21 Temmuz 2017 Cuma

En İyi 10 Av Köpeği - Av Köpekleri Hakkında Bilgiler

Köpekler insanların tüylü dostları olmakla birlikte kimi görevlerde insanlara en büyük yardımcılardır. Eski zamanlardan bu yana av köpeği olarak kullanılan bazı cinsler vardır. Bu köpekler insanların bir çok işini kolaylaştırmışlardır. İz sürme konusunda insanlara büyük ölçüde yardımcı olan köpeklerin cinsine göre daha farklı özellikleri bulunmaktadır. İnsanların eski zamanlardan bu yana av köpeği olarak kullanmış olduğu en iyi av köpeklerini gelin birlikte inceleyelim…

Görevlerinde En Başarılı 10 Av Köpeği


av köpeği

  • Dachshund Köpeği




Dachshund köpekleri kısa bacaklara ve uzun bir gövdeye sahiptir. Sosis köpek olarak tanınırlar. Karakteristik özellikleri arasında oyuncu olmaları, sevimli ve neşeli olmaları en çok öne çıkan özelliklerdendir. Bu ırk köpekler çok fazla havlamaya eğilimlidirler. Zarif görüntülerinin altından çıkan bu havlamalar sanki iri bir köpekmiş gibidir. Eğitilmeleri biraz zor olan bir köpek ırkıdır, inatçı bir yapıları vardır. Evde beslenen Dachshund köpekleri için günlük olarak tüylerinin taranması gerekmektedir. Boyları 35 cm ile 45 cm arasında değişmektedir ve kilo olarak 7 ile 15 kilo arasında değişirler. 13 – 14 sene kadar yaşarlar. Günümüzde evcil köpekler arasında yer alan Dachshundlar genellikle avcılık için kullanılmamaktadırlar. Dachshund köpekleri 17. Yüzyılda tavşan, porsuk ve tilki avlarında kullanılmışlardır.



  • Tilki Terrier’ı




Tilki Terrier’I genellikle beyaz, tel gibi tüylere sahip olan, beyaz vücudu üzerinde kahverengi ve siyah lekelere sahip renklerde karşımıza çıkarlar. Bu ırk güçlü bir çeneye, keskin dişlere ve güçlü bir vücuda sahiptir. Karakter olarak bu cins köpekler cesur ve hareketli köpeklerdir. Çocuklarla vs. iyi anlaşabilirler ancak bazen istemsizce, farkında olmadan ısırıklar atabilmektedirler. Sahibine oldukça sadık olan Tilki Terrierları saldırgan bir yapıya sahiptir. Diğer köpeklerle kavga etmeye çok meyillidirler. Bundan dolayı farklı köpeklerle ve diğer hayvanlarla aynı evde yaşamaları önerilmemektedir. Bu konuda ki eğitimleri yavruyken verilmelidir. Küçüklükten itibaren sosyalleştirilmesi gereken bir köpek ırkıdır. Boyları 30 – 35 cm arasında değişir, kiloları 7 ile 10 kilo arasında değişir. Bu ırk 17. Yüzyılda tilkilerin avlanmasında kullanılmışlardır.



  • Ispanyol Su Köpeği




İspanyol Su Köpekleri zeki ve söz dinleyen köpek ırkları arasındadır. Bu özellikleri sayesinde kolay eğitilebilirler. Diğer hayvanlarla arası iyidir. Günümüzde evcil köpekler arasında yer almaktadır. Su ile oynamaya bayılan İspanyol Su Köpeği günlük olarak tüylerinin taranmasına ihtiyaç duyar. İyi bir bekçi köpeği olan bu ırk kemirme gibi bazı kötü huylara da sahiptir. Çevresine zarar vermemesi açısından ona kemirmesi için oyuncaklar alabilirsiniz. Bu zeki köpekler sulak arazilerdeki kuşları kaldırmak ve avlanmış kuşları alıp getirme görevlerinde kullanılmışlardır.



  • İngiliz Beagle Köpeği




Sağlam ve güçlü bir vücuda sahip olan Beagle köpekleri fazla büyük bir vücuda sahip değildir. Kızıl, beyaz ve turuncu renklerde karşımıza çıkan Beagle köpekleri boy olarak 30 cm ile 40 cm arasında değişmektedir. Kiloları ise 10 ile 12 kilo arasında değişmektedir. Ortalama olarak 10 – 15 sene arasında yaşarlar. Bu köpekler doğaları gereği iz sürmede başarılıdırlar. Av sırasında kendilerine özgü bir şekilde havlarlar. Tavşan, bıldırcın ve sülün avlamada kullanılmaktadırlar.



  • İngiliz Springer Spaniel




Ingiliz Springer Spaniel cinsi köpekler uzun kulaklara ve orta büyüklükteki bir vücuda sahiptir. Vücudu çok fazla büyük değildir ancak güçlü ve sağlam bir vücuttur. Tüyleri çok uzun olmamakla birlikte dalgalı veya düz şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Beyaz, siyah, siyah – beyaz veye mavimsi gri renklerde görülebilirler. Beyaz renkli İngiliz Springer Spaniellerının kürkleri üzerinde benek şeklinde lekeler görülebilir. Çocuklarla iyi anlaşabilen bir ırktır. Zeki ve başarılı bir köpektir. Bu köpekler suyu severler ve dışarıya çıkardığınızda su birikintisi gördüğünde onunla oynamaya kalkışabilir. Kuşlar dışında diğer hayvanlarla iyi anlaşabilirler. Bu köpeklerin bazılarında Öfke Sendromu adı verilen kişilik problemi görülebilmektedir. Durup dururken sinirli ve agresif hallerde bulunabilirler. Yaklaşık olarak 50 cm boyları bulunur ve 18 ile 25 kilo arasında kiloları bulunabilir. Bu köpekler kuşların avlanmasında kullanılmışlardır. Kuşları saklandıkları yerlerde bulup çıkarabilirler.



  • Brittany Cinsi Köpek




En iyi 10 av köpeği arasında yer alan Brittany cinsi köpekler oldukça hareketli bir köpektir. Orta büyüklükte bir vücudu bulunmaktadır. Genelde siyah – beyaz, turuncu – beyaz , kızıl – beyaz renklerinde görülürler. Tüylerinin şekli düz veya dalgalı olabilir. Atik ve hızlı bir köpek olan Brittany köpeği bir av köpeği olarak oldukça küçük boyutlara sahiptir. Bu miniklikleri sayesinde diğer av köpeği olarak geçen cinslerinin giremediği yerlere girebilirler. Boyları 43 cm ile 50 cm arasında, kiloları ise 14 ile 18 kilo arasında değişmektedir. Eğitilmesi kolay olan zeki bir köpektir. Ağaçkakan, tavşan ve keklik gibi hayvanların avlanmasında kullanılmışlardır.  Ancak günümüzde av köpeği yerine evcil köpek olarak kullanılmaktadırlar.



  • Coonhound Cinsi Köpek




Coonhound cinsi köpekler güçlü ve atik bir köpektir. Güçlü ve enerjik yapıları dolayısıyla tüm hava şartlarında yaşayabilirler.  Geniş bir göğse sahiptir. Kürkündeki tüyler kısa bir yapıdadır. Tüylerinin rengi genellikle siyah renktedir. Burnu, bacakları ve göğüs kısmı ten renginde görülebilir. Yaklaşık olarak 60 cm boyu bulunabilmektedir. Genellikle av köpeği olarak kullanılan Coonhound cinsi köpekler günümüzde evcil köpek olarak beslenmektedirler. Ancak bu köpekler geyik, ayı, dağ aslanı gibi hayvanların avlanmasında kullanılmaktadırlar. Rakun avında da oldukça başarılıdırlar.



  • İngiliz Setter Köpeği




İyi bir av köpeği olan İngiliz Setter Köpeği zarif görünümlü, kendine has görünümü olan bir köpektir. Vücudunda kendine has benekleri bulunmaktadır. Kürkleri beyaz – mavimsi gri, sarımsı ve de kahverengi benekli olabilir. Nazik ve kibar bir köpektir. Arkadaş canlısıdır. Çocuklarla iyi anlaşmaktadır. Günümüzde evcil köpek olarak beslenen İngiliz Setter Köpeği diğer köpeklerle oynamaktan büyük zevk alırlar. Kendi kendine gezmekten zevk alan bu ırk köpekler iyi koku alırlar. Bu özellikleri sayesinde kuşları saklandıkları yerlerde bulurlar ve onların avlanmasında kullanılırlar.



  • Alman Shorthaired Pointer Köpeği




Alman Kısa Tüylü Pointer Köpeği zarif bir görünüme sahiptir. İyi bir av köpeği olarak bilinirler. Atletik ve ince yapılıdır. Tüyleri kısa, sıktır. Genellikle ciğer renginde, beyaz, lekeli bir görünümleri bulunmaktadır. Oldukça enerjik ve zeki bir köpektir. Neşeli ve iyi huylu bir köpektir. Uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Havlamaktan zevk alır. Boyları 58 cm ile 64 cm arasında, kiloları ise 25 ile 35 kilo arasında değişir. Genellikle kuş avlamada kullanılmışlardır.



  • Labrador Retriever Köpeği




Labrador köpekleri günümüzde evlerde beslenmekte en çok tercih edilen köpekler arasındadır. Ancak evcil köpek olarak tercih edilmelerinin yanında iyi birer av köpeği olarakta kullanılırlar. Genellikle sarı, kahverengi ve siyah renkte karşımıza çıkarlar. Duygusal, sahibine sadık ve oyuncu bir köpek ırkıdır. Sakin ve kavgacı olmayan bir köpektir. Diğer köpeklerle iyi anlaşırlar. Su ile oynamaktan büyük zevk alırlar. Polis yanında madde aramakta kullanıldıkları da olmaktadır. 25 ile 34 kilo arasında kiloları bulunur. Bataklıklarda ve sulak arazilerde avlanmaktad kullanılırlar.

 

Faydalanılan Kaynak

http://www.unipedi.com/gezgen/en-iyi-10-av-kopegi-cinsi/


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder