23 Haziran 2017 Cuma

Kediler Neden Miyavlar - Kedilerin Miyavlama Sebepleri

kediler neden miyavlarKediler neden miyavlar ? Bu sorunun cevabını kesin bir şekilde belirtmek oldukça zordur. Kediler bir çok şey için miyavlarlar. Haliyle tüm isteklerini ve arzularını miyavlayarak belli etmeye çalışırlar. Kedi sahipleri evlerinde besledikleri kedilerin hal ve hareketlerini zamanla öğrenirler. Ne zaman ne istediğini, ne için miyavladığını, ne için koşturduğunu anlayabilirler. Ancak bazen anlayamadıkları durumlar da olabilir. Biz de kedilerin miyavlama sebeplerini sizin için anlatmaya çalışacağız.

Kediler Neden Miyavlar ?


  • Mama, su veya tuvalet ihtiyacını belli etme amaçlı miyavlayabilir. Kedilerin de insanlar gibi yemek yemeye ihtiyaçları vardır. Kuru mama ile beslenen kediler mama kaplarını boş bulduklarında miyavlayabilirler. Veya günde bir iki öğün yaş mama ile beslenen kediler beslenme saatleri geldiğinde miyavlayarak size mama saatlerini anımsatmaya çalışabilirler. Karnının acıktığını size anlatmaya çalışırlar. Tuvalet dolayısıyla miyavlamaları ise tuvaletinin pis olması sebebiyle olabilir. Uzun günler boyunca kedinizin tuvaletini temizlemediğiniz takdirde kediniz size adeta isyanlar edebilir veya farklı yerlere tuvaletini yapabilirler.

  • Sizin dikkatinizi çekmek için miyavlayabilirler. Kediler ilginin sürekli üzerlerinde olmasını isteyen, sürekli oyunlar oynamak isteyen küçük tüylü dostlarımızdır. Canı sıkıldığında, sizinle oyun oynamak istediğinde, sizinle vakit geçirmek istediğinde yine bunu size miyavlayarak anlatmaya çalışırlar. Kediler yalnızlığı sevmezler. Bazı yerlerde kedilerin yalnızlığı sevdiği söylenir ancak biraz mantıklı düşündüğünüzde kedilerin yalnızlığı sevmeleri için bir sebep olmadığını anlayabilirsiniz. Yalnız oyunlar oynamaktan sıkılabilirler, ilgiye, sevgiye, okşanmaya ihtiyacı olabilir. Sizi özlemiş olabilir. Bunun için miyavlayabilirler. Bu miyavlamaların sonrasında onunla oynadığınızda, onu okşadığınızda o guruldanmalarından sizi ne kadar özlediğini ve sevdiğini anlayabilirsiniz.


  • Bir hastalığı olabilir. Kedinizin miyavlamalarında bir gariplik, anormallik gördüğünüzde bu maddeden şüphelenebilirsiniz. Kediniz acıklı acıklı ve garip bir şekilde miyavlıyorsa veteriner hekiminiz ile iletişime geçmenizi öneririz. Bebeklerin ağrılarını, sızılarını ağlayarak belli ettikleri gibi kediler de hastalıklarını miyavlayarak belli etmeye çalışırlar, sizden yardım isterler.

  • Kızgınlık döneminde olabilir. Kediler kızgınlık dönemlerine girdiğinde de sanki bir ağrısı, hastalığı varmış gibi miyavlarlar. Gece, gündüz ayırt etmeden, yalnız veya sizin yanınızdayken yüksek seste miyavlayabilirler. Kızgınlık dönemindeki bir kedi miyavlamanın yanında kapıları tırmalama, camdan sürekli dışarıyı izleme, dışarıdaki kedilerin kokusunu alma gibi belirtiler de gösterir. Kedilerde kısırlaştırma ile ilgili detaylı bilgi için "Kedi Kısırlaştırma - Kediler Ne Zaman Kısırlaştırmalıdır?" makalemizi inceleyebilirsiniz. Bu miyavlamalar kısırlaştırma sonrası veya çiftleştirme sonrasında yüksek olasılıkla sona erer.


Faydalanılan Kaynak

http://www.kedibilgileri.com/kediler-neden-cok-miyavlar


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder