13 Ağustos 2017 Pazar

Bombay Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bombay Kedisi 1970 senesi civarlarında ortaya çıkmıştır. Burmese cinsi kedi ile American Shorthair cinsi kesinin birleşiminden ortaya çıkmıştır. Resmiyette ırk olarak seçilmesi 1976 yılınca gerçekleşmiştir. Bu ırk kediler güzel gözlerinin parlaklığı ve simsiyah tüyleri dolayısıyla Melanistik Afrika leoparlarına benzetilmektedir. Bu güzel ve parlak gözleri onu diğer kedi cinslerinden ayrı bir yerde tutmaktadır. İlgi çekici görüntüsü ile kedi severler tarafından beslenmeye başlanmıştır.


Bombay Kedisi Görünümü


Bombay Kedisinin en çok bilinen özelliği renklerinin simsiyah olmasıdır. Bombay kedileri kafa olarak yassı bir şekle sahiptir. Gözleri ve ağzı da kafatasının yassı olmasına uygun bir şekildedir. Burun yapıları çok dikkat çekici olmamakla birlikte keskin hatlara sahiptir. Bombay kedilerinin tüyleri mat siyah renktedir. Bu ırk kediler orta büyüklükte bir vücuda sahiptirler. Bundan dolayı güçlü ve sağlam kasları da dikkat çekmez. Bombay’lar Hint Leoparı gibi ana renk olarak siyah şeklinde karşımıza çıkarlar. Göz renkleri ise bakır ve altın renklerinde olabilir. Gözlerinin güzelliği ile bilinen bu ırkın her an parlak ve canlı gözleri vardır.

Bombay Kedisi Karakter Yapısı


Bu ırk kediler sessiz ve sakin kedilerdir. İçine kapanık denilebilecek kadar sakindir. Ancak her ne kadar sakin olursa olsun evine çok bağlıdır. Sahibi ile oyun oynamaya bayılırlar. Sahibine sıkı bir bağ ile bağlanır ancak her kedi gibi Bombay’lar da sevgilerini kendi içlerinde yaşarlar genel olarak. Sahibine kendini çok sevdirmekten, okşatmaktan hoşlanmazlar. Kendi canı istediği zaman yanınıza gelip kendini sevdirir ve canı sıkıldığında da döner arkasını gider. 😊

bombay kedisi özellikleri

Bombay Kedisi Bakımı


Bombay kedilerinin de haftada en az bir iki defa tüyleri taranmalıdır. Bu işlem kedinizdeki ölü tüyleri alarak kedinizin bu tüyleri yutmasına engel olmaktadır.

Ayda bir defa tırnaklarının kısaltılması gerekir.

Beslenmesi


Çoğu kedi ırkında olduğu gibi Bombay’lar da kuru mama ile beslenebilirler. Besin değerleri ve içeriği sağlıklı olan bir mama ile besleyebilirsiniz. Günlük olarak vermeniz gereken mama miktarı veterineriniz tarafından önerilmelidir. Veya almış olduğunuz mama paketlerinin üzerinde kedinizin yaşına ve kilosuna göre günlük olarak kaç gram verilmesi gerektiği de yazmalıdır. Günlük miktarına uygun olarak vermeniz önerilir.

Faydalanılan Kaynak

http://www.juen.com.tr/irkDetay.aspx?PTT=2&ID=58


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder