31 Temmuz 2017 Pazartesi

Garip Şekillerde Uyuyan Sevimli Kediler

Kediler keyiflerine düşkün, hayatlarının yarısını uyuyarak geçiren miskin mi miskin tüylü kankalarımızdır. Bu videomuzda da bu tüylü kankalarımızın sevimli ve garip uyku hallerini izliyoruz! :)

 

[embed]https://youtu.be/imX0wRBN2EA[/embed]

 


Kaynak: Pet Patiler

Kediler Neden Kakasını Gömer?

Kediler temizlikleri ile ünlü tüylü dostlarımızdır. Kedilerin kakalarını ve çişlerini gömmeleri genellikle evlerinde kedi besleyen insanlar tarafından bilinmektedir. Sokak kedileri genellikle insanlardan uzak ya da insanların farketmeyeceği yerlere dışkılarını yaptıklarından dolayı diğer insanlar bu durumu farketmeyebilirler. Kedi kakası ve kedi çişinin kediler tarafından gömülmesi insanlar tarafından bir temizlik takıntısı olarak düşünülmektedir ancak aslında kediler kakalarını temizlikten dolayı değil de daha çok kendi doğalarından gelen hayatlarında bazı durumları ortadan kaldırmak istemelerinden kaynaklıdır. Yani kedi kakası ve kedi çişinin kediler tarafından gömülmesinin sebebi şu şekilde açıklanabilir ;

Kedi Kakası ve Kedi Çişi Kediler Tarafından Neden Gömülür? Kediler Dışkılarını Neden Gömer?


  • Kediler kendi alanlarını belirlemek için kakalarını ve çişlerini gömerler.


Kediler yaşadıkları alanlara alışıp, bağlanan minik arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın dışkılarını gömmesinin sebeplerinden biri de kendi alanlarını belli etmek istemeleridir. Kediler bu isteklerini idrar veya dışkılarını yaparak anlatmaya çalışırlar.

Örneğin kediler kendilerinden farklı veya kendilerinden güçlü kedilerin alanlarında o kedilere karşı meydan okuma amaçlı kakalarını gömmeyebilirler. Bu kakalarını gömmeme durumu büyük ve güçlü kediler tarafından meydan okuma olarak anlanır ve küçük olan kedinin peşine düşerek aralarında bir münakaşa meydana gelebilir. Bu örnekten de anlayabileceğiniz gibi kediler kendilerini koruma amaçlı, diğer kediler ile kavgalara girmemek için kakalarının üstünü kapatırlar.


  • Kediler başkaları tarafından avlanabilecekleri gerçeğini bilirler.


Kedilerin kakalarını ve çişlerini gömmesinin sebepleri arasında kedilerin av olmama istekleri de bulunmaktadır. Her ne kadar güvenli bir yerde yaşasalar da kediler her an tetikte olan canlılardır. Evcil kediler ve sokaktaki kediler de bu yüzden kakalarını ve çişlerini gömerler. Kokularının kalmasını ve izlerinin bulunmasını istemezler.

Evcil kedi besleyen insanlar kedilerinin çevresinde bir tehlike olmadığını düşünebilirler. Kakasını gömme sebebinin başka bir şey olduğunu, titizlik takıntısı olduğunu düşünebilirler. Ancak yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi kediler size göre çok güvenli bir yerde olsalar da siz dahi onlara karşı tetikte olmaları gereken kedilerin kendilerinden büyük canlılarsınız. Size karşı da her an tetikte olma gereği hissetmektedirler.


Kediler Neden Kakasını Gömmezler?


Bazı kediler bazı zamanlarda olaylara karşı tepkilerini kakalarını ve çişlerini gömmeyerek, farklı yerlere dışkılarını yaparak gösterirler. Örneğin kedinizin kum kabının yerini değiştirdiğinizde kediniz gidip farklı yere çişini yada kakasını yaptığında bundan çıkarmanız gereken sonuç “ Çabuk o kum kabını eski yerine getir!” olmalıdır. 😊 Kedinizin istemediği bir durum olduğunda bu durumlar yaşanabilir.

Veya kedinizde herhangi bir sağlık sorununun belirtisi de olabilir. Kedinizin hal ve hareketlerini, mama ve su içmelerini kontrol altında tutmalısınız. Bir hastalık belirtisi daha farkettiğinizde veteriner hekiminize başvurmalısınız.

 

Faydalanılan Kaynak

http://ukalahayvan.com/kediler-kakasini-neden-gomer/

 


Kaynak: Pet Patiler

30 Temmuz 2017 Pazar

Kedi Fobisi Nasıl Aşılır? Kedi Korkusunu Nasıl Yenebilirsiniz?

Günümüzde birçok insan kedilerden korkar ve çok sevdikleri halde yada sevmek istedikleri halde yaklaşamazlar. Bunun sebeplerine baktığımızda ya kediler ile kötü bir anı yaşandığı için yada çocukluktan gelen bir korku hali diyebiliriz. İşte bu makalemizde sizlere kedi fobisi durumunuzu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak 10 altın kuraldan bahsetmek istiyorum.

Kedi Fobisi Nasıl Yenilebilir?



  • Kediler ile Arkadaş Olmaya Çalışın


Kediler aslında hırçınlıklarının tam aksine masum ve ürkek hayvanlardır. Sizden gelecek ufacık bir iylikte size karşı daha fazla yumuşak tavır sergileyip peşinizden ayrılmak istemezler. Bu işe en başta sokaklarda gördüğünüz kedilerden başlayabilirsiniz. İlk etapta dokunamazsanız bile bir kap su yada azcık mama ile dostuk kurmayı başlatabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında vereceğiniz bir kap su çok daha mutlu edecektir.


  • Kediler Hakkında Okuyarak Araştırın


Kedilerin nasıl varlıklar olduğunu ve türlerine göre davranışlarını, bakımını ve ırklarını okurayak tanımaya çalışın. Nitekim okuduklarınızla nekadar uysal ve sevimli olduklarını daha iyi anlayacaksınız. Daha yakından tanımak kedi fobisi durumunuzu yenmektede size fazlasıyla yardımcı olacaktır.


  • Yavru Kediler İzleyin ve Dokunmaya Çalışın


Büyük kedilere yaklaşmaya yada dokunmaya korkuyor olabilirsiniz ancak yavru kedilerde hiçbir şekilde (tabi canını yakacak çok kötü bişey olmadıkça 😊) hırçın bir tavrın olmayacağından emin olarak dokunup sevmeye çalışabilirsiniz. Yavru kediler sizlere kedi fobisi durumunuzu yenmenizde yardımcı olacak en iyi ve en tatlı varlıklardır. Küçük olmalarından dolayı çok çabuk içinizi kaynatacak ve sizi mutlu edecektir.


  • Kedilere Ait Video ve Resimlere Bakın


Bildiğiniz gibi birçok sosyal medya aracında komik ve tatlı kedi videolarına rastlamaktayız.  Bunlardan biriside petpatilerin facebook sayfasıdır. 😊 Bu tatlı hayvanların şirin halleri çok sevilip beğenilmekte. Sizde bunları takip ederek, izleyerek içinizdeki o yersiz korkunuzu yıkabilirsiniz. Hatta beğendiğiniz bir resmi telefonunuzun ekran resmi bile yapabilirsiniz. Sürekli görüyor olmanız aniden görünce korkmalarınızı yok edecektir.


  • Korkularınızla Yüzleşin


Korkularınızla yüzleşmek ve üzerine gitmek kendinizi cesaretli hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu durumu size sağlayacak en iyi ortamlardan biriside barınaklar olacaktır. Burada kedilerin masum ve şirin hallerine şahit olacaksınız ve yetkili kişilerinden dilerseniz neden hırçınlaştıkları konusunda da bilgi alarak kafanızdaki ön yargıyı yok etmenize katkıda bulunabilirsiniz.


  • Kedi Seven Dostlar Edinin


Kedi seven insanların yanında cesaretinizi arttırarak ve kediler hakkında birçok bilgiye sahip olarak kedi fobisi durumunuzu yenip sevmeye başlayacaksınız. Evinde kedi besleyen bir dostunuzun evini ziyaret edip ilk etapta ev sahibinin kontrolünde de dokunup sevebilirsiniz.

kedi fobisi
  • Kedilerden Korkma Sebebinizi Bulun


Herkesin kedilerden korkmasının altında yatan sebep başkadır. Biri çöpten aniden çıkan bir kedi yüzünden tüm kedilerden korkar, biri gece fal taşı gibi açılmış bir kedi gözü görmüştür; ondan dolayı tüm kedilerden korkar. Kısacası kedilerden korkmanızı sağlayacak daha önce yaşamış olduğunuz bir olay ya da bir durum var ise bunu bulmalısınız.

Vermiş olduğumuz örneklere bakarak yorumlayacak olursak insanların kedilerden ziyade aniden olan bir olaydan korktuklarını gözlemliyoruz.


  • Kedilerin Pis Olmadığı Gerçeğini Kabullenin


Çoğu insan kedilerin kirli olduklarını düşünürler. Bu kirli tüylerin insanların boğazlarına kaçıp ciğerlerine yapışacağından veya başka hastalıklar ortaya çıkaracağından korkar. Bu da insanların sağlık telaşlarından dolayı gelen bir korkudur. Kedilerin tüylerinin tertemiz olduğunu da kabullenmeniz gerekmektedir. Kediler de en az insanlar kadar, hatta daha da fazla kendi temizliklerine önem verirler. Hayatlarının yarısını kendilerini temizleyerek geçiren canlılardan pis olmalarını beklememeliyiz…


  • Kedilerin Durup Dururken Size Saldırmayacağını Bilmelisiniz


Daha önceden yaşamış olduğunuz bir kedi saldırısı durumu varsa bu olayı düşünün. Kedinin size neden saldırabileceğini bulun. Kediler yavrularına zarar verme, kedinin kuyruğuna, patisine basma, üstüne su sıkma, karnını sıkma gibi istemediği durumlarda saldırıya başlayabilir. Sebep olmadan hiçbir kedi bir insan saldırmaz. Saymış olduğumuz şeyleri yapan bir insana kedinin saldırması da çok normal değil mi sizce de? 😊


  • Kedileri Sevip, Okşayın


Kedilerden her ne kadar korksanız da onları sevmeye çalışın. Sevme işlemine yavru kedilerden başlayabilirsiniz. Yavru kedilerin tırnakları, oyun amacı ile yaptığı ısırıkların canınızı yakma ihtimali yoktur.

 


Kaynak: Pet Patiler

28 Temmuz 2017 Cuma

Hayvan Besleme ve Çocuk Gelişimi - Hayvanların Çocuklara Faydaları

hayvan beslemeHayvanların çocukların ve yetişkinlerin hayatına sağladığı katkıların oldukça fazla olduğu bir gerçektir. Evlerde beslenen hayvanların çocuklara olan faydaları ise çocuğun küçük yaştan hayvanları sevmesi, onlardan sevgi görmesi, onlarla ilgileneren bakması ve bakımı ile ilgili sorumluluklar alması çocuğun yaşamında bir çok fayda sağlamaktadır. Hayvan besleme ve çocuk gelişimi ile ilgili detaylı bilgileri gelin birlikte inceleyelim…

Hayvan Besleme ve Çocuk Gelişimi Arasındaki İlişki


  • Hayvan besleme çocukların zihinsel gelişimlerine fayda sağlamaktadır.


Hayvanlar çocuklarda araştırma, analiz etme, ilişki kurma, problem çözme gibi becerilere fayda sağlar. Hayvanlar kendi aralarında bir çok cins, ırk özelliklerine sahiptir. Çocuklarımız ise evlerinde besledikleri hayvanların bu özelliklerini, diğer cinsler ile aralarındaki farkları vs. araştırarak, analiz ederek çeşitli bilgileri karşılaştırarak farkında olmadan kendi zihinsel becerilerini geliştirirler.
  • Hayvan besleme çocuklarda duygusal ve sosyal açıdan gelişim sağlar.


Evcil hayvan besleme çocuklarda gözlem yapma imkanını sağlamaktadır. Çocuklarımız aynı evi paylaştıkları evcil hayvanların kendi aralarındaki iletişimlerini gözlemlerler. Hayvanların da insanlar gibi mutlu, üzgün, hasta olabileceklerini anlarlar. Hayvanların bu gibi duygularının olduğunu bilen bir çocuk onlara karşı daha duyarlı davranacaktır. Evimizde beslediğimiz hayvanlarımızın bakımında çocuğumuza da pay vermemiz çocuğumuzun sorumluluk duygusunu da arttıracaktır. Kendi üstüne almış olduğu bakım görevlerini yaparak öz güven seviyesini arttıracaktır.


  • Çocuklarda dil gelişimini sağlamaktadır.


Çocuklar dış dünyadaki çevrelerine evlerinde yaşadıkları olayları anlatmaktan, yaşadıkları olayları paylaşmaktan zevk almaktadırlar. Evde bir hayvan besleyen çocuklar bu küçük arkadaşları ile yaşadıklarını çevresinde anlatarak, arkadaşları ile paylaşarak daha sosyal bir hal alır. Çevresi ile daha iyi iletişim kurabilir.
  • Çocuklarda fiziksel gelişime de fayda sağlar.


Çocuklar evde kendilerinden farklı canlıları gördüklerinde onları taklit edebilirler, onlarla oyunlar oynarlar, kovalamacalar, zıplamalar, atlamalar… Bu oyunlar çocuklarımızın kas gelişimlerinde büyük fayda sağlar.



Yukarıda özetle anlatmış olduğumuz faydaları örneklendirecek olursak;

Örneğin evdeki bir köpeğin, kedinin, kuşun yada herhangi bir hayvanın su kabına su koyma görevini üstlenen bir çocuk bu sorumluluk sayesinde ilerleyen zamanlarında ve kendi sosyal hayatında da sorumluluk alabilmeyi öğrenir. Bu da özgüvenini geliştirmesinde büyük fayda sağlar.

Örneğin evdeki kedisi ile köpeği ile oyunlar oynarken kedisinin veya köpeğinin yaptığı komik, eğlenceli veya farklı bir hareketi arkadaş çevresine anlatırken dil becerisini geliştirir, daha sosyal bir çocuk olur ve çevresi ile kolay iletişim kurabilen özgüvenli bir birey haline gelir.

Örneğin hayanların da duygularının, ihtiyaçlarının olduğunu bilen bir çocuk onlara karşı daha duyarlı davranır. Evdeki dostuna duyarlı davranan bir çocuk çevresindeki insanlara, arkadaşlarına da duyarlı davranmayı, onların ihtiyaçları olduğunda yanlarında olmayı ve elindeki bir şeyi çevresi ile paylaşabilmeyi öğrenir.

Psikologlar özellikle tek çocuklu ailelere evcil hayvan besleme durumunu önermektedirler. Bunun sebebi evde tek büyüyen çocuklar her istediklerini aldırabilirler, eşyalarını vs. paylaşacağı bir kardeşi olmayabilir. Bu şekilde tek başına büyüdükçe de çevresinde de eşyalarını paylaşmaktan çekinebilir. Evde beslenen hayvanın bu konuda ona büyük faydası olacaktır.

 

Faydalanılan Kaynak

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/kose-yazarlari/evde-beslenen-hayvanin-cocuga-faydasi/

 


Kaynak: Pet Patiler

27 Temmuz 2017 Perşembe

Fotoğraflara Kaynayan Çılgın Kediler

Evcil olsun olmasın, tüm kediler fotoğrafa karşı! Onlar olmadan fotoğraf çekilmenize izin vermiyorlar... Gelin görün ki aşağıda bunun bir sürü örneğini görüyoruz. Bakalım kedi dostlarımız biz fotoğraf çekilirken ne düşünüyorlar? :)

 

  • Böğğk düğün fotoğrafı da neymiş? Boş boş işler!



 
  • O neydi kızım! Bana bak bana ödüm koptu bırak fotoğrafı resmi şimdi!



 
  • Ben daha güzelim beni çek beni boşver onları....



 
  • Hayır olamaz bu düğünün olmasına izin veremem!!



 
  • Eneee fotoğraf çekiliyorlar hemen bende atlamalıyım!



 
  • Spor falan boş işler bunlar, yat dinlen hacı...



 
  • Huha bende geliyorum bende!



 
  • Hazır fotoğraf çekiliyorlarken şöyle çılgın gibi atlayayım ünlü olayım bakayım...



 
  • Hırrr kesecem seni birazdan hırrr!



 
  • Ben olmadan aile fotoğrafı mı olur yav?



 
  • Allahım sana geliyorum hep aynı poz, hep aynı selfie!



 
  • Çaktırmadan şöyle ben de bi görüneyim ucundan...



 
  • Olaaaa onu çekemezsin beni çek!!!



 
  • Ne içiyon sen? Ne o ne o? Bakıyım?



 
  • Beni niye içeri almıyon da onun fotoğrafını çekiyon?! -.-



 
  • Hep köpeğini çek zaten. Ben de burdayım ben!



 
  • Gel bi selfie çekilelim kanka!



 
  • Ne var da çekiyosun!?



 
  • Hey, hop! Kimi çekiyon sen?!



 


Kaynak: Pet Patiler

26 Temmuz 2017 Çarşamba

Kedi Tasması Zararlı Mıdır? Kedilere Tasma Takılmalı Mı?

kedi tasmasıHer 10 evden en az ikisinde kedi beslenmektedir. Hayvan sever insanlar kedilere evlerini açarak onlara büyük birer iyilik yapmaktadırlar. Onların yemeklerini, sularını, temizliklerini, aşılarını, ihtiyaçlarını gidererek onlarla ortak bir yaşam sürdürmektedirler. Kediler hayatları oyundan ibaret olan minik, tüylü, sevimli dostlarımızdır. Ancak bazı kedi sahipleri kedilerin doğalarından gelen alışkanlıklarını ne yazık ki unutmaktadırlar. Kedilerin aslında hoşlarına gitmeyen, istemeyecekleri bir çok şeyi kedilerine yapmaya veya yaptırmaya çalışmaktadırlar. Bu belki kötü niyetli değil, iyi niyetli ancak kediniz maalesef ki bazı durumlardan hiç hoşnut değildir. Örneğin kedi tasması takılması kedilerin %80’inin hoşuna gitmeyen bir durumdur. Ancak bir kere isyan eder, iki kere isyan eder, baktı çözümü yok pes eder, kendi başının çaresine bakmaya çalışabilir. Kedi tasması takılması kedilerde hem psikolojik açıdan, hem de fiziki açıdan riskli bir şeydir. Gelin bu riskleri incelemeye başlayalım…

Kedi Tasması Ne Gibi Zararlar Verebilir?


  • Boğulma İhtimalini Arttırıyor

Kedi tasması kedilerde boğulma riskini ne yazık ki arttırmaktadır. Kediler çok hareketli ve oyuncu canlılardır. Her an ne yapacakları belli olmayan sevimli arkadaşlarımız evimizin içerisinde sağa sola koştururken tasması bir yere takılabilir ve bu da boğulmasına yol açabilir. Muhtemelen benim kedimin başına gelmez diye düşünüyorsunuzdur ancak niçin riske atasınız? Bir küçük canın değeri bu kadar az olmamalı bizce. Ona zarar verebileceği ihtimali olan şeyleri ortadan kaldırmalısınız. Sizin evde olmadığınız bir anda kedi tasması kedinizin boynundayken yine kediniz oyun oynarken, sinek peşinde koşarken vs. bir yere takıldığında onu kurtaracak kimse de yokken kediniz boğulabilir, nefessiz kalabilir.


  • Koltuk Altlarında Yaralanmalar Meydana Gelebilir


Kediler yukarıda da belirttiğimiz gibi tasma takılmasından pek hoşlanmazlar. Tasmayı taktığınız andan itibaren onu çıkarmak için uğraşacaktır. Siz her ne kadar alıştığını düşünseniz dahi kediniz belki sizin farketmediğiniz bir anda, siz evde yokken de o tasmayı çıkartmak isteyecektir. Bir şekilde kendini zorlayıp, şekilden şekle girerek tasmayı ön patilerinden geçirebilirler. Ön patilerinden geçiridkten sonra devamını getiremeyip resimdeki gibi koltuk altında yaralanmalara sebep olabilir.
  • Boyunda Yaralanmalar Meydana Gelebilir

Kedi tasması takılması sonucunda kedinizde boyun kısmında yaralanmalar meydana gelebilir. Kedinizin tasmayı çıkarmak istemesi, tasmanın kedinizin boynunu sıkması sebebi ile kedinizin boynunda yaralar oluşabilir. Kediler tasmadan hoşlanmamaları ve huylanmaları dolayısıyla boyunlarını kaşımaya çalışırlar. Bu sürekli kaşımalar sonucunda tırnakları ile kendi kendini farketmeden yaralayabilir.
  • Tasma Kedinizin Ağzına Takılabilir


Muhtemelen en çok görülen durumlardandır. Kedi tasması kedinizin ağzına, çenesine takılabilir. Yine kedinizin rahatsız olmasından dolayı tasmayı çıkartmak istemesi sonucunda tasma kedinizin ağzına takılabilir. Yine siz evde yokken bu durum başına geldiğinde kediniz belki uzun saatler boyunca yemek yiyemeyecek ve su içemeyecektir. Bunun dışında kedinizin ağzında yaralanmalar meydana gelebilir.



 

Sonuç olarak kedinize ne amaçla olursa olsun tasma takmadan önce iyi düşünmelisiniz. Belki yavru kediyi farkedemeyip ayağınızın altında kalacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak biraz daha dikkatli olmaya çalışarak kedinizi bu gibi riskler altına atmayabilirsiniz.

 

Faydalanılan Kaynak

http://ukalahayvan.com/kedilere-tasma-takmanin-olasi-zararlari/

 


Kaynak: Pet Patiler

25 Temmuz 2017 Salı

DÜNYANIN EN TATLI YAVRU KEDİLERİ

Evlerimizde sokaklarımızda beslediğimiz minik dostlarımızdan görünce ısırmak isteyeceğiniz tatlı kedileri sizler için listeledik.

1- Sıkı birer dost olurlar



2- Masum bir şekilde gözlerinizin içine bakarlar



3- Çılgınlıklarıda olabiliyor 😀



4- Şefkate muhtaçdırlar



5- Aramızdaki bir insan gibiler bazen 😊



6- Küçük bir bebek gibiler bazen 



7- Üzülmek istemezler



8- Yakışıklıda olabilirler 😊



9- Oyun oynamayı bir çocuktan daha çok severler



10- Bazende bebek gibi dinlenmek isterler




Kaynak: Pet Patiler

24 Temmuz 2017 Pazartesi

ABD'de Kedi Katili 16 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

kedi katiliAmerika’da California eyaletinde akıl almaz, insanlık dışı bir suç işlenmiştir. California’da 21 kediyi öldüren kedi katili Robert Roy Farmer isimli şahıs 16 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

California'da Santa Clara İdari Bölge Yüksek Mahkemesi tarafından yürütülen dava sonucunda 21 kediyi öldüren cani için karar verildi. Karar doğrultusunda Farmer’ın 16 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Bu 16 yıllık hapis cezasının sonrasında ise kedi katili şahsın 10 sene boyunca kedi sahiplenmesi, kedi bakması  da yasaklandı.


Kedi Katili Robert Roy Farmer 2015 Eylül Ayında Katletmeye Başlamış


Yine Amerika’da yayımlanmakta olan bir gazetenin haberinden edinen bilgilere göre San Jose’deki Cambrian Parkı bölgesinde 2015 senesinin Eylül ayında kedilerin garip bir şekilde kaybolmaya başladığı ve bu kaybolan kedilerin bir süre sonra ölü olarak bulundukları belirtiliyor.

Kedi katili Farmer 8 Ekim 2015 senesinde San Jose’da arabasında uyku halinde yakalanmış, göz altına alınmıştır. Bu yakalanma sırasında suçunu itiraf etmiştir. Yakalandığı sırada arabasının içinde bir av bıçağı ve ölü bir kedi bulunmuştur.

 

Faydalanılan Kaynak

https://tr.sputniknews.com/yasam/201707161029298868-abd-kedi-katili-16-yil-hapis/

 

 


Kaynak: Pet Patiler