8 Haziran 2017 Perşembe

Lepistes Balığı Özellikleri ve Beslenmesi - Poecilia Reticulata Balıkları

lepistesAkvaryum meraklılarının en çok tercih ettiği balık türlerinden olan Lepistes balıkları sık ve çok üreyen, harika görünümlü bir balıktır. Balık severler tarafından sevilme sebepleri arasında Lepistes balıklarının sevimli, neşeli ve hareketli olması vardır.

Lepistes balıkları akvaryumda yalnız olmaktan hoşlanırlar. Tek başlarına bakıldıklarında daha sağlıklı ve daha canlı, hareketli olurlar. Lepistes balıklarının akvaryum içerisinde 1 erkek ve 3 dişi şeklinde beslenmesi daha sağlıklıdır. Lepisteslerin beslendiği akvaryumda yeşillikler bol olmalıdır. Her ne kadar yalnız olmaları daha sağlıklı olsa da bu balıklar Moli, Kılıç balığı, Cüce Vatozlar, Elma Salyangozları gibi balıklarla da bir arada yaşayabilir.

Lepistesler kısa süre içerisinde yavrularlar. Balıkların üremeleri yumurta bırakarak ve canlı doğurarak olabilir. Lepistesler canlı doğuran balıklardandır. Akvaryum içerisinde yumurta bırakan balıklar olduğunda Lepistesler huzursuz olabilirler. Bundan dolayı akvaryum içerisine beraber yaşayacak balıkların seçimi üreme şekillerine göre olmalıdır.

Güzel kuyruğa sahip Lepistesler için kullanmanız gereken akvaryumun çok büyük olmasına gerek yoktur. Rahat rahat gezebileceği yeşilliklerle süslenmiş bir akvaryum onun için yeterli olacaktır.

Anavatanı Guetemala olan bu balık türleri neşeli ve canlı bir balık türüdür. Hem etçil, hem otçul balıklardır. Lepistesler başka balıklarla yaşadıklarında kuyruklarına zarar gelebilir. Uzun ve geniş kuyruğu dolayısıyla bir çok balık ile problem yaşar. Bundan dolayı Lepistes balığının yanına uygun balık seçimini yapmaya dikkat etmelisiniz.

 

Lepistes Balığı Cinsiyet Ayrımı


Bu balıkların dişi ve erkeklerini ayırt etmek kolaydır. Erkekleri dişilerden küçüktür. Erkek Lepisteslerin en büyüğü 5 cm boyutlarında olur. Anal yüzgeçleri geniş olduğunda dişi, ince uzun olduğunda ise erkek olarak ayırabilirsiniz.

Ayrıca erkek Lepistesler akvaryum içinde daha hareketli ve canlı olurlar.

Lepistesler Hangi Şartlarda Beslenmeli?


  • Bu tür balıkların en büyüğü 7 cm boyuna ulaşacağı için çok aşırı büyük bir akvaryuma ihtiyaç yoktur. 45 – 65 litre aralığında su alan bir akvaryum Lepistesler için yeterlidir.

  • Akvaryum sıcaklığı 28 derece olmalıdır.

  • Günde 12 saat ışık alan bir yerde olmalıdır.

  • Akvaryum içine aldığınız süsler ve bitkiler onun yemeyeceği tarz bitkiler olmalıdır.

  • Akvaryum içinde onların saklanabilecekleri bir kulübe gibi bir yer olmalıdır.

Lepistesler Nasıl Beslenmelidir?


Bu balıklar hem etçil hem otçul balıklardır ancak yine de daha çok bitkisel beslenirler. Yavrular için pul yem kullanılmalıdır. Büyüklerde ise taze haşlanmış sebzelerde tüketebilirler.

Lepistesler kendi yavrularını yemeyen nadir balıklardandır. Ancak uzun süre aç kaldıklarında yavrularını yiyebilirler.

Nasıl Ürerler?


Lepistesler 4 aylık olduktan sonra üreyebilirler. Bir üremede 20 ile 250 yavru doğurabilirler. Hamilelik süreleri ise 1 aya yakın sürmektedir.

 

Faydalanılan Kaynak

www.bilgizma.com/lepistes-baliklari-hakkinda-bilgi/

 


Kaynak: Pet Patiler

1 yorum: