25 Ağustos 2017 Cuma

Kedim Kendini Sevdirmiyor Ne Yapabilirim?

Kedim kendini sevdirmiyor “ yakınmalarını genel olarak tüm kedi besleyenlerden duyabilirsiniz. Kedi sahiplerinin %80’inin yaşadığı bir sorundur aslında bu… Daha doğrusu sorun değildir aslında ama kedi sahiplerinin hoşuna gitmeyen, aksini istedikleri bir durumdur. Ancak dediğimiz gibi bu durum oldukça normaldir. Kediler keyiflerine düşkün, azıcık ukala hayvanlardır. Kendi kafalarına göre hareket etmekten hoşlanırlar. Kendi keyifleri istediklerinde size kendini sevdirirler. Ki bu kendini sevdirme istekleri günde en fazla 2-3 defa olur ve bu 2-3 defa da sadece bir kaç dakika kadar sevdirirler. Arkasından hemen kaçışmaya başlarlar. Ya da sizi ısırarak “ Yeter bu kadar! “ derler kendilerince…

Tabii tüm söylenilenlerin aksine sakin huylu kucak kedileri de vardır. Yalnızca dediğimiz gibi kedilerin büyük bir çoğunluğu kendini çok sevdirmeme taraftarıdır. Ancak kedilerin erken yaşlardan itibaren kendini sevdirmeye alıştırılması da mümkündür. Hırçın kedilerin sakinleştirilmesi de mümkündür. Peki bu “ Kedim Kendini Sevdirmiyor “ yakınmalarına karşı sizin yapabilecekleriniz ve yapmamanız gereken şeyler nelerdir?

Kedim Kendini Sevdirmiyor Ne Yapabilirim?


kedim kendini sevdirmiyor sorunu
  • Kedinizi kendini sevdirmeye alıştırmak için ilk olarak yapmanız gereken onu sıkıştırmamaktır. Kedinizi sevmek için onu zorla tutarak okşamaya çalışmayın. Kedinizi mıncıklamanız da onun hoşuna gitmeyecektir. Onu daha çok kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Kediniz onu okşamanıza izin verdiğinde muhtemelen bir süre sonra kedinizin kendini kaç dakika kadar okşattığını çözersiniz. Bu okşanma süresini çok uzatmamalısınız. Kediniz ne zaman “ Yeter “ derse orada bitirmelisiniz.


  • Kedinizi korkutmamalısınız. Onu kovalamaya veya yakalamaya çalışmamalısınız. Kediniz sizden uzağa doğru kaçtığında onu serbest bırakmalısınız. Yüksek ihtimalle sizden korktuğu için koşuyordur. Bunun üzerine siz de onu kovalamaya başlarsanız sizden daha da uzaklaşabilir. Siz onu kovalamak yerine kedinizi sizin yanınıza getirmeyi deneyin. Kendi isteğiyle yanınıza gelmeli. Bunun için ödül mamalarını kullanabilirsiniz. Hatta bu sırada ona bir isim verdiyseniz ismine de alıştırabilirsiniz. İsmi ile çağırarak geldiğinde ona ödül maması verebilirsiniz. Yanınıza gelmeye alışacaktır.


  • Kedinizin bir anda size alışmasını beklememelisiniz. Evinize yeni bir kedi alığınızda kedinin size ve eve kendiliğinden alışması için ona bir kaç gün vermelisiniz. Çevreyi koklayacak, her yeri inceleyecek, sizi koklayacak, kendi alanlarını işaretleyecek ve belirli bir süre sonunda eve ve size alışacaktır. Acele etmeden ona zaman vermelisiniz. Kediniz için ona özel bir yatak, ayak altında olmayan bir alan ayarlayabilirsiniz. Kediniz burayı kendine asıl alanı olarak seçecektir. Tedirgin olduğunda, korktuğunda o alana kaçacaktır. Kediniz bir şeyden korktuğunda da üzerine gitmemelisiniz. Bahsetmiş olduğumuz alana veya daha gizli yerlere kaçıp saklanabilir. Bu sırada onu sıkmamalısınız.


  • Kedinizin istemediği yerlerine dokunmayın. Kedilerin büyük bir kısmı örneğin bacaklarının üst kısmına dokunulmasından hoşlanmazlar. Veya kedinizin karakterine göre belki kafasına, belki göbeğine dokunulmasından hoşlanmayabilir. Bunu muhtemelen size belli edecektir ve siz de ısrarla kedinizin hoşlanmadığı bölgelerine dokunmamalısınız. Sürekli onun istemediği yerlerine dokunduğunuzda bu sefer kediniz hiç yanınıza gelmeyebilir. Yine genellikle kedilerin okşanmasını sevdiği bölgelerini okşayıp sevebilirsiniz. Kafalarının üst kısmı, boyunlarının altı, çenelerinin altı, yanakları bu okşanmasını sevdiği bölgeler olabilir. Oralarını okşayarak başlayabilirsiniz. Zamanla kedinizi bu şekilde nazikçe severek ve okşayarak kucağınıza da alıştırabilirsiniz.


  • Kedinizi zorla kucağınıza almamalısınız. Kediler kendilerine zorla bir şey yaptırılmasından hoşlanmazlar. Onlara zorla yaptırdığınız şeyi inat uğruna bir daha hiç yapmayabilirler. Bundan dolayı kedinizi zorla, sıkarak kucağınıza almamalısınız. Veya kucağınıza geldiğinde gitmek istediğinde onu zorla tutmamalısınız. Gitmek istediğinde gidebilmelidir. Kedinizi kucağınıza alıştırmak için de ödül mamalarından faydalanabilirsiniz. Avucunuzda bir ödül maması ile onu kucağınıza doğru çağırabilirsiniz. Kucağınıza geldiğinde de okşanılmasından hoşlandığı yerlerini okşayabilirsiniz.


Faydalanılan Kaynak

http://www.patiliyo.com/kedim-kendini-sevdirmiyor/


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder