4 Haziran 2017 Pazar

Minyatür Schnauzer Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Minyatür Schnauzer cinsi köpek Standart Schnauzer soyundan gelmektedir. Bu ırk Standart Schnauzer, Affenpincher ve Poodle cinslerinin çaprazlanmasıyla ortaya çıkarılmış bir ırktır. Görünümü Standart Schnauzer ile aynıdır ancak yalnızca daha küçük boyutlardadır. Schnauze kelimesi Almanca’da burun bölgesi manasına gelmektedir. Önceleri kemirgen avında kullanılan Miniature Schnauzer köpeği günümüzde ise evcil köpek olarak alınmaktadırlar. Miniature Schnauzer cinsi köpekler resmi olarak 1984 senesinde kayıtlara geçmiştir.

Minyatür Schnauzer Görünümü


Miniature Schnauzer cinsi köpeği kare vücutlu küçük bir köpektir. Kafa yapısı dikdörtgen şekildedir. Sakal ve bıyık şeklinde tüyleri vardır. Kalın ve yoğun kaşları göze çarpan bir görünüme sahiptir. Bu ırk köpeklerin kuyrukları genelde kesilmektedir. Kısa kuyruklu olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Kulakları daaynı şekilde kesilmektedir. Kesilmediği takdirde ön tarafa doğru sarkık durur. Uzun burunlu Minyatür Schnauzer cinsi köpek yuvarlak ve koyu renkli gözlere sahiptir. Kürkü siyah, beyaz, siyah ve grimsi renkte tüylerle kaplıdır. Minyatür Schnauzer besleyen kişiler genellikle bu ırkın yüzündeki tüylerin vücuduna göre daha koyu olmasını, maske şeklinde olmasını isterler, bacaklarının alt ve iç kısımları açık renkte olmalıdır.

Minyatür Schnauzer (Miniature Schnauzer) Karakter Yapısı


Bu ırk köpekler sıcakkanlı, zeki ve sevimli köpeklerdir. Çoğu köpekte olduğu gibi yavruyken eğitim verilmeye başlandığında diğer köpeklerle ve tanımadığı insanlarla arası iyi olabilir. Yaşadığı ortama kolay uyum sağlayabilen bir cinstir. Minyatür Schnauzer’ların çocuklarla arası oldukça iyidir. Yaşadığı aile ile sıkı bir bağ kurar ve sahiplerinin ilgisini daima üzerinde ister. Miniature Schnauzer cinsi köpekler biraz fazla havlayabilirler. Sesleri fazla gür olmadığından dolayı havlamaları çok rahatsız edici bir biçimde olmaz. Fare avında yüksek başarıya sahip olan bu köpekler bekçilik için uygundur.

Bakımı


Minyatür Schnauzer’lar yoğun tüylere sahip bir köpektir. Bu yoğun tüylerin birbirine düğüm olmaması ve düzenli durması için günlük olarak tarama gerekir. İlkhbahar ve sonbaharda Minyatür Schnauzer’ların tüyleri traş edilir. Yine düzenli olarak kulak ve gözlerinin çevresindeki tüyler kısaltılır. Minyatür Schnauzer’ların bıyıkları ve sakalları yemek yerken kirlenebilir. Bundan dolayı yemek sonrasında bu sakal ve bıyıkların silinmesi gerekir.

Minyatür Schnauzer Fiyatları


Minyatür Schnauzer’ların ortalama olarak fiyatları petshoplarda 1500 TL’den başlayıp 6000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Minyatür Schnauzer Sahiplendirme


Minyatür Schnauzer’ların sahiplendirme ilanlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.petarkadas.com/kulup/K%C3%B6pek/Minyat%C3%BCr_Schnauzer

https://www.kopekdunyasi.com/kategori/schnauzer

Minyatür Schnauzer Yavruları – Yavru Resimleri




 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder