27 Ağustos 2017 Pazar

Köpekler Neden Ulur - Köpeklerde Uluma Sebepleri

köpekler neden ulur sorusunun cevaplarıKöpekler insanlarla en iyi iletişim kurabilen hayvanlar listesinin ilk sıralarında yer almaktadırlar. İnsanlar gibi konuşamasalar bile havlamaları, kuyrukları, bakışları vs. bir çok şekilde bizlere anlatmak istediklerini anlatabilme yeteneğine sahiptirler. Bu iletişim kurma çeşitleri arasında ulumaları da yer almaktadır. “ Köpekler Neden Ulur “ diye incelediğimzde ise bir çok sebep karşımıza çıkmaktadır.

Dini açıdan bakıldığında köpeklerin ezan okunduğu sırasında çevredeki melekleri ve cinleri gördüğü ve Allah’a itaat ettiklerini gösterme amacı ile uludukları söylenmektedir. Bu bakış ne kadar doğrudur bunu kimse kesin olarak bilemez. Ancak bazı hayvanlarının gözlerinin perdesi olmadığı ve insanların göremediği bazı varlıkları görebildiğine dair de rivayetler mevcuttur.

Bilimsel açıdan bakıldığında ise bir çok uluma sebebi karşımıza çıkıyor. Köpekler neden ulur sorusunun cevabını ve bu sebepleri gelin birlikte inceleyelim…

Köpekler Neden Ulur ?



  • Köpekler acı çektiklerinde uluyabilirler. Köpeklerin vücutlarında bir yerlerde acı çekmelerine sebep olacak bir yara, kesik bulunabilir. Bu yaralardan veya kesiklerden acı çektiklerini sahiplerine veya çevredeki diğer dostlarına uluyarak anlatmaya çalışabilirler. Köpeğinizde sürekli bir uluma mevcut ise veteriner hekim tarafından köpeğinizi kontrol ettirmenizde fayda vardır.

  • Kaygılanma, anksiyete bozuklukları ulumalarına sebep olabilir. Köpekler bir tedirginlik halinde, gergin oldukları zamanlarda veya agresif oldukları zamanlarda uluyabilirler. Bu ulumanın sebebi ise sahibini veya dostlarından herhangi birini onunla ilgilenmesi için çağırmak istemesidir. Ambulans, ezan, itfaiye gibi yüksek seslerin köpekleri korkuttukları ve bundan dolayı da uludukları da düşündürmektedir.


  • Köpekler neden ulur sorumuzun bir diğer cevabı ise köpeklerin dikkat çekmek istemeleridir. Köpekler sahiplerinin dikkatini üzerinde isteyen, ilgiyi seven hayvanlardır. Sahipleri ile vakit geçirmek istediklerinde, kendilerini yalnız hissettiklerinde, oyun oynamak istediklerinde, tuvalete gitmek istediklerinde veya herhangi bir durum için uluyabilirler.

  • Köpekler çevrelerindeki yeni keşfettikleri şeyleri uluyarak gösterirler. Köpekler sahipleri ile oldukça sıkı bir bağı olan, sahipleri ile vakit geçirmekten hoşlanan, her şeylerini sahipleri ile paylaşmak isteyen hayvanlardır. Çevrelerinde yeni bir şey keşfettiklerinde buldukları avı veya farklı herhangi bir şeyi sahiplerine göstermek istediklerinde uluyabilirler. Bir av yakaladıklarında da uluyarak çevresindekileri uluyarak haberdar edebilirler.

  • Kendi istemedikleri bir durumda uluyabilirler. Köpekler sahiplerine olduğu kadar yaşadıkları ortama da bağlıdırlar. Ortamlarını sahiplenirler. Ve kendilerine ait olan alanlarda istemedikleri bir başka hayvan veya başka bir durum olduğunda buna tepki olarak uluyabilirler. İstemediği durum uzun süre boyunca devam ettiği sürece bu ulumalar daha sert ve saldırgan durumlara sebebiyet verebilmektedir. Dikkatli olmanızda fayda vardır.


Bu sebeplerin dışında bazı köpek ırkları havlamaktan zevk alırlar. Öylesine, boş yere de havlayıp uluyabilmektedirler. Köpeğinizin cinsinin özelliklerini de araştırmalısınız. Köpek ırkları ile ilgili detaylı bilgiyi Köpek Cinsleri kategorimizde bulabilirsiniz.

Faydalanılan Kaynak

http://patiaski.com/kopekler-neden-ulur/

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder