15 Haziran 2017 Perşembe

Sarı Prenses Balığı Özellikleri, Bakımı ve Üreme Süreçleri

sarı prenses balığıÜlkemizde sarı prenses balığı adı ile bilinen electric yellow balıkları malavi çiklet balığı türünden gelmektedir. En çok tercih edilen akvaryum balıkları arasında yer almaktadır. Akvaryumda sık görülmelerinin ve çok tercih edilmelerinin sebebi üremelerinin ve bakımlarının kolay olmasıdır.

Bu balıkların beslendiği akvaryumda ph dengesi 7,5 ve 8,5 aralığında olmalıdır. Geniş alanlarda yaşamaları sarı prenses balığı için daha sağlıklıdır. En az 120 litre su alan bir akvaryum sarı prenses balığı için uygundur. Haftalık akvaryum temizliği gerekir. Ancak bu temizliğin her hafta detaylı olmasına gerek yoktur. Suyun bir kısmı alınıp yerine temiz su eklenerek haftalık su bakımı yapılabilir. Sarı prenses balığı ortalama 10 – 12 cm kadar uzunluğa erişebilirler.

Sarı Prenses Balığı Beslenmesi – Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilirler?


Sarı prenses balığı kendi doğal alanlarında kayalık bölgelerde yaşarlar. Bundan dolayı sarı prenses balığı besleyecekseniz eğer akvaryum düzeninin onların doğal yaşam alanlarına uygun bir şekilde olması gerektiğini göz önünde bulundurun. Akvaryum içerisinde mağara, kaya şeklinde süsler olmalıdır. Yine sarı prenses balıkları doğal ortamlarında yosun kalıntılarını ve küçük omurgasız hayvanları yemektedir. Akvaryumda beslenen sarı prenses balıkları da aynı şekilde bu beslenme düzenine uygun yemlerle beslenmelidir. Sarı prenses balıklarının olduğu akvaryumda bitki olmamalıdır.

Kendi türünden balıklar ile beslenmesi halinde daha sağlıklı ve daha huzurlu görüntüler elde edilebilir. Kendi türleri arasında da kavga edebilen bir balık türüdür.



 

Sarı Prenses Balığı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?


Bu balık türlerinde dişi erkek ayrımı yapmak mümkündür. Eşleşme dönemlerinde erkek sarı prenseslerin yüzü karararak mavimsi bir renge bürünür. Erkekleri dişilere göre daha iri bir yapıdadırlar. Dişilere göre erkekler daha canlı renklere sahiptir. Bu balıkların alt yüzgeçlerinde siyah bant şeklinde desenler yer alır. Dişilerde soluk ve beyaz gibi olan bu bant erkeklerde daha parlak renkte karşımıza çıkar.

Akvaryum içerisinde bir erkek sarı prensese üç dişi prenses balığı düşecek şekilde sayılar belirlenmelidir. Daha fazla yavrulama bu şekilde mümkündür.

Sarı Prenses Balıkları Nasıl Ürerler?


Prenses balıklarının dişileri ağızlarında kuluçka yaparak üremelerini gerçekleştirirler. Yavrulama süreleri 23 gün sürer. Dişi prensesler üreme süreçlerinde ağızlarında yumurtalarını tuttukları için besin yemezler. Bundan dolayı 23 gün boyunca besin tüketmemiş olan dişi prenses balığının üreme süreci sonrasında beslenmesine dikkat edilmelidir.

Üreme süreçlerinde dişi prensesler stres veya huzursuzluk yaşayabilirler ve ağızlarındaki yumurtaları aşağıya atabilirler. Dişi prenseslerde sorun olup olmadığını anlayabilmeniz renklerindeki değişimlerden mümkündür. Stresli bir dişide deride kararmalar görülebilir.

Erkek balıklar yavruları ile ilgilenmezler. Dişi prenses balığı yavrularını kendi başına yetiştirir. Yavruların gelişimine destek sağlamak için artemia isimli yemden verilmelidir.

 

Faydalanılan Kaynak

http://www.balik.web.tr/prenses-baligi.html

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder