29 Ağustos 2017 Salı

Kediler Kaç Yıl Yaşar - Kedilerin Ömrü Ne Kadar Sürer

kediler kaç yıl yaşar sorusu cevaplarıKediler kaç yıl yaşar sorusu muhtemelen tüm kedi severlerin aklından geçmiş olan bir sorudur. Gerçekten merak edilesi bir sorudur tabii bu… Bu makalemizde de kediler kaç yıl yaşar konusunu araştırdık ve açıklamaya çalıştık…

Kediler çok iyi bir bakım ile uzun yıllar boyunca yaşayabilirler. Bakım şekli ve bakımın kalitesi kedilerin ömürlernin uzunluğunda büyük rol oynamaktadır. Çok iyi bakılıp beslenen bir kediye göre bakımı yetersiz olan kediler daha az yaşamaktadırlar. Günümüzde kediler eski zamanlara oranla daha uzun yaşamaktadır. Bunun sebebi çoğu insanın internet, telefon vs. gibi teknolojik araçlar ile kediler ile ilgili daha çok bilgi edinmesidir. Kedilerin ne yemesi gerektiğini, hangi aşılarının yapılması gerektiğini vs. kedilere dair her şeyi internet ortamında kolaylıkla bulabilmektedirler. Veya günümüzde her 3 sokaktan birinde bir veteriner kliniği bulunuyor. Bu veterinerler aracılığıyla da insanlar kedi bakımı konusunda bilinçlenmektedirler.

Peki kediler kaç yıl yaşar ? Kedilerin ömürlerinin uzunluklarını incemeye geçelim dilerseniz…


Kediler Kaç Yıl Yaşar ? Evcil Kediler Kaç Yıl Yaşar ?


Evcil kediler genellikle sokaktakilere göre daha uzun yaşamaktadırlar. Ortalama olarak 12 ile 18 sene arasında ömürleri bulunur. Ancak kedi cinsleri arasında da bu seneler değişiklik gösterebilmektedir.

Sokak kedilerinin ne yazık ki bu kadar iyi bakılması mümkün değildir. Onlar kendi başlarına mama, su bulmaya çalışarak yaşam sürerler. Çoğu kedi sever sokak kedileri için de mama ve su tedarik etmektedir, kapılarının önünde mama ve su bulundurmaktadır. Ancak yine maalesef ki tüm sokak kedilerine bakmak ve mama, su yetiştirmek elimizde olmayan bir durumdur.

Sokak kedilerinin ömürleri ise normal şartlar altında 10 – 12 sene kadardır ancak sokakta başlarına herhangi bir hastalık, kaza gelme olasılığı oldukça yüksektir. Bu kazalar ve hastalıklardan kendini korumayı başarabilen sokak kedilerinin ortalama ömürleri de 12 seneye kadar uzayabilmektedir.


Kedimin Ömrünü Uzatabilir miyim?


Kedilerin ömrü yukarıda da belirttiğimiz gibi iyi bakımla uzatılabilmektedir. Kedinizin aşılarını, sağlık kontrollerini, beslenmesini düzenli olarak gerçekleştirmeniz kedinizin sağlıklı bir kedi olmasını sağlayabilir.

Tarih boyunca yaşayan en uzun ömürlü üç kedi vardır. Biri 28 yaşına kadar, diğeri 27 yaşına kadar, diğeri ise 24 yaşına kadar yaşamıştır.

 

Faydalanılan Kaynak

http://www.kedibilgileri.com/kediler-kac-sene-yasar/

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder