30 Temmuz 2017 Pazar

Kedi Fobisi Nasıl Aşılır? Kedi Korkusunu Nasıl Yenebilirsiniz?

Günümüzde birçok insan kedilerden korkar ve çok sevdikleri halde yada sevmek istedikleri halde yaklaşamazlar. Bunun sebeplerine baktığımızda ya kediler ile kötü bir anı yaşandığı için yada çocukluktan gelen bir korku hali diyebiliriz. İşte bu makalemizde sizlere kedi fobisi durumunuzu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak 10 altın kuraldan bahsetmek istiyorum.

Kedi Fobisi Nasıl Yenilebilir?



  • Kediler ile Arkadaş Olmaya Çalışın


Kediler aslında hırçınlıklarının tam aksine masum ve ürkek hayvanlardır. Sizden gelecek ufacık bir iylikte size karşı daha fazla yumuşak tavır sergileyip peşinizden ayrılmak istemezler. Bu işe en başta sokaklarda gördüğünüz kedilerden başlayabilirsiniz. İlk etapta dokunamazsanız bile bir kap su yada azcık mama ile dostuk kurmayı başlatabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında vereceğiniz bir kap su çok daha mutlu edecektir.


  • Kediler Hakkında Okuyarak Araştırın


Kedilerin nasıl varlıklar olduğunu ve türlerine göre davranışlarını, bakımını ve ırklarını okurayak tanımaya çalışın. Nitekim okuduklarınızla nekadar uysal ve sevimli olduklarını daha iyi anlayacaksınız. Daha yakından tanımak kedi fobisi durumunuzu yenmektede size fazlasıyla yardımcı olacaktır.


  • Yavru Kediler İzleyin ve Dokunmaya Çalışın


Büyük kedilere yaklaşmaya yada dokunmaya korkuyor olabilirsiniz ancak yavru kedilerde hiçbir şekilde (tabi canını yakacak çok kötü bişey olmadıkça 😊) hırçın bir tavrın olmayacağından emin olarak dokunup sevmeye çalışabilirsiniz. Yavru kediler sizlere kedi fobisi durumunuzu yenmenizde yardımcı olacak en iyi ve en tatlı varlıklardır. Küçük olmalarından dolayı çok çabuk içinizi kaynatacak ve sizi mutlu edecektir.


  • Kedilere Ait Video ve Resimlere Bakın


Bildiğiniz gibi birçok sosyal medya aracında komik ve tatlı kedi videolarına rastlamaktayız.  Bunlardan biriside petpatilerin facebook sayfasıdır. 😊 Bu tatlı hayvanların şirin halleri çok sevilip beğenilmekte. Sizde bunları takip ederek, izleyerek içinizdeki o yersiz korkunuzu yıkabilirsiniz. Hatta beğendiğiniz bir resmi telefonunuzun ekran resmi bile yapabilirsiniz. Sürekli görüyor olmanız aniden görünce korkmalarınızı yok edecektir.


  • Korkularınızla Yüzleşin


Korkularınızla yüzleşmek ve üzerine gitmek kendinizi cesaretli hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu durumu size sağlayacak en iyi ortamlardan biriside barınaklar olacaktır. Burada kedilerin masum ve şirin hallerine şahit olacaksınız ve yetkili kişilerinden dilerseniz neden hırçınlaştıkları konusunda da bilgi alarak kafanızdaki ön yargıyı yok etmenize katkıda bulunabilirsiniz.


  • Kedi Seven Dostlar Edinin


Kedi seven insanların yanında cesaretinizi arttırarak ve kediler hakkında birçok bilgiye sahip olarak kedi fobisi durumunuzu yenip sevmeye başlayacaksınız. Evinde kedi besleyen bir dostunuzun evini ziyaret edip ilk etapta ev sahibinin kontrolünde de dokunup sevebilirsiniz.

kedi fobisi
  • Kedilerden Korkma Sebebinizi Bulun


Herkesin kedilerden korkmasının altında yatan sebep başkadır. Biri çöpten aniden çıkan bir kedi yüzünden tüm kedilerden korkar, biri gece fal taşı gibi açılmış bir kedi gözü görmüştür; ondan dolayı tüm kedilerden korkar. Kısacası kedilerden korkmanızı sağlayacak daha önce yaşamış olduğunuz bir olay ya da bir durum var ise bunu bulmalısınız.

Vermiş olduğumuz örneklere bakarak yorumlayacak olursak insanların kedilerden ziyade aniden olan bir olaydan korktuklarını gözlemliyoruz.


  • Kedilerin Pis Olmadığı Gerçeğini Kabullenin


Çoğu insan kedilerin kirli olduklarını düşünürler. Bu kirli tüylerin insanların boğazlarına kaçıp ciğerlerine yapışacağından veya başka hastalıklar ortaya çıkaracağından korkar. Bu da insanların sağlık telaşlarından dolayı gelen bir korkudur. Kedilerin tüylerinin tertemiz olduğunu da kabullenmeniz gerekmektedir. Kediler de en az insanlar kadar, hatta daha da fazla kendi temizliklerine önem verirler. Hayatlarının yarısını kendilerini temizleyerek geçiren canlılardan pis olmalarını beklememeliyiz…


  • Kedilerin Durup Dururken Size Saldırmayacağını Bilmelisiniz


Daha önceden yaşamış olduğunuz bir kedi saldırısı durumu varsa bu olayı düşünün. Kedinin size neden saldırabileceğini bulun. Kediler yavrularına zarar verme, kedinin kuyruğuna, patisine basma, üstüne su sıkma, karnını sıkma gibi istemediği durumlarda saldırıya başlayabilir. Sebep olmadan hiçbir kedi bir insan saldırmaz. Saymış olduğumuz şeyleri yapan bir insana kedinin saldırması da çok normal değil mi sizce de? 😊


  • Kedileri Sevip, Okşayın


Kedilerden her ne kadar korksanız da onları sevmeye çalışın. Sevme işlemine yavru kedilerden başlayabilirsiniz. Yavru kedilerin tırnakları, oyun amacı ile yaptığı ısırıkların canınızı yakma ihtimali yoktur.

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder