van kedisi diğer kedilere oranla daha sıcak kanlı, sadık bir kedi cinsidir. Sahibi ile oyunlar oynamaya bayılır. Ve onları diğer kedilerden ayıran bir önemli özellikleri de suyu sevmeleridir. Van kedileri su ile kendi istekleri ile oynarlar, suda bol bol yüzmeyi severler. Avcılık yeteneği ise oldukça gelişmiştir. Eski zamanlarda Van yöresinde fare ve haşereleri avlaması için görevlendirilirdi. Günümüzde de bu görevlendirme devam edebilmektedir. Ki görevlendirilmese de haşere gördüğü anda zaten kendisi takılacaktır peşine.

Avcılık dışında Van’da yaşayan hayvan severler de onu ilk zamanlarından bu yana aile fertlerinden sayarak evlerinde beslemektedirler. Bulundukları ortamı sahiplendiklerinden dolayı insanlarla anlaşabildiği gibi diğer kedilerle anlaşma ihtimali düşüktür. Kendi ortamında veya farklı alanlarda diğer kedilerle kavga etme olasılığı yüksektir. Yani zekiliği ve büyüleyici güzelliği olan bu kedilere sahip olmak oldukça güzel bir durumdur… Kediler arasında belki de en özel olan Van kedileri ortalama olarak 15 yıl yaşamaktadırlar.van_kedisi

Tüy Bakımı


Haftada 2 veya 3 defa tüylerini fırçalamanız hem onun sağlığı, hem de sizin açınızdan iyi olacaktır. Yoğun tüy yapısına sahip olduğundan dökülmüş olan ölü tüylerin fırça yardımı ile alınması gerekir. Yıkama ihtiyacı tüm kedilerde olduğu gibi Van kedilerinde de olmaz. Kendi dilleri ile yalanarak temizlenmektedirler.

Beslenme


Kedilerin beslenmesi konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte alacağınız mama markası, mama içeriğine göre değişmektedir vereceğiniz mama miktarı. Mamayı almış olduğunuz veterinerinizden veya pet shoptan günlük ne kadar verilmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 


Kaynak: Pet Patiler

20 Ekim 2016 Perşembe

Rottweiler Cinsi Köpek - Rottweiler Özellikleri

rottweilerRottweiler Cinsi Köpek Görünümü


Rottweiler cinsi köpeklerin vücutları güçlü ve iridir. Fazlasıyla kaslı bir vücut yapısına sahiptirler. Bu iri yapılı rottweiler cinsi köpekler geniş kafa yapısına ve yuvarlak alına sahiptir. Çeneleri de vücutları gibi oldukça güçlüdür. Gözleri genellikle koyu kahve, siyah ve koyu renklerde olur. Bakışları sahibine sadık olduğunu belli etmektedir. Kulaklar aşağı düşüktür. Üçgen yapılıdır, ileriye doğrudur. Burun siyah ve uzundur. Dudaklar ve ağız da gözler gibi koyu tonlarda olur. Tüy yapısı ise kısa ve sert bir yapıdadır.

Karakteri


Sahiplerine sadık olmaları ile bilinen rottweiler cinsi köpekler sadıklıkları kadar cesur, sakin ve eğitilmeye müsait bir köpektir. Güçlü yapıları dolayısıyla acıyı kolay kolay hissetmezler. Kendilerine oldukça güvenirler. Bu köpeklerde eğitim çok önemlidir. Kendilerine olan güvenlerinden kaynaklı çevreye karşı saldırgan tavırlar sergileyebilirler. Düzgün bir eğitim ile harikulade sadık bir köpek sahibi olma imkanınız varken saldırgan bir rottweiler istemiyorsanız eğitim şart. Genellikle zekaları ve güçlülükleri dolayısıyla güvenlik, bekçi köpeği, polis köpeği olarak kullanılırlar. Dünyanın çeşitli yerlerinde polis köpeği olarak ve gümrüklerde görülürler. Koruma içgüdüsü gelişmiş bir köpektir. Diğer köpeklerle anlaşamama durumları olabilir. Bundan dolayı kesinlikle tasma olmadan sokağa çıkarılmamalıdır. Doğru eğitim ile yetiştirildiklerinde çocuklar ile iyi anlaşabilirler. Yavruyken farklı petlerle bir arada olurlarsa diğer hayvanlarla da anlaşabilme ihtimalleri vardır. Yabancılara karşı oldukça mesafelidir. İz sürme ve itaat etme konularında çok başarılıdır. Yeteri kadar egzersiz yaptırıldığında apartman dairesinde de yaşatılabilir.

Bakımırottweiler


Rottweiler köpekleri de Alman Çoban Köpeği gibi günlük bakıma gereksinim duyar. Her gün düzenli olarak kürklerinin taranması gerekmektedir. Ölü tüylerin fırça veya  tarak yardımı ile alınması gerekir. Kürkün parlak görünmesi için önce fırça ile fırçalanır, ardından geniş aralıklı tarak ile tekrar taranır tüyler.

Bol egzersize ihtiyaçları olur. Güçlü yapıya sahip bu rottweiler köpeklerine vereceğiniz her iş hoşuna gidecektir. Egzersiz olarak kabullenecektir vermiş olduğunuz işi. Ormanlarda koşturulmak ve yürüyüş yapmak rottweiler köpekleri tarafından çok sevilir.

Kökeni


Bu cins köpekler İtalya Mastif’te türemiş ve Alman Wurtemberg bölgesi Rottweil kasabasından gelir. Orta çağlarda sürü köpeği diye kullanılırdı. 1800’lerde nesli tükenme tehlikesini atlatmıştır. Daha sonra hayvan severler tarafından çoğaltılmışlardır. Günümüzde ise bekçi köpeği , polis köpeği , sürü köpeği, iz sürme, güç gösterileri gibi alanlarda kullanılmaktadırlar.


Kaynak: Pet Patiler

Kediler ve Banyo - Komik Kedi Videoları

Bu videoda kedilerin banyo ile olan imtihanlarını görebilirsiniz. İzlemeden geçmeyin!


Kaynak: Pet Patiler

18 Ekim 2016 Salı

Komik Kedi Videoları - Muz Yiyen Kıyafetli Kedi

Komik kedi videoları arasındaki bu videoda üzerindeki anormal kıyafeti ile muz yiyen sevimli mi sevimli bir kediyi izleyeceksiniz! İzlemeden geçmeyin! :)




Kaynak: Pet Patiler

17 Ekim 2016 Pazartesi

British Shorthair Cinsi Kedi - British Shorthair Bakımı

british shorthairBritish Shorthair kedisi İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Harrison Weir isimli bir hayvan sever bu cinsi tüm dünyaya göstermiştir. Günümüzde en popüler kedi cinsleri arasındadır. Evde beslenme oranı oldukça yüksektir.

British Shorthair Cinsi Kedi Görünümü


Görünüm olarak British Shorthair cinsi kediler yoğun tüylere sahiptir. Tüyleri yumuşacık ve oyuncak gibidir. Renk olarak Scottish Fold cinsi kedilere benzetilirler. Genelde duman grisi renginde bulunurlar. Kulaklarının ucu yuvarlaktır. Gözleri de aynı şekilde yuvarlak, büyüktür. Renk olarak gözleri bakır rengi ile gold rengi arasında değişiklik göstermektedir. Kafaları da yine Scottish Fold gibi yuvalak ve tombiktir. Kafa yapıları kaslıdır. Geniş göğse sahiptir. Tüy yapısı yoğun ancak kısadır.

Erkek British Shorthairler dişilerine göre daha küçüktürler. Erkekler genellikle 5 – 10 kg. dişiler ise 5 – 7 kg. arasında değişiklik gösterir. Ortalama yaşam süreleri 15 – 20 sene arasındadır.

Karakteri


British cinsi kediler oldukça uysaldır. Yaşadıkları ortama kolay alışırlar. İnsanlarla ve diğer petlerle anlaşmasında herhangi bir sorun yaşanmaz. British Shorthair zeki bir kedidir ve yaramazlık gibi huyları yoktur. Diğer kedi türleri gibi etrafta fıldır fıldır dağınıklık yaratmaz. Sahibi ile oynamaktan büyük zevk alırlar. Kedilerin genel özellikleri olan kendilerini savunma özelliği British Shorthairlerde de vardır, istedikleri zaman kendilerini savunabilirler. British Shorthair cinsi kediler oldukça enerjiklerdir. Cana yakın bir yapıya sahiptirler. Sahiplerine bağlı bir kedi cinsidir. Ancak bu sahiplerine bağlı olmaları yine de onların özgürlüklerine olan bağlılığını da göz ardı ettirmemelidir. Fazla baskı altında kalmaya dayanamamaktadır bu tür kediler.

Tüy Bakımı


Bu türde de diğer kediler gibi kendi kendini temizlediğinden yıkanma ihtiyacı bulunmamaktadır. Haftada bir veya iki tüylerini dilerseniz fırçalayabilirsiniz. Tüyleri fazla uzun olmadığından aşırı tüy dökülmesi gibi problemlerle karşılaşma ihtimali düşüktür.

Beslenme


British Shorthair cinsi kedi kuru mama ile beslenebilirler. Beslenmesi konusunda almış olduğunuz mamanın günlük ölçülerine uymanız tavsiye edilir. Günlük vermeniz gereken mama miktarı ise mamayı aldığınız veteriner tarafından söylenmelidir veya aldığınız mama paketinin üzerinde yazacaktır.

Kökeni


British Shorthair cinsi kedi Büyük Britanya kökenlidir. 19. Yüz yıl sonlarında ortaya çıkartılmıştır.

 


Kaynak: Pet Patiler

Komik Kedi Kazaları - Komik Kedi Videoları

Bu videoda minik kedilerin komik kazalarının derlemesinin yer alıyor.  Komik kedi videoları arasında en çok ilginizi çekebilecek videoyu izlemeden geçmeyin! :)




Kaynak: Pet Patiler

16 Ekim 2016 Pazar

Pug Cinsi Köpek Bakımı - Pug Köpeği Özellikleri

pug cinsi köpekGörünüm  


Pug cinsi köpek kare, tıknaz ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kısa tüylü ve yumuşak kürkleri vardır. Renkleri koyu sarımsı, sütlü kahve ve siyah olabilir. Kulakları ve yüzleri her zaman siyahtır. Kulakları dik ve uçları kırıktır. Gözleri koyu renkli, belirgin ve ifade doludur. Sırtları kısa ve yere paraleldir. Kuyrukları sırtların üstünde olup çember şeklindedir. Irk boyutları küçük, boyları ortalama 25 ile 35 cm arasında değişiklik göstermektedir. Ağırlıkları ise 6 ile 9 kg arasında değişmektedir. Tüyleri kısadır, tek tabakalı parlak, sık ve düzdür. Tüyleri ise çok fazla dökülmektedir.

Karakteri


Pug cinsi köpek mutlu, hareketli ve çok sadık köpeklerdir. Oyun oynamayı sevdikleri için dolayısıyla yaramazlardır da. Eğitimi fazla sevmezler ve inatçılardır. Onlara karşı sert cezalara gerek duyulmaz çünkü ses tonunuza ve şiddetine hemen uyarlar. İnsanlarla çok iyi geçinirler. Ev ve sokak köpekleri ile iyi anlaşırlar. İyi bir bekçi köpeği olmalarına rağmen fazla ve gereksiz havlamazlar. Boyutlarının küçük olmasına aldırmaksızın büyük köpeklere kafa tutabilirler. Bundan dolayı yavruyken zor da olsa bu konuda eğitim verilmesi gerekir.

Yaşam Ortamı


Pug cinsi köpek apartman ve bahçesiz evlerde de yaşayabilirler. Ev içinde fazla hareketli değillerdir. Aşırı sıcağa ve soğuğa dayanamazlar. Apartman daireleri için en uygun köpekler arasındadır pug cinsi köpek. Bahçeli evlerde sıcak ve soğuk ayarını yapmak elde olmadığından, hassas olan pug cinsi köpek kolay hastalanabilmektedir.

Bakımı


Puglar'ın düz ve kısa tüylerinin olması bakımlarını kolaylaştırır. İhtiyaç duyulan zamanlarda yıkanması yeterlidir ve düzenli taranması ihtiyacını karşılayacaktır. Banyo sonrası üşütmemesi çok önemlidir. Pug'lar mevsimsel olarak çok tüy dökerler. Yüzündeki kırışıklıkların vs. sık sık temizlenmesi gerekir. Burunları basık ve küçük olduğundan fazla hırıltılı sesler çıkartırlar. Geceleri bu hırıltılar uykunuzdan bile edebilir. Gece aynı odada yatırılmaları tavsiye edilmez.

Pug Cinsi Köpek Olası Sağlık Problemleri


Burun yapıları diğer cinslerden farklı olarak daha basık bir yapıda olduğundan ve kaşlarının kemersiz olmasından dolayı kornea yırtılması ve ağrılı göz kapakları, proptoziz gibi göz hastalıkları görülebilir. Basık burunlarından kaynaklı nefes alma problemleri yaşanabilir. Vücut sıcaklığının onlar için uygun olmayan şartlarda olduğu takdirde kolayca hastalanabilirler.


Kaynak: Pet Patiler

Pug Cinsi Köpek Bakımı - Pug Köpeği Özellikleri

pug cinsi köpekGörünüm  


Pug cinsi köpek kare, tıknaz ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kısa tüylü ve yumuşak kürkleri vardır. Renkleri koyu sarımsı, sütlü kahve ve siyah olabilir. Kulakları ve yüzleri her zaman siyahtır. Kulakları dik ve uçları kırıktır. Gözleri koyu renkli, belirgin ve ifade doludur. Sırtları kısa ve yere paraleldir. Kuyrukları sırtların üstünde olup çember şeklindedir. Irk boyutları küçük, boyları ortalama 25 ile 35 cm arasında değişiklik göstermektedir. Ağırlıkları ise 6 ile 9 kg arasında değişmektedir. Tüyleri kısadır, tek tabakalı parlak, sık ve düzdür. Tüyleri ise çok fazla dökülmektedir.

Karakteri


Pug cinsi köpek mutlu, hareketli ve çok sadık köpeklerdir. Oyun oynamayı sevdikleri için dolayısıyla yaramazlardır da. Eğitimi fazla sevmezler ve inatçılardır. Onlara karşı sert cezalara gerek duyulmaz çünkü ses tonunuza ve şiddetine hemen uyarlar. İnsanlarla çok iyi geçinirler. Ev ve sokak köpekleri ile iyi anlaşırlar. İyi bir bekçi köpeği olmalarına rağmen fazla ve gereksiz havlamazlar. Boyutlarının küçük olmasına aldırmaksızın büyük köpeklere kafa tutabilirler. Bundan dolayı yavruyken zor da olsa bu konuda eğitim verilmesi gerekir.

Yaşam Ortamı


Pug cinsi köpek apartman ve bahçesiz evlerde de yaşayabilirler. Ev içinde fazla hareketli değillerdir. Aşırı sıcağa ve soğuğa dayanamazlar. Apartman daireleri için en uygun köpekler arasındadır pug cinsi köpek. Bahçeli evlerde sıcak ve soğuk ayarını yapmak elde olmadığından, hassas olan pug cinsi köpek kolay hastalanabilmektedir.

Bakımı


Puglar'ın düz ve kısa tüylerinin olması bakımlarını kolaylaştırır. İhtiyaç duyulan zamanlarda yıkanması yeterlidir ve düzenli taranması ihtiyacını karşılayacaktır. Banyo sonrası üşütmemesi çok önemlidir. Pug'lar mevsimsel olarak çok tüy dökerler. Yüzündeki kırışıklıkların vs. sık sık temizlenmesi gerekir. Burunları basık ve küçük olduğundan fazla hırıltılı sesler çıkartırlar. Geceleri bu hırıltılar uykunuzdan bile edebilir. Gece aynı odada yatırılmaları tavsiye edilmez.

Pug Cinsi Köpek Olası Sağlık Problemleri


Burun yapıları diğer cinslerden farklı olarak daha basık bir yapıda olduğundan ve kaşlarının kemersiz olmasından dolayı kornea yırtılması ve ağrılı göz kapakları, proptoziz gibi göz hastalıkları görülebilir. Basık burunlarından kaynaklı nefes alma problemleri yaşanabilir. Vücut sıcaklığının onlar için uygun olmayan şartlarda olduğu takdirde kolayca hastalanabilirler.


Kaynak: Pet Patiler

14 Ekim 2016 Cuma

Evde Besleyebileceğiniz Küçük Köpek Cinsleri

Evinde köpek beslemek isteyen insanların çoğu genellikle küçük köpek cinsleri tercih etmektedir. Küçük köpek cinsleri hakkında bilgisi olmayan insanlar için fikir sahibi olmaları adına ufak çaplı bir araştırma yapmak istedik. Küçük köpek cinslerini şu şekilde sıralayabiliriz ;

küçük köpek cinsleri1 - Pomeranya Köpeği ( Pomerian Boo ) : Son zamanlarda en çok tercih edilen köpek cinsleri arasındadır. Çok sevimli bir köpektir. Oyuncak köpek gibi bir görünüme sahiptir. Ortalama boyları 20 – 30 cm arasındadır. Tüyleri dökülen bir köpek cinsidir. Ancak boyutları küçük olduğu için bu tüy dökme durumu fazla sorun yaratmayabilir. Bir şeyler öğrenmek onun için çok eğlenceli olabilir. Sahiplerine çok bağlı olurlar. İtaat etmeyi severler. Fazla oyuncu köpek cinslerindendir. Ufak boylarına rağmen sokaktaki diğer köpeklere kendini büyük sanıp saldırgan tavırlar gösterebilir. Genellikle süs köpeği olarak beslenirler. Havlama konusunda problem yaşamamak adına eğitim vermeye yavruyken başlanmalıdır.

pug2 - Pug : Pug cinsi köpek büyümüşte küçülmüş havası olan bir köpektir.  Kısacık bacakları ve kırışık küçük suratı ile çok fazla sevimli bir görünüme sahiptir. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Çoğu köpek gibi pug cinsi köpekler de oyun oynamaktan hoşlanırlar. Sert tavırlar ve verilen cezalar ile sahiplerineküsebilirler. Duygusal köpeklerdir. Eğitim vermek biraz zor olabilir. Fazla havlamazlar. Başka hayvanlarla ve köpeklerle anlaşması kolay olabilir. Duygusal yapılarından kaynaklı kıskanç olabilirler. Sahibini farklı bir köpek ile oynarken vs. gördüğü takdirde kıskanma durumları olabilir. Sahiplerinin ilgisini üzerinde isterler. Fazla sıcak ve soğukta kolay hastalanabilirler. Boyları genellikle 25 – 35 cm arasında değişmektedir. Bahçeli evde beslemek isteyen insanlar hava şartlarında köpeklerinin sıcaklığına ve soğukluğuna vücut ısısına dikkat etmelidir.

pekinez3 - Pekinez : Pekinez köpekleri süs köpeği olarak beslenirler. Pekinez köpeği sahipleri genellikle bayan olarak karşımıza çıkmaktadır. Sebebi ise minik yapıları ve sevimliliğidir. Oldukça cesur bir köpek cinsidir. Sahibine bağlılığı ise hat safhadadır. Yabancı insanlar ile kolaylıkla iletişim kuramazlar, aralarına mesafe koyarlar. Sahibinin istediğini yapmaktan çok sahibine kendi istediğini yaptırmak için inat edebilirler. İstediği herhangi bir şey olmadığı zaman mama yemeyerek tepki gösterebilirler. Havlama konusunda bilgi vermek gerekirse çok fazla havlarlar. Çocuklu ailelerde kıskançlık ile ilgili problemler yaşanabileceğinden tavsiye edilmemektedir. Sahipleri ile çocukları kıskanma durumları olabilir. Fazla tüy dökerler. Çok hassas metabolizmaya sahiptirler. Kolay hastalanabilirler.

chicihuahua4 - Chihuahua ( Şivava ) : Küçük köpek cinsleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de chihuahua köpeğidir. Bu cinste pekinez köpekleri gibi sahiplerine fazla bağlıdırlar ve duygusaldırlar. Yine bu duygusal yapıları dolayısıyla kıskanç olabiliyorlar. Biraz da kibirli bir yapıya sahiptir. Ancak sahibine olan bağlılığından dolayı sahibinden gördüğü 1 sevgiye 10 sevgi olarak karşılık verirler. Sahiplerinin yüzlerini yalamaya bayılırlar. Eğitim almaktan pek hoşlanmazlar. Isırma durumları olabilir. Kızdıkları zaman ısırabilirler. Bu ısırma huylarından kaynaklı çocuklu aileler için önerilmezler. Bu cinste de Pekinez gibi havlama oranı yüksektir. Tuvalet eğitimi zor olabilir. Yavruyken diğer köpeklerle oynamaya vs. alıştırılması gerekir. Aksi takdirde sokakta gezdirirken diğer hayvanlara saldırgan tavırlarda bulunabilirler.

dachshunds5 - Dachshund ( Sosis Köpek ) : Kısa bacaklı ve uzun gövdeli Dachshund cinsi köpekleri Sosis Köpek diye de anılmaktadır. Oyuncu, sevimli ve neşeli bir yapıya sahiptir. Havlama durumları fazla olur. Havladıkları zaman kendilerinden büyük sesleri çıkar. Çok inatçılardır. Eğitilmeye çok uygun değildirler. Sahibi onu eğitmeye çalışırken o sahibini eğitmeye çalışırlar. Normal şartlarda diğer hayvanlarla anlaşabilir ancak bu cinste de ısırma eğilimi olabilir. Kucakta olmaktan fazla hoşlanmazlar. Orta düzeyde tüy dökerler. Günde 1 defa tüylerinin taranması gerekir. Boyları genelde 35 – 45 cm arasında değişebilir. Ortalama ömürleri 13 – 14 sene olarak söylenebilir.

Evde Beslenebilecek Diğer Küçük Köpek Cinsleri :

Bunların yanında Maltese ( Malta Köpeği ), Boston Terrier, Shih Tzu, Minyatür Schnauzer,Minyatür Poodle cinsi köpeklerde küçük köpek cinsleri arasında evde beslenebilecek türlerdendir.


Kaynak: Pet Patiler

13 Ekim 2016 Perşembe

Erkek Ve Dişi Köpek İsimleri

Köpek isimleri mi arıyorsunuz? Ozaman doğru yerdesiniz. Evlerimizde bahçelerimizde dost edindiğimiz köpeğimize isim vermek isteriz.  Bir çok insan köpeklerine isim verirken köpeklerinin cinsine göre hep klasik aynı isimleri vermektedirler. Mesela bir çoban köpeğine verilen isim genelde Karabaş olur ya da pitbull cinsi köpeğe verilen isim genelde Albay olabilmektedir. Ancak hangi isimi verirseniz verin köpeğinize vereceğiniz isimin kısa ve karmaşık olmamasında daima fayda var. Köpekler tek hece ile söylenen isimlere daha kolay karşılık vermektedirler. Sizde en sevdiğiniz dostlarınız için uygun ismi aşağıdan seçebilirsiniz.

curious_dog

Dostunuza güzel mi güzel bir isim seçmek için Köpek İsimleri yazımızı inceleyiniz.


























Alfabetik Sıra


ABCÇDEFGHİJKLMNOPRSŞTVYZ

 

 

 

A Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















AbusAchilleAdaAdamAdolfAfacanAlbayAlfaAlexArgos
AresArexArthurAsiAsilAslanAstroAtomAyaz
Dişi:




















AdaAlessaAlexAliceAmyAngelAprilAlexAryaAsena
AsiAsilAsyaAşkAşkımAşilaAteşAthenaAyaz

 

 

 

 

B Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:































BademBalBafiBalyozBambamBaronBarneyBehlülBenekBenekli
BenjiBerduşBlackBlueBobBobbyBoboBodyBondBolt
BorisBossBozBrunoBoxBuffyBuddyBücür
Dişi:






























BabyBademBadiBafiBalBalımBambamBambiBarbiBarut
BaxiBedişBellaBenekBetiBettyBeyazBıcırBlaBıdık
BiberBihterBitterBlueBoncukBonnieBubbleBuffy

 

 

 

 

C Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















CakiCankiCangoCanoCashCasperCedricChesterChicoChivas
ChuckChuckyCocoCinoCoffeeCookieCooper
Dişi:






























CadıCancanCandyCanoCansınCarlosCarmenCasperCekuCeni
CerezipCessiCesutCevizChanelCherryCiciChuchkyCindyCoco
CoffeeContesCrazyCookie

 

 

 

 

Ç Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















ÇakalÇakırÇakılÇakiÇamurÇapkınÇarliÇarşafÇavuşÇınar
ÇikoÇiçoÇirkinÇomar
Dişi:










ÇaçaÇakılÇakiÇamurÇarşafÇıtırÇiçekÇilekÇirkin

 

 

 

 

D Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















DaliDarkDarwinDayıDevilDexDexterDiabloDiegoDino
DobbyDostDozerDuffyDuman
Dişi:




















DadıDaisyDarkDenizDilberDinaDinoDivaDobiDogi
DollyDorisDostDuduDuman

 

 

 

 

E Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










EfesEjderElvisErikErosEşkıya
Dişi:










EfesElmasEnaEraEvaEylül

 

 

 

 

F Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










FelixFındıkFıstıkFigoFox
Dişi:










FındıkFıstıkFifiFincanFina

 

 

 

 

G Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















GaripGazozGeceGeorgeGipsyGizmoGofiGofretGoldGolden
GölgeGoldiGümüş
Dişi:




















GaripGeceGeyşaGingerGipsyGizmoGofretGoldGoldenGoldie
GölgeGümüşGüneş

 

 

 

 

H Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










HadesHardalHaşmetHaydarHaydutHaytaHectorHerkülHeraHero
Dişi:










HamurHatunHayalHayatHaydutHelenHenaHeraHoneyHürrem

 

 

 

 

İ Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










İgorİvanİkarusİncirİspir
Dişi:










İndirİnciİdaİrmaİsisİzmir

 

 

 

 

J Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri












JackJackyJazzJessJoeJokerJushJunior
Dişi:










JackyJadeJazzJerryJennyJessicaJoyJulieJuliet

 

 

 

 

K Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















KaraKarabaşKartopuKavunKeşKirpikKırpıkKıtmirKingKirli
KorsanKömürKöpükKralKukiKurtKutupKuzey
Dişi:































KahveKajuKarKaramKarakızKaramelKarmenKartopuKavunKaymakKayra
KıtırKızımKikiKirazKokoşKontesKöfteKömürKöpükKöpüş
KukiKuzu

 

 

 

 

L Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










LeoLimonLionLodosLokumLordLouisLucasLucky
Dişi:






























LadyLaikaLailaLatteLazyLeiaLenaLessieLexLila
LilyLimonLinaLindaLisaLizLokumLolaLopezLora
LuckyLukaLuluLunaLussy

 

 

 

 

M Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















MaçaMarcoMarcosMarioMarsMaskeMaviMaxMematiMerlin
MessiMikeMişaMinikMochaMozartMösyöMüdür
Dişi:






























MaggieMaiaMangoMarilynMarlaMarryMasalMaviMavişMax
MayloMedusaMelekMercanMiaMikaMilaMimiMinaMini
MinikMinnoşMiraMissyMişaMochaMollyMona

 

 

 

 

N Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










NegroNeoNikoNelonNumbarNispet
Dişi:










NanaNancyNazarNikiNinaNova

 

 

 

 

O Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










OdiOdinOğluşOscarOttoOzzy
Dişi:










OdiOskarOzzyOzmo

 

 

 

 

P Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:






























PabloPakiPafaPalaPamukPançoPandaPapiParsParis
PascalPaşaPaspasPatiPatikPatronPedroPekmezPepePepsi
PokerPeterPoyrazPuppy
Dişi:




















PakizePamukPandaPapiParisParsPatiPekmezPelüşPepsi
PeraPeriPinkyPollyPuppyPrensesPonçik

 

 

 

 

R Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















RafiRainRajaRakıRalfRamboRedReisRexRıfkı
RickyRicoRobinRoccoRockyRomeoRodiRoxyRudiRüzgar
Dişi:




















RajaRaşaReçelRexReynaRitaRodiRokaRoseRoxy
RozaRozyRubyRüzgar

 

 

 

 

S Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















SamurSashaSarıSaykoSerseriSezarShadowSimbaSnoopyStar
SusamSunnySekoSalamurSande
Dişi:






























SafinazSafirSakızSallySamSandySarıSashaSaykoSeker
SeraShellaSheraShilaSılaSimbaSindySophieStellaSultan
SunnySuziSushiSüslüSütlaç

 

 

 

 

Ş Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










ŞanslıŞansŞarapŞımarıkŞurupŞimşek
Dişi:




















ŞahikaŞansŞanslıŞaraŞarapŞekerŞerbetŞilaŞimşekŞira
ŞiirinŞurup

 

 

 

 

T Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:




















TaciTangoTarçınTazTekilaThorTigerTimTitoTobi
TomTombikTommyTonyTopakTorosTosunTroy
Dişi:










TalyaTaraTarçınTayniTekilaTiaTopakToprak

 

 

 

 

V Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










ViskiVitoVermanVuslatVecihiVarto
Dişi:










VenüsVictoriaViski

 

 

 

 

Y Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










YodaYumakYogiYumurtaYumoşYamyamYumi
Dişi:










YasminYıldızYosunYukiYumakYumoş

 

 

 

 

Z Harfi İle Başlayan Köpek İsimleri


Erkek:










ZagorZehirZeusZeroZorbaZeytinZuzuZorro
Dişi:









ZaraZelişZeynaZeynoZeytinZıpzıpZilliZoeZuzu

Umarız Köpek İsimleri yazımızdan uygun ismi bulabilmişsinizdir. :)


Kaynak: Pet Patiler

Birbirinden Komik Eğlenceli Komik Köpek Videoları - Petpatiler.com

Hayatımızın bir parçası hayvanlarımızdan olan köpeklerimizin komik halleriyle yani komik köpek videoları ile çok güleceksiniz. Bu komik yaramazları izlemek için buraya tıklayın.

11 Ekim 2016 Salı

Kanarya Bakımı - Kanarya Beslenmesi

kanaryaKanaryalar anavatanları Atlas Okyanusu içerisinde Canary adında adalar birliği olarak bilinir. Doğdukları ve keşfedildikleri yer ile ilgili daha farklı çeşitli söylentiler vardır. Önceleri zenginler tarafından kuşhane adı verilen yerlerde beslenirlerdi ancak daha sonra diğer halkta kanarya beslemeye başlamıştır.

Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya’da kanarya yetiştirilmesi konusunda ilk sıradadır. Kafeslerdeki kanaryalar yedikleri gıdalar ile daha gelişmiş vücuda sahiptir. Yabani ortamdaki kanaryalar kafes kanaryalarına göre daha küçük olurlar.


Bakımı


  • Kanarya beslemeye karar verdiğinizde bir takım malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Bu malzemeler ile ilgili bilgi verecek olursak aşağıdaki gibi sıralayabiliriz :

  • Kafes : Kullanım yerine göre değişik kafes türleri mevcuttur. Evde bakmak için istiyorsanız pet shoplarda uygun kafesi bulabilirsiniz. Kafes seçiminde dikkat edilmesi gereken husus kafesin kuşun boyutlarına göre büyük olmasıdır. Kanarya içerisinde rahatlıkla hareket edebilmelidir.

  • Tünekler : Kafes içerisinde farklı boylarda tünekler bulundurulmalıdır. Tüneklerden biri ağaç dalından olursa iyi olabilir.

  • Yemlik ve Suluklar : Alacağınız kafesin yanında genelde yemlik ve suluk verilmektedir. Olur da bu yemlik ve suluklar küçük gelirse daha büyüklerini alabilirsiniz.

  • Taban Kumu  : Kafes ihtiyaçları arasında en önemlilerden biri de taban kumudur. Bu kum daima temiz olmalıdır. Bu kum kanaryaların sindirim sistemi açısından oldukça önemlidir. Öğütme işlemi kanaryalar için zor bir iştir. Bu kum kanaryaların yedikleri besinleri öğütmelerinde faydalıdır.

  • Yeşillikler : Kanaryalar sadece tohum ile beslenmemelidir. Tohumların yanında meyve ve sebzelerde tüketmelidir. Bundan dolayı haftada bir iki defa marul, incir, kiraz,armut, ıspanak gibi sebze ve meyveler verilebilir.

  • Yeşillik Askısı : Haftada bir iki kez vereceğiniz meyve ve sebzelerin sizin kontrolünüzde olması için işinizi kolaylaştıracak olan yeşillik askılarına da ihtiyacınız olacaktır.kanarya

Kanarya Beslenmesi


Kanaryalar için günlük beslenme önemlidir. Bir gün bir şey yemedikleri takdirde ölebilirler. Yem, sebze, meyve gibi besinler tüketmelidir. Yiyeceği besinler kanaryanızın cinsine, hastalıklarına, rengine, yetiştirme tarzına ve tüy dökme oranına göre değişebilir. Pet shoplarda kanarya yemini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu yemlerin yanında yulaf, keten tohumu, turp gibi besinler de yem olarak kullanılabilir. Bunlardan bir karışım yem de hazırlayabilirsiniz. Kışları kanaryanıza fazla olmamak kaydı ile kenevir verebilirsiniz. Soğuklardan koruyabilir bu kanaryanızı.

Kanaryanızın yemeğinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri yemin ıslak veya nemli olmaması gerektiğidir. Islak ve nemli yem bağırsak sorunları yaratabilir.

Kanarya beslenmesi konusunda ilk olarak veterinerinize danışabilirsiniz.

 


Kaynak: Pet Patiler

Alman Çoban Köpeği - Alman Kurdu Beslenmesi ve Bakımı

alman çoban köpeğiAlman Çoban Köpeği cinsinin diğer adı Alsatian’dır. Yapı olarak oldukça güçlü ve dengelidirler. Bu tür köpeklerin sert ve iri görünümlerinden dolayı insanlar onlardan ürkebilirler. Ancak bu ürkmelerin aksine Alman Çoban Köpeği fazlasıyla insancıl ve uysaldır. Diğer hayvanlar ile anlaşabilir. Eğitilmesi kolaydır, öğrenim kapasitesi yüksektir. Genelde iş ve bekçi köpeği olarak kullanılmaktadırlar. Koruma, polis köpeği, çoban köpeği olarak yetiştirilebilirler.

Görünüm


Alman Çoban Köpeği gösterişli bir vücut yapısına sahiptir. Renkleri genellikle kahverengi, siyah, kahve – siyah olabilir. Vücut rengi ne olursa olsun burunları siyahtır. Vücudu kaslı, adeleli ve dikdörtgendir. Oldukça güçlü dişleri vardır. Kulakları dik, sivri ve öne doğru bakmaktadır. Yavrularda bazen daha eğik olabilir kulak yapısı. Gözleri koyu renkte olur ve çok zeki bakışları vardır. Kuyruğu tüylüdür. Tüy yapısı ise uzun veya kısa olabilir. Kiloları 34 – 44 kg arası değişebilmektedir. Boyları ise erkeklerde 61 – 66 cm arası, dişilerde 56 – 61 cm arası değişmektedir.alman kurdu

Karakteri


Alman Çoban Köpeği en belirgin özellikleri arasında korkusuz, dikkatli olması vardır. Koruma içgüdüsüne sahiptir. Sahibine fazlasıyla bağlıdır, itaatkardır ve sahibi tarafından eğitilmeye oldukça meraklıdır. Öğrenme kapasitesi çok fazladır. Bu köpekler sahipleri ile vakit geçirmeye bayılırlar. Sahiplerinden ayrı çok vakit geçirmek istemezler, yalnızlıktan hoşlanmazlar. Fazla havlamazlar. Yalnızca gerekli durumlarda havlarlar. Eğitim bu köpekler için çok önemlidir. Korumacı yapısı tehlikeli durumlara sebep olabilir. Yavruyken eğitilmeye  başlanmalıdır. Yavruyken diğer hayvanlarla ve diğer insanlarla birlikte vakit geçirmeye alıştırılması gerekir. Erişkin yaştaki köpekler birden sosyalleştiğinde ürkebilirler. Bu ürkme de onlarda saldırgan tavırlar ile gösterilebilir. Eğitilme kapasitesi hat safhada olduğundan ; çoban köpeği, koruma, bekçi, polis, rehber köpek ve arama kurtarma köpeği olarak eğitilip kullanılabilirler.

Bakımı


Fazlasıyla hareketli bir köpek cinsidir Alman Çoban Köpeği. Ev içerisinde ona yeterince vakit ayırıp yeterince oynatabileceğinize inanıyorsanız evde de beslenebilir. Tabii bu ev içerisinde beslemek onun bahçede beslemek kadar mutlu etmeyecektir. Tüyleri sık sık ve az miktarda dökülebilir. Her kedi ve köpekte olduğu gibi normal tüy dökmeler dışında mevsimsel tüy dökülmeleri de olacaktır. Fırçalama yöntemi ile dökülen tüylerin etrafa yayılmasını bir nebze önleyebilirsiniz. Yılda 1 kez yıkanması yeterlidir.

Alman Çoban Köpeği Beslenmesi


Kuru mama ile beslenmelidirler. Evlerinde besleyen insanlar ev yemeklerinden de vermektedirler ancak bu ev yemekleri içerisindeki herhangi bir baharat veya bir gıda köpeğinizin sindirim sistemine zarar verebilir. Beslenme konusunda veterinerinizin vereceği talimatlara uyunuz.


Kaynak: Pet Patiler