11 Ağustos 2017 Cuma

Chinchilla Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

chinchilla kedisiChinchilla cinsi kedilerinin ismi bu ırkın kürklerinin Güney Amerika’da bir kemirgen olan Chinchilla’lara benzemesi dolayısı ile Chinchilla olmuştur. Chinchilla kedisi ilk ortaya çıktığı zamanlarda 1888 senelerinde Londra’da Cyristal Palace kedi şovlarında ödüller kazanmıştır. Chinchilla İngiliz Sterling kedisi ile karıştırılmaktadır. Bu karışıklığın sebebi ise Sterling kedisinin ortaya çıkarılmasında Chinchilla kedisinin de payı olmasıdır.

Chinchilla Kedisi Görünümü


İran Kedileri’nin bir sınıfı olarak ele alınan Chinchilla kedileri İran Kedisi ile aynı özellikleri taşırlar. Tabii bazı farklılıkları da mevcuttur. Chinchilla’lar vücut olarak İran Kedisi’nden daha küçüktür. Biraz daha tıknaz bir görünümü vardır. Chinchilla’ların burun yapıları konusunda iki farklı görüş vardır. Biri Chinchilla’ların burun kemiğinin İran Kedisi’nden uzun ve suratının daha çıkıntılı olduğu yönündedir. Bu şekilde düşünen kişilere göre Chinchilla’lar İran Kedisi gibi somurtkan bir yüze değil daha gülümser bir yüz ifadesine sahiptir. Diğer bir görüş ise surat şeklinin İran Kedisi ile aynı olduğu yönündedir. Bu ırk kediler zümrüt yeşili, mavi, yeşil, sürmeli gözlere sahiptir. Bu kedilerin patilerinin altı da siyahtır.

Chinchilla’lar renk olarak genellikle gümüş, mavi gümüş, mavi, altın, çikolata gümüş renklerinde görülebilirler. Bu ırk kediler gümüşümsü renkteki kürkleri ile beyaz tüylerinin arasında siyah ve gümüş parıltılar barındırmaktadırlar. Bu kediler yavruyken koyu renkte tüylerle doğarlar ve zamanla tüylerinin rengi saf beyaza doğru döner.


Chinchilla Kedileri Karakter Yapısı


Bu ırk kediler sakin ve ılımlı bir karakter yapısına sahiptir. Miyavlamaları, ses tonu yumuşaktır. Sahipleri ile sıkı bir bağ kuran Chinchilla’lar sahiplerine kendilerini sevdirmekten, onlarla oyunlar oynamaktan zevk alırlar. Kedilerin geneli minik ve hassas bir görünüme sahiptir. Ancak bu görünümlerine rağmen oldukça sağlam ve güçlüdürler. Bu durum Chinchilla’lar için de geçerlidir. Bu kediler ev ortamında yaşamaya uygundur. Ancak ev içerisinde yeterince sevgi ve ilginin gösterilmesi gerekmektedir.

Chinchilla Kedileri Bakımı


Bu cins kediler her gün düzenli olarak fırçalanmalıdır. Uzun ve parlak tüylerinin güzel görünümünün elbette ki bir zahmeti olacaktır. 😊 Tüylerini günlük olarak taramanız kedinizin tüylerinin birbirine dolaşmasını engeller. Bu kedilerde kolların altı, göbek kısmı ve kuyruklarının altı daha yoğun tüylere sahip olduğundan dolayı daha dikkatli taranmalıdır. Daha çok birbirine karışma ihtimali vardır. Fırçalama veya tarama işlemi kedinizin dökülen ölü tüylerini toparlar ancak her ne kadar tarasanız da Chinchilla’ların tüyleri oldukça yoğun ve uzun olduğundan illa ki tüy dökme sorunu ile karşılaşmanız mümkündür. Bu ırk bir kedi almaya karar verdiğinizde tüy dökme sorununu göze almalısınız.

Faydalanılan Kaynak

http://www.juen.com.tr/irkDetay.aspx?PTT=2&ID=214


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder