15 Temmuz 2017 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Kedi Cinsleri - En Büyük Kediler

Köpekler 15 cm boyu olan bir köpekten 2 metre boy ölçüsüne kadar ulaşabilen canlılardır. Köpeklerde bu kadar bariz bir fark mevcuttur ancak kedilerde durum bu aynı değildir. Kedilerde bu kadar büyük farklar olmasa da yine de en büyük kedi ırkları bulunmaktadır. Peki en büyük kedi cinsleri nelerdir? Dünyada görülen en büyük kedi cinslerini sizler için aşağıda sıraladık, gelin birlikte inceleyelim…

En Büyük Kedi Cinsleri


en büyük kedi

1- Maine Coon Kedisi


Maine Coon ırkı kediler dünyanın en büyük kedilerinin ilk sıralarında yer almaktadır. Bu cins kedilerin anavatanları Amerika’dır. Kare biçimindeki kafaları insan kafası ile büyüklük konusunda yarışabilir. Geniş bir ağzı, belirgin bir burnu ve güçlü çene kemikleri bulunur. Tüyleri yele şeklinde boyun kısmında daha yoğun ve sıktır. Kalın ve sık tüylerinin düzenli olarak fırçalanmaya ihtiyacı olur. Ağırlık olarak Maine Coon kedisi 10 kiloya kadar çıkabilmektedir. Boyları ise 120 cm kadar uzayabilmektedir.


2 - Savannah Kedisi


Savannah kedisi anavatanı Afrika olan kedi ırkıdır. Afrika’nın savanlarından gelmektedir. Oldukça zeki ve enerjik bir kedi ırkı olan Savannah’lar ilgiyi seven, sahibi ile oyunlar oynamaktan hoşlanan bir kedi cinsidir. Bu cins kediler suyu seven nadir kedilerdendir. Bu kedilerin gövdeleri uzun bir yapıdadır. Kaslı bir vücut yapısı bulunmaktadır. Kafası üçgen şeklini andırmaktadır. Diğer kedilere göre biraz daha kısa kuyruğu olan bir kedidir. Savannah’lar ortalama olarak 7 kilo ile 12 kilo arasında ağırlığa sahip olurlar.


3 - Chausie Kedisi


Chausie cinsi kediler hakkında pek fazla bilgi ne yazık ki bulunmuyor. Ancak bu ırk kediler bir tür vahşi kedi ile evcil kedinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmış bir kedidir. Atalarından birinin vahşi doğa kedisi olmasından kaynaklı bu ırkta da vahşi hal ve hareketler görülebilir. Bakımları diğer evcil kedilere oranla daha zor olabilmektedir. Ancak evde beslenebilirler. En büyük kedi cinsleri arasında yer almaktadır.


4 - Ragdoll Kedisi


Ragdoll kedisi ilk görüldüğü zamanlarda İran kedisi ile karıştırılabiliyorlardır. İlerleyen zamanlarda İran kedisinden farklı olduğu ve ayrı bir ırk olduğu anlaşılmıştır. Yuvarlak kafa yapıları bulunmaktadır. Esnek vücutlu olan Ragdoll kedileri görkemli bir görünüme sahiptirler. Bu ırk kediler sakin ve ılımlı kedilerdir. Sahipleri tarafından okşanmak ve sevilmek hoşlarına gider. En büyük kedi ırkları arasında yer alan Ragdoll kedisi ortalama olarak 10 kilo kadar olabilirler. Daha büyük ve daha kilolu olma ihitmalleri de bulunmaktadır.


5 - Ragamuffin Kedisi


İlk ortaya çıktıklarında Ragdoll kedisine benzemekteydiler. Daha sonraları Birman kedileri ve kısa tüylü noktalı kediler ile çiftleştirilerek farklı cinsler ortaya çıkarılmıştır. Zamanla Ragdoll’dan daha farklı bir cins olduğu anlaşılmıştır. Kafa yapıları vücutlarına oranla daha büyük karşımıza çıkar. İlgiyi seven ve insanlarla arası iyi olan bir kedidir. Bu cins kediler 10 kiloya kadar görülebilirler.

 

Faydalanılan Kaynak

http://ukalahayvan.com/en-buyuk-bes-kedi-irki/


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder