20 Haziran 2017 Salı

Otomobilini Kedi Yuvası Yapan Koca Yürekli İnsan Tahir Çeven

tahir çevenDünya insanların olduğu kadar hayvanların da dünyası… Dünyadaki insanların bir çoğu bunun farkında değil ya da farkında değilmiş gibi yapmak işine geliyor. Hayvan sevgisi tanımlanamayan, her insanda mutlaka olması gereken bir histir. İnsanların bakımına muhtaç olan hayvanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışmalıyız.

Hayvan sevgisi demişken son günlerde gündeme gelen İzmir’de gerçekleşen bir olayı aktaralım sizlere.



İzmir’de taksi şoförlüğü yapan, evini bu meslekle idare eden bir hayvan sever Tahir ÇevenTahir Çeven sokaktaki kedilerin ona olan muhtaçlığını hissetmiş ve sokak kedileri için büyük bir adım atarak 1977 model bir araba satın almıştır. Bu arabayı sokak kedilerine hem revir hem de yuva olarak kullanmaktadır. Bu karşılık beklemeden yapılmış olan iyiliği çoğu insanın yapması oldukça zordur. Hatta bu davranışı hor görüp, saçmalık olarak gören insanlar da muhakkak ki çıkacaktır. Allah’ın bu sessiz kullarım diye nitelendirdiği minik canlılara yapılan iyiliği hor görmek kadar enteresan bir durum yoktur bizce…



İzmir – Karabağlar’da taksi şoförlüğü ile uğraşan Tahir Çeven, kedilere bu kadar bağlı olmasının sebebini 15 sene evvel izlemiş olduğu bir belgeselden dolayı olduğunu belirtiyor. İzlemiş olduğu belgeselden sonra hayatının büyük bir kısmını kedilere yardım ederek, onları iyileştirerek, besleyerek, ilgi gösterek geçirdiğini belirtiyor.

Kedilere olan yardımları ilk olarak çevredeki kedilerin uğrak yerlerine kediler için yuvalar yaparak ve mamalar koyarak başlamış. Son olarak en büyük iyililği ise 4 sene önce aldığı araba olmuş. Bu araba sokak kedilerinin hem evi hem de hastanesi niteliğinde… Bu arabanın içerisinde Tahir Çeven onların hastalıklarına ilaç veriyor, mama ve su veriyor. Arabayı yuvaları olarak gören kediler ise bu arabada yatıyor, kalkıyor, oturuyor.

 

Almış olduğu arabayı bazen kendi işlerinde de kullandığını belirten Tahir Çeven, arabanın içerisinde bulunan kediler ile yolculuklar dahi yaptığını belirtiyor. Her gün kedilerin sağlık durumları ve temizlikleri ile ilgileniyor. Yuvaya bırakılan hasta, sakat kedileri iyileştikten sonra bu arabanın olduğu bölgeye getiriyor. Arabada beslenmeye alıştırıyor. Bunu yapmasının sebebinin kedilerin yeni yuvaya kolay alışmalarını sağlamak istemesi olduğunu söylüyor.



Mahalle sakinleri ona “Kedilerin Dostu” ismini vermiş. Günde yaklaşık olarak 50 kedinin mama ve su ihtiyacını karşılayan bu kedi dostu insan aynı zamanda kendi evinin bahçesinde de hasta ve yaralı kediler için revir yapmış. Burada kedilerin sağlığına kavuşmaları için gereken, elinden gelen her şeyi yaptığını belirtiyor.

Yapmış olduğu bunca iyiliğin yanında yine sokaktan bulmuş olduğu gözleri görmeyen minik bir kedisi daha var Tahir Çeven’in. Ona da Bircan ismini vermiş. Baktığı kedilerin bir kısmına isim verdiğini söyleyen Tahir Çeven ayrıca “ Kedilerin günlük maliyeti 10 TL, onların rızkını da Allah veriyor.” Şeklinde konuştu.



Yapmış olduklarından dolayı Tahir Çeven’i takdir ediyoruz. Herkes bu kadarını yapamasa da en azından gördüğü kedilere, köpeklere merhamet gösterip, mama ve su verilebilir.

Haberin Videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1oERR38OjCY&feature=youtu.be[/embed]

Faydalanılan Kaynak

http://listelist.com/tahir-ceven-izmir/

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder