19 Haziran 2017 Pazartesi

Kediler Neden Sudan Korkar - Neden Suyu Sevmezler?

kediler neden sudan korkarKedilerin suyu sevmediği, sudan korktuğu evinde kedi besleyen yada beslemeyen her insan tarafından bilinen bir gerçektir. Kendi temizliklerine bu kadar önem veren bu tüylü dostlarımızın su gibi bir şeyi sevmemesi insanlara garip gelebilir. Peki kediler neden sudan korkar ? Neden suyu sevmezler?

Van kedisinin suyla oynamaktan büyük zevk alması bize bütün kedilerin aynı olmadığını gösteriyor. Başka suyu seven kedi cinsleri de bulunmaktadır ancak aralarında en çok bilineni Van Kedisidir.

Kediler Neden Sudan Korkar ?


Temizliklerine bir hayli önem veren, hatta ömürlerinin yarısını kendilerini temizleyerek geçiren kedilerin suyu sevmeme sebeplerinden ilki suyla temastan sonra onların da üşümeleridir. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de ıslandıktan sonra üşüme meydana gelir. Her ne kadar tüylü de olsalar tüyleri de bir yere kadar onları sıcak tutmaktadır. Yıkandıktan sonra tüyleri hemen kurumadığından dolayı vücut ısıları düşer ve bu da onlar için pek iyi bir durum değildir. Aslına bakarsanız kedilerin yıkanması gereksiz bir harekettir. Çok mecbur kalınmadıkça, kediniz kendisinin temizleyemeyeceği bir kire bulaştığında veya kendi kendini yalamasına engel bir durum olduğunda belki yıkama işlemine başvurulabilir. Kediler günde neredeyse 3-4 saatlerini kendi temizliklerine ayırırlar. Bu kadar temizliğine düşkün bir hayvanın yıkanması hem onun için boşa işkence, hem de size zorluk olacaktır. Ayrıca kediniz yıkamaya alıştığında kendi temizliğini yapmamaya başlayabilir. Bu da kedinizin tuvalet sonrası veya başka kirlenmeler sonrasında kokmasına veya farklı durumlar yaşanmasına sebep olabilir.

Ayrıca kediler neden sudan korkar sorusundan ziyade kedilerin suyu neden sevmediğini değerlendirmeliyiz. Korkmaktan daha çok sevmemek diyebiliriz. Örneğin siz buz gibi bir suda yıkanmaktan hoşlanmıyorsunuzdur muhtemelen. Buz gibi suyla yıkanmak yerine sıcak su ile yıkanmayı tercih edersiniz. Kediler de suyla yıkanmaktansa kendi dillerindeki dezenfekten madde ile kendilerini yalayarak temizlemeyi tercih ediyorlar.



Kediler neden sudan korkar sorusunun cevapları arasında yağmuru neden sevmediklerini de inceleyebiliriz. Kediler yağmurlu havadan, yağmurdan da hoşlanmazlar. Yine bunun da sebebi yukarıda belirtmiş olduğumuz ıslandıktan sonra hemen kurumayarak üşümeleridir. Ve dışarıda gezen kediler yağmur sonrası illa ki çamura, toprağa bulaşırlar. Vücutlarına bulaşan bu kirleri temizlemek onların epey bir zamanını almaktadır. Bir de yağmur kedilerin görme ve duyma duyularını kısıtlamaktadır. Kulakları da yağmur suyuna maruz kalırsa kulak enfeksiyonlarını geçirebilirler.

Kediler Neden Sudan Korkar ? Kediler Suya Alıştırılabilir mi?


Kedilerin suya alışması imkansıza yakın bir zorluktadır. Sudan nefret eden bir kedi için suya alıştırma çalışmaları ona suyu sevdirmek yerine daha çok sudan nefret etmesine sebep olabilir. Kedilerin kafalarının dikine ve kendi bildikleri yolda ilerlemelerini her kedi besleyen kişi bilmektedir. Bu karakter yapıları da işinizi oldukça zorlaştıracaktır. Kedinizi  suya alıştırmaya çalışmak gerçekçi olmak gerekirse boşuna uğraşmak olur. Kendi kendine suyu severse sever, sevmezse sizin sevdirmeniz imkansızdır.

Suyu seven kediler için "Kediler Nasıl Yıkanır-Kediler Yıkanmalı Mıdır?" makalemizi inceleyin.

 

Faydalanılan Kaynak

www.ipuclarim.com/kediler-neden-suyu-sevmezler

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder