9 Ağustos 2017 Çarşamba

Köpeklere Akıl Almaz İşkence!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Sultanşah Köyü’nde yine acımasızca bir olay gerçekleşti. Komşusuna ait tavukları yedikleri için iki köpeğe işkence eden şahıs köpeklerden birini motorsikletin arkasına bağlayarak sürükledi, diğer köpeği ise dövdü. Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından köpeklere işkence eden Salim Y.’nin elinden iki köpek alındı tedavilerine başlandı ve sahipleri hakkında şikayette bulundu.

Olayın sorumlusu Salim Y. köpeklerden birini motorsikletin arkasında, köyün meydanında saatler boyunca sürükledi. Diğerini ise döverek işkence yaptı. Olayları farkeden köy halkı yetkilileri aradı ve yetkililerin olay yerine gelmesi sonucunda köpekler Salim Y’den alındı. Sözde komşusunun tavuklarını yedikleri için cezalandırılan köpeklerin ayaklarında ve vücutlarında yaralar meydana gelmiş. Yetkililer iki köpeği de alıp tedavilerine başlamak isterken cani sahipleri ise köpekleri vermemek konusunda direndi ve zorluk çıkardı.

Köpekler iyileşinceye kadar Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından bakımları yapılacak. Derneğin başkanı Nurhan Demirci Kalender, köpeklerin tedavilerinin bitmesinin ardından köpeklerin ikisini de sahipleneceğini belirtti. Köpekler ile ilgili ise patilerinin soyulduğunu ve bunun büyük bir vicdansızlık olduğunu belirtti.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=tr9K68yJ2L4&t=7s[/embed]

Köpekler Salim Y’nin onları tekrar sahiplenmek ve tekrar evine almak istemesine karşı koruma altında tutuluyor.

Köpeklerin doğaları gereği çevrede kuş, tavuk vs. gibi hayvanları yemeye çalışması oldukça normal. Tavukları yemesi veya farklı bir suç işlemesi bu masum hayvanlara bu denli zarar verilmesini gerektirmiyor. Doğaları gereği bu tarz girişimlerde bulunan köpeklere yapılması gereken kesinlikle onların cezalandırılması değil, başka şekillerde ya köpeklerin istemediğiniz alanlara girmemesi için çit, duvar gibi çözümler bulunmalıdır.

Her ne kadar şikayet edilse de bu cani şahsın alacağı en büyük ceza muhtemelen 300-400 TL para cezası olacaktır. Ne yazık ki ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde hayvan haklarına saygı çok az denebilecek kadardır. Hayvanları koruma dernekleri vs. her ne kadar olayların arkasını bırakmayıp peşine düşse de bu tarz olayların yaşanmasına sebep olan, köpeklere, kedilere veya diğer hayvanlara kasten zarar veren şahıslara gerekli ceza verilmiyor. Durum böyle oldukça da bu tarz olayların sık sık yaşanması doğaldır.

 

Faydalanılan Kaynak

http://www.milliyet.com.tr/komsusunun-tavugunu-yiyen-kopegini-gundem-2496463/

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder