4 Temmuz 2017 Salı

Kedilerde Yüksekten Düşme Sonucunda Meydana Gelebilecekler

Kediler kendi sağlıklarını ve kendi canlarını koruma konusunda oldukça başarılı canlılardır. Ancak kedilerin başlarına gelen kazalar dolayısıyla kötü durumlarla karşılaşabilirler. Kedilerde yüksekten düşme problemi de aslında kedinizin kasıtlı olarak yapmadığı bir kaza sonucunda meydana gelen bir durumdur. Göz göre göre yüksek mesafeden atlayacak bir kedi yoktur. Nasıl ki küçük çocuğunuzun zarar görmemesi için evinizde bazı değişiklikler yapıyorsanız kediler için de bazı düzenlemeler gerekir. Kedilerde yüksekten düşme sorunu ile karşılaşmamak için sizin alabileceğiniz önlemler bulunur. Bu önlemlerin başında camlarınıza sineklik taktırmak gelebilir. Sağlam ve dayanıklı bir sineklik kedinizin yüksekten düşme ihtimalini en aza indirebilir. Ancak ne kadar sineklik olursa olsun yine de kontrol altında tutulmalıdır.

Kedilerde yüksekten düşme durumunun görülmesindeki muhtemel sebepler bir kuş, sinek veya ilgisini çeken başka bir şeyi yakalamak isterken heyecanlanıp dengesini kaybetmesi olabilir. Çoğu kedi sahibi kedisinin düşmeyeceğini düşünebilir. Ancak hiç bir kedi için kesinlikle düşmez diyemeyiz. Evin içerisinde bir sinek gördüğünde nasıl heyecanlandığını, kendinden geçtiğini gördüğünüzde balkondaki veya camdaki sineği görünce de heyecandan düşebileceğini tahmin edebilirsiniz.

kedilerde yüksekten düşme

Kediler her zaman dört ayak üstüne düşmezler. Bu halk arasında gelmiş geçmiş bir laftır. Dengesiz düşen bir kedi kendini toparlayamayıp sırt üstü, kafa üstü de düşebilir. Normal şartlarda dört ayak üstüne düştüklerinde alacakları hasar daha azdır. Ancak dediğimiz gibi kedi kendini toparlayamayıp dengesiz düşebilir. Örneğin 1. Kattan düşen bir kedinin kendini düzeltip dört ayak üzerine düşme ihtimali daha azdır. Kısa mesafeli düşüşlerde kediler toparlanamayıp daha çok zarar görebilirler. Veya toparlanıp 3. Kattan düşen bir kedi patilerini paraşüt yerine kullanarak daha dengeli bir düşüş gerçekleştirebilir. Tabii bu toparlanma sonrasında kedinize hiç bir şey olmayacak diye bir durum da yoktur. Her ihtimale karşı hazırlıklı ve dikkatli olmalısınız.

Kedilerde yüksekten düşme olayı sonucunda belki hiç bir sıyrık dahi olmayabilir, belki de büyük yaralar ve ölümcül sonuçlar doğabilir. Gelin bu düşmeler sonucunda başına gelebilecek rahatsızlıklara göz atalım…

Kedilerde Yüksekten Düşme Sonucunda Oluşabilecek Durumlar


  • Kırık Meydana Gelebilir.


Kedilerde yüksekten düşme sonucunda en sık görülen durumlardan biridir kırıklar. Yüksekten düşen bir kedide bacaklarda, kaburgada, çenede veya vücudunun birden fazla yerinde kırıklar oluşabilir.
  • İç Kanama Meydana Gelebilir.


Yüksekten düşen bir kedide veterinerlerin ilk olarak şüphelenmesi gereken bir konudur iç kanama. Düşen kedi iç kanama geçiriyor olabilir. Kedilerde iç kanama hiç bir şekilde kendini göstermeyebilir. Veya ağızdan, burundan veya farklı bölgelerden kan gelmesi ile kendini gösterebilir.
  • Damak Yarılması Olabilir.


Damak yarıkları kediler için ölümcül olabilen bir durumdur. Damağı yarılan bir kedi yemekten, sudan kesilebilir. Veya yediği yiyecek akciğerlerine kaçabilir ve ölümcül bir sonuç doğurabilir.
  • Yaralar Oluşabilir.


Kedinizin vücudunda herhangi bir yerde çıkabilecek olan yaralar kedinizin hayatını tehlikeye dahi atabilir. Düşülen yerin beton veya toprak olmasına göre değişen yaraların derinliği kediniz için oldukça önemlidir.

Girmiş olduğumuz yaz mevsiminde evlerinde kedi besleyen insanların en çok dikkat etmesi gereken konulardandır yüksekten düşme sorunu. Kedinizin düşmemesi için alabileceğiniz önlemleri mutlaka almalısınız. Camlarınıza, balkon kapınıza sineklik, nalburlarda satılan tellerden koruma alanları yapabilirsiniz.

Faydalanılan Kaynak

www.ukalahayvan.com/kedilerde-yuksekten-dusme-nedeni-ile-ortaya-cikan-ciddi-sorunlar/

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder