1 Haziran 2017 Perşembe

Fransız Bulldog Köpeği Özellikleri ve Bakımı

fransız bulldogFransız Bulldog köpeği İngiliz Bulldog köpeğinin ufak hali olarak meydana getirilmiştir. İlk olarak İngiltere’de üretilmiştir. 1860 senelerinde Fransa’ya da ithalatı yapılıp Fransız Terrieri ile çiftleştirilmiştir. Fransız Bulldol ismi Fransızlar tarafından verilmiştir. İngiltere bulldogları kendilerine has bir sembol olarak görmüştür. Bundan dolayı Fransa’ya tepki göstermişlerdir. Fransız Bulldog köpeği şovlarda da kullanılmıştır.

Fransız Bulldog Köpeği Görünümü


Fransız Bulldoglar minik vücudu ile İngiliz Bulldog’unun minyatür versiyonu olarak bilinmektedir.  Kulak yapısı ile dikkat çeken Fransız Bulldoglar büyük, dik ve yuvarlak uçlu kulaklara sahiptir. Küçük vücuduna kıyasla oldukça güçlü bir köpektir. Kafa yapısı kare şeklindedir. Fransız Bulldog köpeği İngiliz Bulldog köpeği ile karşılaştırıldığında İngiliz Bulldog’u kadar gösterişli değildir. Alnı geniş ve yuvarlaktır. Omuz kısmı Bulldog’un arka kuyruk bölümüne göre daha geniş bir yapıdadır ve omuz yüksekliği vücudu ile orantılıdır. Kürlü kısa ve yumuşak tüylerle kaplıdır. Genellikle sarı, beyaz ve iki renkli olarak karşımıza çıkmaktadır. Derisi de tüyleri gibi yumuşaktır. Dokunduğunuzda peluş hissi verir. Gözleri koyu renktedir. Kuyruğu genellikle kıvrık şekilde durur.

Karakter Yapısı


Fransız Bulldog’lar bakımı zor olmayan sakin ve iyi huylu köpeklerdir. Şirin ve minik görüntüsü ile birlikte oyuncu bir yapısı vardır. İyi bir bekçi ve iyi bir avcı köpeğidir. Sahibine çok bağlı bir köpektir. Bütün aile yerine ailede genellikle onunla ilgilenen kişiye bağlanırlar. Tek başına kalmaktan hoşlanmayan, bırakılmaması gereken bir köpektir. Duygusal bir yapısı vardır. Bağlandıkları sahiplerini paylaşmaktan hoşlanmazlar. Yavruyken eğitim verildiğinde diğer hayvanlarla ve diğer insanlarla iyi geçinebilirler. Yabancılara karşı mesafeli davranırlar. Küçük çocuklarla yalnız bırakılmaması önerilir. Salya akıtabilen bir köpektir.

Bakımı


Tüylerinin bakımı çok zor değildir. Düzenli olarak fırçalanması tüylerinin güzel gözükmesi ve sağlıklı olması açısından önemlidir.

Fazla egzersize ihtiyacı olmayan Fransız Bulldog’lar için günlük olarak belirli egzersizler ve yürüyüşler yapmak yeterli olacaktır.

Aşırı ısı ve aşırı soğuk bu ırk için uygun değildir. Aşırı sıcaklar Fransız Bulldog’lar için kalp krizine neden olabilmektedir.

Apartman hayatına uygun bir köpektir.

Fransız Bulldog Fiyatları


Bu ırkın fiyatları ortalama olarak 1500 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir.

Fransız Bulldog Sahiplendirme


Fransız Bulldog sahiplendirme ilanlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/FrenchBulldogTurkey/

http://www.petcim.com/sahibinden-satilik-kopek-french-bulldog-ilanlar-88


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder