12 Aralık 2017 Salı

Kedilerde Kuyruk Hareketleri Ne Anlama Gelir?

İnsanların konuşarak anlaştığı gibi kediler de kendi aralarında anlaşabilmektedirler. Ancak insanlar ve kediler arasındaki iletişim ise çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Kediler kendilerini insanlara miyavlamaları ile, kuyruk hareketleri ile veya çeşitli hareketler ile anlatmaya çalışırlar. Bu yazımızda da kedilerin bu iletişim şekillerinden kuyruk hareketleri ile ne anlatmak istediklerini inceleyeceğiz. Kediler kuyruk hareketleri ile bize ne anlatmak isterler? Kuyruklarını neden farklı çeşitlerde hareket ettirirler?

Kedilerde Kuyruk Hareketleri Anlamları


  • Havaya Doğru Bakan, Dik Kuyruk



Kedilerde kuyruk hareketleri arasında genellikle kedilerin en çok karşımıza çıkan şekli kuyruk havaya doğru şeklidir. Bu havaya doğru şekil almış olan kuyruk kedinizin size mutluluğunu göstermektedir. Kediniz halinden memnun, size bir selam gönderiyor olabilir. 😊
  • Havaya Doğru Bakan, Ucu Kıvrılmış Kuyruk

kedilerde kuyruk hareketleri

Yine kuyruk hareketleri arasında sık karşılaştığımız bir şekil olan kuyruk yukarıya doğru bakan, ucu aşağıya doğru çevrilerek kıvrılmış halidir. Bu şekil ise temkinli selam verme olarak tanımlanabilir. Daha çok sokak kedilerinde görebiliriz bu hareketi… Sokakta görmüş olduğumuz bir kedi yanımıza yaklaşıp kendini sevdirmeden önce kuyruğunun ucu kıvrık vaziyette olur. Ancak kedi yanınıza gelip kendini sevdirdiğinde, sizi koklayıp tanımaya başladığında ve size alıştığında kuyruğunun ucunun kıvrıklığı gider, ilk maddede anlatmış olduğumuz dik şeklini alır.
  • Kabartılmış Kuyruk



Kediler genellikle korktuklarında kuyruklarını kabartırlar. Bu korku anlarında kuyruklarını kabartmalarının yanında sırtlarını kaldırırlar, kulaklarını dikeltirler ve yan yan koşmaya başlarlar. Bu ürkütücü görüntüleri korktuklarında, bir tehdit algıladıklarında karşımıza çıkar. Sebebi ise korktukları şey karşısında kendilerini daha korkutucu gösterme ve kendini korumak istemeleridir.
  • Kuyruk Yerde Sürtünerek Hareket Etmesi



Kediniz kuyruğunu yere yakın şekilde sağa sola sallıyorsa onun pek hoş olmayan vakitlerine denk gelmişsiniz demektir. Bu hareket kedinizin tedirgin, belirsiz hissettiği anlamına gelmektedir. Kedinizin içinde olduğu belirsizlik hissi de onu saldırganlaştırabilir. Kuyruğunu yerde hareket ettiriyorsa her an bir üste atlama, sizi kovalama durumu olması muhtemel. 😊 Ayrıca kuyruk yerde vaziyette dururken kediler atlamadan bir kaç saniye önce popolarını sallarlar ve ardından koşarak saldırıya geçebilirler.
  • Kuyruk Titretmesi



Kediniz ara sıra farkederseniz kısa kısa miyavlayarak kuyruklarını titretirler. Kediniz kendinden geçmiş vaziyette kısa kısa miyavlarken %90 ihtimalle kuş, sinek, böcek bir şey görmüştür. Onu avlama isteğiyle yanıp kavruluyordur ve bu sırada onun için bastığı yerlerin vs. hiç bir önemi yoktur. Üstünüzden atlar, perdeye tırmanır, televizyona tırmanır vs… Bu yüzden kedinizi bu titrek miyavlamalar ve titrek kuyruk esnasında rahat bıraksanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Bırakın avlansın yavrucak… 😊
  • Kuyruk Dolaması



Kedilerde kuyruk hareketleri arasında en sevimlilerinden biridir belki bu kuyruk dolamaları… Kediler kuyruklarını başka bir kediye veya insana dolarlar. Bu kuyruk dolama hareketi sardıkları kişiyi oldukça çok sevdikleri ve sahiplendikleri anlamına gelmektedir.

Faydalanılan Kaynak

http://trend.mynet.com/kedilerin-kuyruklarinin-duruslarina-gore-anlamlari-1056938

 


Kaynak: Pet Patiler

28 Eylül 2017 Perşembe

Köpek Piresi Nasıl Temizlenir? Köpeklerde Pire Belirtileri

köpeklerde pire neden olurKüçük dostlarımız, köpeklerimizin başına gelebilecek olan, en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alan bir konudur köpek piresi sorunu... Köpek piresi, köpeğinizin hayatını fazlasıyla etkilemektedir. Hem psikolojik, hem de sağlık açısından önem verilmesi gereken, farkedildiğinde anında müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Köpek piresi, köpeğinizin kanı ile beslenen ve sizin masum, küçük arkadaşınızın tüylerinin arasını kendine yaşam alanı seçen bir çeşit parazittir. Peki köpeğinizde pire olup olmadığını, eğer varsa bu pirelerle nasıl başa çıkacağınızı ve neden pirelenebileceğini düşündünüz mü? Gelin sorularınızı birlikte yanıtlayalım...

Köpek Piresi Neden Olur?


Pireler sıcak ortamları seven parazitlerdir. Köpeklerimizde pire kapma olasılığı sıcak havalarda daha fazla olmaktadır. Köpekler tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak, oyun oynamak için dışarıda vakit geçiren hayvanlardır. Gezmiş olduğu yerlerde pirelenmiş bir kedi veya köpekten kalıntılar olabilir. Bu kalkntılar aracılığıyla pire kapabilir. Veya pire kapmış olan bir hayvanla yan yana geldiğinde de bulaşabişir. Pireler sıçrayarak bulaşma ve çoğalma yeteneğine sahiptirler.

köpek piresi nasıl anlaşılır

Köpek Piresi Belirtileri Nelerdir?
  • Pire bulaşmış olan bir köpekte görülecek olan ilk belirti köpeğinizde şiddetli kaşıntının görülmesidir. Köpekler vücutlarını yere sürterek kaşırlar ve bu sürtünmeler sonucunda vücudunda yara ve tahrişler meydana gelebilir.

  • Köpeklerde baş, kulak, kuyruk, göbek bölgelerinde veya farklı bölgelerindeki pireleri ise yine köpeğiniz o bölgeyi özellikle kaşıyarak , yalayarak veya ısırarak gösterebilir.

  • Köpeğinizin derisinde yaralar ve kırmızı lekeler görülebilir.

  • Bölgesel olarak tüy dökülmeleri görülebilir.

  • Köpeğinizin anüs bölgesinin çevresinde tenya larvaları görülebilir.

  • Bölgesel olarak deri dökülmeleri görülebilir.


Köpeğinizdeki Pireler Nasıl Temizlenir?


Köpek piresi farkedildiği anda müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Müdahale edilmediği takdirde evinizin çeşitli yerlerinde pireler bulunabilir ve bu pireler insanlara da bulaşabilir.
  • İlk olarak yapmanız gereken evinizde köpeğinizin temas ettiği şeyler öncelikli olmakla birlikte evinizi baştan aşağı dezenfekte etmektir. İlaçlama yaptırmalısınız.

  • Köpeğiniz için pire damlası, pire tozu veya pire şampuanı kullanabilirsiniz.

  • Kullanacağınız pire şampuanı köpeğinizin derisine zarar vermeyecek türde ve veterineriniz tarafından önerilen şekilde uygulanmalıdır.

  • Köpekler için üretilmiş olan pire tarakları ile köpeğinizin tüylerini günde bir veya iki defa tarayarak pirelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.


Köpeğiniz henüz pirelenmemişse yine ona uygun olarak veterinerinizden pire tasması alabilirsiniz.

 

Faydalanılan Kaynak

www.teknikturk.com.tr


Kaynak: Pet Patiler

22 Eylül 2017 Cuma

Küçük Kediler - En Küçük Kedi Irkları

Günümüzde evlerde en çok beslenen hayvanlar arasında en başlarda kediler yer alıyor. Evcil kedi cinslerinin sayısı ise 70’e kadar çıkmaktadır. Bu kedi cinslerinin kimisi küçük kediler olarak ve kimisi iri kediler olarak karşımıza çıkmaktadır. Aralarında boyut veya cins ayrımı yapılmaksızın bakıma muhtaç bir cana bakmak her ne kadar daha iyi bir durum olsa da çoğu kedi sever küçük kediler beslemeyi büyük kedilere göre daha çok istemektedir. Küçük kedilerin daha sevimli ve daha zararsız olduğunu düşünürler. Oysa ki küçük veya büyük tüm kediler sahiplerinin alıştırma şekillerine göre sevecen veya zararsız kediler olabilirler…

Neyse gelelim konumuza ; dünyadaki en küçük kedi cinsleri nelerdir inceleyelim…

Küçük Kediler – En Küçük Kedi Cinsleri



  • Munchkin Kedisi



munchkin kedisi

Sosyal medyada kısa bacaklı, bodur, cüce kedi resimlerine illa ki denk gelmişsinizdir. Bu resimlerdeki kedilerin çoğu aslında Munchkin cinsindendir. Yani kedilerde bir sağlık sorunu yada anormal bir durum olduğundan değil kedinin doğal özelliklerinden dolayı kısa bacaklı ve cüce olarak karşımıza çıkarlar. Bu kediler oldukça hızlı koşabilme yeteneğine sahiptir. 1930’lu yıllarda İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Karakter olarak ise oldukça oyuncu, sevecen ve sıcakkanlı bir kedidir. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar.

  • Singapur Kedisi



küçük kediler

Küçük kediler arasında ikinci sırada yer alan kedi cinsi ise Singapur Kedisi’dir. Adından da anlayacağımız gibi kökeni Singapur’a dayanmaktadır. Bu ırk kedilerin en yüksek ağırlıkları 2-3 kilo kadardır. Ufak boyutlu ve kibar bir kedidir. Singapur Kedisi çok fazla ses çıkara bir ırk değildir. Tırmanmayı seven, oyuncu ve sıcakkanlı bir kedidir. Sahibine kendini sevdirmeye bayılırlar. Çocuklarla ve insanlarla çok iyi anlaşırlar.

  • Cornish Rex Kedisi





Dikkat çekici bir görüntüsü olan bir kedi cinsidir. Cornish Rex’ler sevimli ve enerjik kedilerdir. Patilerinin uzun olması dolayısıyla istedikleri eşyaları hareket ettirebilmekte ustalardır. Bundan dolayı çevrede onun zarar vermesini istemediğiniz eşyalarınızı o farketmeden gizlemelisiniz. Farkettiği takdirde koyduğunuz yere ulaşmak için her şeyi yapacaktır. Çocuklarla arası iyidir. Ancak ona sert ve kötü davranan çocuklara karşı pek sıcakkanlı olmayabilirler.

  • Devon Rex Kedisi





1959 senesinde İngiltere’de ortaya çıkan bu ırk ilgi odağı olmaya bayılırlar. Çevrelerinde olup biten her şeyden haberdar olmak isterler. Evde gerçekleştirilen tüm etkinliklere dahil olmak isterler. Bu kediler sahiplerinin omuzlarına yaslanıp uyumaktan çok hoşlanırlar. Özellikle sağ omuza yatmak gibi bir alışkanlıkları vardır. Her kedi gibi bu ırkta çocuklarla iyi anlaşır ancak ona karşı kibar olmak yerine kaba davranan insanlara pek yakın davranmayabilir.

  • American Curl Kedisi





Kulakları genetik bir mutasyon sonucunda diğer kedilerden farklı olarak geriye doğru yatık bir şekilde durmakta olan American Curl kedisi 1983 senesinde ortaya çıkmıştır. Bu ırk kediler de oldukça sıcakkanlıdır. Fazla aktif olmayan American Curl’ler aynı zamanda fazla meraklı da değillerdir. Çocuklarla ve diğer petlerle iyi anlaşırlar. Tam bir aile kedisidir.

Faydalanılan Kaynak

www.kedikutusu.com


Kaynak: Pet Patiler

10 Eylül 2017 Pazar

Kuş Gagası Kısaltılması ve Tırnağı Kesimi

Kuşların tırnakları ve gagaları zamanla uzar. Ve bu gaga ve tırnakların belirli zamanlarda kısaltılmasında bir sorun olmaz. Genellikle muhabbet kuşu besleyenler bu işlemler için veterinerlerden yardım almaktadır. Ancak evlerinde kendileri kesen kuş severler de vardır. Ancak kuşların ne kadar narin ve kibar canlılar olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Kuş gagası ve tırnağının kesimi oldukça dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Kuş gagası kesilirken kuşunuzun canını yakmamalı ve kan damarlarına kesinlikle ama kesinlikle dikkat etmeli, zarar vermemelisiniz.

Kuş Tırnakları Kesimi



  • Kuşların tırnaklarında bulunan kan damarlarını gözle görebilirsiniz. Kuşunuzun tırnağını ışıklı bir alana doğru tuttuğunuzda ve dikkatlice baktığınızda kuşunuzun tırnaklarındaki kan damarlarını görebilirsiniz. Ancak koyu renkli tırnağı olan kuşlarda bu damarları görmek biraz daha zor olabilir.

  • Tırnakları kesmeye başlamadan önce kestiğiniz tırnakları atmak için bir peçete veya bir kap ayarlamalısınız. Kuş tırnakları sivridir ve herhangi bir yere batma olasılığı çok yüksektir.

  • Yine tırnak kesimine başlamadan önce herhangi bir kanama ihtimaline karşı da dikkatli olmalısınız. Tırnak kesimi esnasında kanama ile karşılaşırsanız yapmanız gerekenleri bilmelisiniz. Kanı durdurmalı veya aşırı bir kanama sırasında kuşunuzu veteriner hekiminize götürmelisiniz.

  • Kuşunuzun tırnaklarını kesemeyeceğinizi düşünüyorsanız veya bu konuda kendinize güvenemiyorsanız veya çok hareketli bir kuşunuz varsa sahip çıkamayacağınızı düşünüyorsanız tırnak kesimi işlemine hiç bulaşmadan veterinere götürüp orada halledebilirsiniz.

Kuş Gagası Kısaltılması


kuş gagası nasıl kısaltılır

Kuşların gagalarının kısaltılması aslında onlar için çok önemlidir. Gagası uzamış olan bir kuş yem yemekte, su içmekte zorlanabilir. Ve bu hayati unsurlarda zorlanan bir kuş için zaman ilerledikçe sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Kuş gagası kesimi tırnak kesimine göre çok daha zordur. Kuşunuz muhtemelen gagasını kesmenize izin vermeyecek ve sürekli ısırmaya çalışacaktır. Kuş gagası kısaltma işlemi veterinerler tarafından dahi zor yapılabilecek bir işlemdir. Narin ve küçük kafasını sabit tutmanız bir hayli zor olabilir. Gagasını keserken kuşunuzun diline zarar vermemelisiniz. Hatta dilinden farklı olarak kuşunuzun gözleri de gagasına yakında olduğundan gözlerine de çok dikkat etmelisiniz. Kesinlikle hiç bir yerine zarar vermemelisiniz.

İşin aslına bakarsak kuşunuzun gagasını kesmeye siz yeltenmemelisiniz. Bu işlemi uzmanlara bırakmalı ve kuşunuzun gagasının uzadığını farkettiğinizde onu veterinere götürmelisiniz. Aksi takdirde kendiniz kesmeye çalışırken en ufak bir hatanız kuşunuzun hayatına mâl olabilir.

Faydalanılan Kaynak

https://www.meleklermekani.com/threads/muhabbet-kusunuzun-tirnak-ve-gagasinin-kisaltilmasi.104378/


Kaynak: Pet Patiler

8 Eylül 2017 Cuma

Kedi Kavgası Nasıl Önlenir - İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Kediler yaşadıkları ortama uyum sağlayan, yaşadıkları ortamı sahiplenen canlılardır. Evimizde bir kedi beslemeye karar verdiğimizde ona bir arkadaşta almak isteyebiliriz. Bu iki kedinin arkadaşlığı sayesinde kedinizin canı sıkılmayacak, daha mutlu, daha oyuncu bir kedi olacaktır. Ancak yaşadıkları ortamı sahiplenmeleri dolayısıyla iki kediyi bir araya getirip birbirine alıştırmak biraz zor olabilir. Bir kedi kavgası çıkması çok yüksek bir ihtimaldir. Biz de bu yazımızda olası bir kedi kavgası nasıl önlenir, ya da iki kedi birbirine nasıl alıştırılır sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağız.

Kedi Kavgası Nasıl Önlenir ? İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?


Her ne kadar kedi kavgası çıkması yüksek ihtimal gibi gözükse de bu kavgaları en aza indirebilir ve iki kedinin birbirine daha kolay alışmasını sağlayabilirsiniz. Peki bunu nasıl gerçekleştirebilirsiniz?
  • İlk olarak alacağınız ikinci kedinin cinsiyeti diğerinden farklı olmalıdır. Biri dişi, diğeri erkek olmalıdır. İki kedi de dişi veya erkek olursa alıştırma süreci daha uzun sürebilir. Kolaylık olması açısından birinin dişi diğerinin erkek olması daha faydalı olacaktır. Yaş olarakta kediyi küçük yaşlardaki kedilerden seçmeniz alıştırmanız konusunda daha faydalı olacaktır.

  • Evinize yeni gelecek olan kedinin yatacağı bir yatağı veya minderi ikinci kedi gelmeden önce eve getirip, evinizdeki kedinin onu koklamasına ve o minderin varlığına alışmasını sağlayabilirsiniz. Hatta bu yatağa veya mindere eve yeni gelecek olan kedinin kokusunun sinmesini sağlayıp onun kokusu ile birlikte eve getirirseniz çok daha iyi olacaktır.

  • Eve ikinci kediyi getireceğiniz zaman aralığı da oldukça önemlidir. Sakin bir zamanda iki kediyi bir araya getirmeniz daha iyidir. Evin kalabalık olduğu, hareketli olduğu zamanlarda iki kediyi birbirine alıştırmanız daha zor olacaktır.


  • Eve yeni gelecek olan kedi için önceki kedinizin mama ve su kabının yerinden farklı bir yerde mama ve su alanı ayarlayın. İkisinin ilk zamanlarda beslenme noktaları aynı olmamalı. Beslenme alanı gibi kedinin yatacağı alanı da eski kedinizin alanından ayrı tutmalısınız. Yine bunların dışında yeni gelecek olan kedinin kum kabı da ayrı bir yerde olmalıdır.

  • Evinizde önceden bulunan kedinzin yeni kedinizin eşyalarını koklamasına ve tanımasına izin vermelisiniz. Aksi takdirde engellediğiniz zaman o eşyalara zarar vermeye kalkabilir, yeni gelecek olan kediye düşman olabilir. Ve yine bir olası kedi kavgası yaşanabilir.

  • Evinize yeni kedi geldiğinde eski kedinize olan ilginizi daha da arttırmalısınız. Eski kediniz yeni gelen kediyi bir tehlike olarak görmemeli ve yine ona düşman olmamalıdır.

kedi kavgası nasıl önlenir
  • Yeni gelen kediniz eski kedinizle oyun oynamak isteyebilir ancak büyük ihtimalle eski kediniz oynamak istemeyecektir. Bu oyun istekleri sırasında iki kediyi gözetim altında tutmalısınız. Çok karışmamalı ancak sürekli takipte olmalısınız. Önceki kediniz yeni kedinize tıslayabilir, pati atmaya çalışabilir. Bu durumlarda kedi kavgası çıkmasını önlemelisiniz. Kavga etmeye başladıkları anda onları ayırmalısınız.

  • Birbirlerine alışana kadar yukarıdaki maddeyi tekrarlamalısınız. Birkaç gün boyunca günde birkaç saat bir araya getirin ve birbirlerine alışmalarını sağlayın.

  • Tüm bu alıştırma süreci boyunca sabırlı olmalısınız. Bu süreç bir iki haftayı bulabilir. Bu bir iki hafta boyunca kedilerinizle ilgili olmalısınız. Eski kedinize olan ilginizi kesinlikle azaltmamalısınız.


Faydalanılan Kaynak

http://www.kedi9.com/kedileri-birbirine-alistirmak/


Kaynak: Pet Patiler

6 Eylül 2017 Çarşamba

Köpek Beslemek İçin Gerekli Malzemeler - Köpek Bakımı

köpek beslemek için gerekli malzemelerGünümüzde her on evden birinde bir evcil hayvan beslenmektedir. Bir kısmı kedi, bir kısmı köpek, bir kısmı balık veya kuş gibi çeşitli hayvanlar evlerde en çok beslenen hayvanlar arasındadır. Evlerinde köpek beslemek isteyen insanlar günümüzde oldukça fazladır. Ancak evimize bir köpek almadan önce yapmamız gereken bazı hazırlıklar vardır. Köpeğinizin yaşayabileceği uygun bir ortam hazırlamak için bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Peki köpek beslemek için gereken ana malzemeler nelerdir?

Köpek Beslemek İçin Gerekli Malzemeler


  1. Yatak



Köpek almak isteyen insanların çoğu yavru köpek tercih etmektedir. Ki doğrusu da budur. Köpeğinizin ve sizin birbirinize alışması için yavru köpek tercih edilmesi daha doğrudur. Yavru köpek alacağınızı düşündüğümüzde yavru köpeklerin günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçireceğini de bilmelisiniz. Ona uyku zamanlarında kullanabileceği bir yatak alabilirsiniz. Köpeğiniz belki sizin yanınızda da yatabilir, koltuklarda da yatabilir ancak onun için en uygun olanı ona özel bir yatağı olmasıdır. Veterinerler tarafından önerilen yatak türü puf yatak şeklinde isimlendirilen yataklardır. Bu yataklar köpeğinizin vücut ısısını korur ve köpeğinize daha rahat bir uyku sunar. Yatak seçiminde yatağı köpeğinizin boyutlarına göre almalısınız.
  1. Tuvalet Sepeti – Tuvalet Bölgesi



Köpeğiniz eve ilk geldiğinde ona tuvalet eğitimi vermelisiniz. Çoğu köpek sahibi bu eğitimi en başta vermemektedir ve sonucunda da köpeğinin evin bazı köşelerini pislediğinden yakınmaktadırlar. Köpeğiniz için sabit bir köşede sizin rahat temizleyebileceğiniz bir tuvalet bölgesi oluşturmalısınız.
  1. Tüy Bakım Malzemeleri



Alacağınız köpeğin tüy yapısına uygun olan malzemeyi almalısınız. Köpek cinsleri kategorimizden evinize almayı düşündüğünüz köpek cinsini inceleyerek köpeğinizin tüy yapısını öğrenebilirsiniz. Tüy yapısına uygun bir fırça veya tarak alarak köpeğinizin tüy bakımını gerçekleştirmelisiniz. Köpeğiniz yavruyken onu taranmaya ve fırçalanmaya alıştırarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  1. Mama ve Su Kabı



Evde köpek beslemek için gerekli olan malzemelerin en önemlileri arasında mama ve su kapları bulunmaktadır. Köpeğinize özel mama kabı ve su kabı olmalıdır. Alacağınız mama kapları yerde kaymayacak kaplardan olmalıdır. Köpeğinizin mama ve su kaplarını günlük olarak temizlemeli ve suyunu günlük yenilemelisiniz.
  1. Köpek Maması



Tabii ki olmazsa olmaz bir malzeme daha… Köpek beslemek için köpeğinizin yaşına uygun bir köpek maması almalısınız. Köpeğiniz eve ilk geldiğinde onunla henüz birbirinize alışma aşamasındayken kendinize zorluk çıkarmamak adına köpeğiniz eve gelmeden önce ona bir paket mama alabilirsiniz. Alacağınız mama birkaç günlük olmalıdır. Köpeğinizin mamayı yiyip yemeyeceğine, mamanın sağlıklı olup olmadığına karar verdiğinizde daha fazlasını alabilirsiniz.
  1. Çiğnemesi İçin Oyuncaklar



İlla ki köpeğinizi çok sevecek, onunla sürekli vakit geçirmek isteyeceksiniz. Ancak maalesef bazı mecburi ayrı kalacağınız belki birkaç saat belki daha da uzun zaman aralıkları olacaktır. Ya da yanında olsanız bile yorgun olabilirsiniz veya başka bir sebepten onunla oyun oynayacak durumunuz olmayabilir. İşte bu zamanlarda köpeğinize eğlenmesi için çiğneyebileceği plastikten veya köpeğinizin yutmayı başaramayacağı boyutlarda oyuncaklar alabilirsiniz. Bu sayede hem köpeğiniz eğlenmiş olur hem de çiğneme dürtüsü kontrol altına alınabilir.
  1. Tasma



Köpeğinizi evde besleyeceksiniz ama yine illa ki dışarıda onu gezmeye, tuvalete vs. çıkaracaksınız. Bunun için en önemli almanız gerekenler arasında tasma yer alıyor. Köpeğiniz eve gelmeden önce evinizde tasma bulundurmanızda fayda vardır.

Faydalanılan Kaynak

http://www.kopekcinsleri.net


Kaynak: Pet Patiler

4 Eylül 2017 Pazartesi

Kedilerin Nefret Ettiği Şeyler - Kediler Neleri Sevmez?

Kedi besleyen insanların zaman zaman kedilerinin mutsuz olduğunu düşünmesi normaldir. Kediler de aynı insanlar gibidir. Onların da bazı istekleri ve arzuları vardır. İstekleri ve arzuları olduğu gibi de hiç istemedikleri, hatta nefret ettikleri bazı şeyler de olabilir. Küçük, şirin dostlarımız kedilerin nefret ettiği şeyler konusunu gelin birlikte inceleyelim...

Kedilerin Nefret Ettiği Şeyler


kedilerin nefret ettiği şeyler nelerdir.
  • İlk sırada tabii ki kedi severlerin %80’inin bileceği bir durum olan banyo yapma konusu geliyor. Kedilerin suyu sevmediği, ıslak olmaktan ve banyo yapmaktan nefret ettiği çok eski tarihlerden bu yana bilinmektedir. Ancak yine de eski zamanlara göre günümüzde neredeyse herkes tarafından bilinmektedir. Kedilerin banyo yapma ihtiyacı yoktur. Kediler kendi vücut temizliklerini kendileri yalayarak gerçekleştirirler. Ve bu yalama işlemi ile bembeyaz, tertemiz tüylere saihp olurlar. Kedilerin dilindeki antiseptik madde onların vücutlarını tüm pisliklerden arındırmaktadır. Bazı kedi sahipleri kedilerini yıkayarak onlara iyilik yaptığını zannetmektedir. Oysa ki bu banyo yapma işlemi kedi için bir eziyet ve işkenceden başka bir şey değildir. Kediniz kendi kendini temizleyemeyeceği bir duruma düşmedikçe kedinizi kesinlikle ama kesinlikle yıkamamalısınız. Aksi takdirde psikolojik sorunları olan, agresif ve huysuz bir kediniz olabilir. Tabii Van Kedisi gibi suyu seven bir kediniz varsa bu durum farklıdır. Kediniz suyla oynamaktan ve yıkanmaktan büyük zevk alacaktır. Kedinizin karakteristik özelliklerine saygı duymalısınız.


  • Kedilerin nefret ettiği şeylerin ikinci sırasında ise karın okşamaları geliyor. Kediler göbeklerinin okşanmasından da nefret ederler. Kediler genlerinden gelen içgüdüleri sayesinde avcılığa ve av olmamaya karşı yeteneklidir. Kedinizin karnını kendi isteğiyle okşatmadığı sürece siz gidip karnını okşamaya çalışırsanız onun savunma mekanizmasını harekete geçirmiş olursunuz. Sonucunda da elinize, kolunuza, bacaklarınıza ısırıklar alabilirsiniz. Kediler bunu istemsizce de yapabilmektedirler. Belirttiğimiz gibi içgüdüleri dolayısıyla otomatik olarak savunmaya geçerler ve sert olmasa da sizin elinize, kolunuza saldırabilir. Ancak bu saldırılar siz onu çok aşırı sıkıp, bunaltmadıkça çok fazla can yakıcı olmayacaktır.


  • Kediler araba yolculuklarından da hoşlanmazlar. Kediler bulundukları ortama alışan, yaşadıkları eve bağlı canlılardır. Belirli bir hayat düzeni olduktan sonra bu düzenin bozulmasından hoşlanmazlar. Evine alışmış olan bir kedi evden farklı bir yere gittiğinde ürkek, tuhaf tavırlar sergileyebilir. Arabaya binip farklı bir yere gideceğini anlayan ve arabanın ilerlemesi ile sürekli farklı yerler gören bir kedi de bu durumdan nefret edecektir. İnsanlarda olduğu gibi onların da araçta midesi bulanabilir.

  • Sert sevilmek onların hoşuna gitmez. Kediler her ne kadar sağlam ve güçlü vücuda sahip olsalar da nazik ve kibar hayvanlardır. Kedinizi sert ve sıkarak sevip okşamanız onun hiç hoşuna gitmeyecek bir durumdur. Kedileri sevmek istiyorsanız kafalarından, gıdılarından nazikçe okşamalısınız. Onu sert okşamanız kedinizde bir tehlike hissi uyandırabilir. Bunun sonucunda da istemediğiniz şeyler yaşanabilir.


  • Aşırı ilgiye maruz kalan kediler de mutsuz olabilir. Kedinizi muhtemelen çok seviyorsunuz, onu sürekli okşamak, sevmek istiyorsunuz. Ama o bu kadar ilgi ve sevgiyi seven bir canlı maalesef ki değildir. Kediler köpekler gibi değildir. Köpekle ne kadar ilgilenip oynarsanız o kadar mutlu olur ancak kediler bu konuda biraz ukala hayvanlardır. Fazla ilgi ve fazla okşanmak onların hoşuna gitmemektedir. Kendi canı istediğinde size gelip kendini sevdirip sonra çekip gitmek kedilerin daha çok işine gelmektedir. Siz kedinizi zorla sevmemelisiniz. Zorla sevmeniz onu sizden uzaklaştıracaktır.

  • Fazla ilgisiz kalmakta kedilerin hoşuna gitmez. Yukarıda yazmış olduğumuzun aksine kedinize hiç ilgi göstermediğinizde de kediniz mutsuz olur. O size gelip kendini sevdirmeye çalıştığında, oyun oynamak istediğinde onu umursamayıp kendi yolunuza devam ettiğinizde kediniz size karşı düşman olmaya başlayabilir. Mutsuz bir kedi bunu size göstermek için tuvaletini çevresine yapabilir. Mama yemeyebilir, su içmeyebilir. Kedinizle ilgilenemiyorsanız ya ona yeni bir yuva bulmalısınız ya da elinizden geldiğince ilgilenmelisiniz.

  • Yüksek sesten nefret ederler. Yüksek sese maruz kalan kediler tehlike hissine kapılır. Araba kornaları, havai fişek sesleri gibi sesler kedinizi ürkütecektir. Bu gibi seslere maruz kalan kedilerin ortalıktan yok olmaya çalışacağını görebilirsiniz.


  • Aynı ortamda iki kediden hoşlanmazlar. Yavruyken alıştırılmamış bir kedi sonradan yeni bir kedi ile aynı ortama geldiğinde bu durumdan hiç hoşnut olmazlar. Kediler yaşadıkları ortamı sahiplenir ve benimserler. Tek başına yaşadıktan sonra onun bölgesine yeni bir kedinin gelmesi kedinizin agresif ve huysuz hallerine maruz kalmanıza sebep olabilir. İkinci bir kedi almak istiyorsanız bu işlemi en başta yapmalısınız. Kediniz size ve evine tek başına alıştıktan sonra ikinci bir kediyi alıp ikisini birbirine alıştırmanız biraz zaman alacaktır.

  • Kedilerin nefret ettiği şeyler arasında taranmakta yer alıyor. Yine yavruyken alıştırılmamış kediler için geçerli bir durumdur bu da… Yavruluğundan itibaren tüylerinin tarakla taranmasına alıştırılmamış kediler kendilerini taratmazlar. Tarağı elinizde gördüğü anda sizden uzaklara kaçarlar. Siz de onu zorlamamalısınız. Sonucunda zararı gören siz olursunuz. 😊


  • Tırnaklarının kesilmesi de onlar için hoş değildir. Bu da yukarıdaki maddelerimizden bazıları gibi yavruyken alıştırılmamış kediler için geçerlidir. Yavruluğundan itibaren tırnaklarının kesilmesine alışmamış bir kedi size tırnaklarını kestirmemek için elinden geleni yapacaktır. Kediler kendilerini tırnakları ile korumaktadırlar. Bu koruma araçlarının da yok olmasını haliyle istemezler. Kedinizin tırnaklarını kesmeye küçük yaştan alıştırmalısınız.

Kedilerin nefret ettiği şeyler konusu faydalı olduysa umarız bundan sonra kedinizin ve sizin daha huzurlu bir yaşamı olur. :)

Faydalanılan Kaynak

http://trend.mynet.com/kedilerin-nefret-ettigi-10-sey-1052766


Kaynak: Pet Patiler

31 Ağustos 2017 Perşembe

Köpekler Sahiplerini Neden Yalar

köpekler sahiplerini neden yalar sorusunun cevabıEvcil köpeklerin sahiplerini yaladığını gerek sosyal medyadaki videolarda gerek ise sokakta, çevremizde illa ki görmüşüzdür. Çoğumuz bu yalamaların sebebi konusunda tahminler yürütmüşüzdür. Bu tahminler arasında da en çok karşımıza çıkan sebep köpeklerin sahiplerine sevgilerini yalayarak gösterdiğidir. Köpekler sevgilerini yalayarak gösterebilirler, onların dilinde yalamak öpücük anlamına gelmektedir. Ancak bu ara sıra yalayarak sevgi gösterileri yapan köpekler dışında bu yalama işlemini abartabilen köpekler de mevcuttur. Sahibini yalayan bir köpek gördüğünüzde veya köpek sahibi iseniz köpeğiniz sizi yaladığında köpekler sahiplerini neden yalar sorusu aklınıza gelebilir.

Köpekler sahiplerini neden yalar sorusunun cevabı ile ilgili uzmanlar net bir sebep söylememektedir. Bunun bir çok sebebi olabileceğini düşünmektedirler. Biz de uzmanlar tarafından verilen muhtemel cevapları sizinle paylaşacağız.

Köpekler Sahiplerini Neden Yalar



  • Köpekler sevgilerini göstermek için sahiplerini yalayabilirler. Köpeğinizin sizi sevdiğini bu şekilde göstermesi sizi rahatsız etmemeli, tabii aşırıya kaçmadığı sürece. 😊 Onların dilinde bu yalamalar öpücük manasına gelmektedir. Köpekler yalnızca insanlara değil diğer köpeklere karşı da bu yalama eylemini gerçekleştirebilirler. Diğer köpeklere de aynı şekilde yalayarak sevgi gösterilerinde bulunabilirler. Köpekler bu yalama eylemini annelerinden öğrenirler.

  • Köpekler dikkat çekmek istediklerinde de insanları yalayabilirler. Siz farklı bir şey ile ilgilenirken canı sıkıldığında, başka bir sıkıntısı olduğunda vs. sizin dikkatinizi üzerine çekmek için sizi yalayabilir. Ancak bu dikkat çekme yalamalarına siz karşılık verdiğinizde köpeğiniz her canı sıkıldığında gelip sizi yalayabilir. Muhtemelen böyle bir durumun olmasını istemezsiniz. Bundan dolayı köpeğiniz sizi dikkat çekme amacı ile yalamaya başladığında hemen onunla ilgilenmemelisiniz. Yalaması bittikten sonra onunla ilgilenmelisiniz. Farklı bir iş ile uğraşırken gelip sizi yaladığında ona “Hayır” komutunu kullanmalısınız. Sizi ne zaman yalamaması gerektiğini öğrenmelidir.

  • Köpeğiniz sizi teninizin tadını almak amacı ile de yalayabilir. Teninizdeki tuzun tadını alıp ta bu tuzlu tadı sevmiş olma ihtimali de mevcuttur. Yine bu davranışını da istemiyorsanız ona “Hayır” komutunu kullanmalısınız.


Köpeklerin İnsanları Yalaması Zararlı mıdır?


Köpeklerin insanları yalamasında her hangi bir sakınca yoktur. Köpeklerin ağızlarında bazı bakteriler bulunmaktadır. İnsanların açık olan yaralarının vs. bu köpekler tarafından yalanması bu bakterilerin insanlara geçmesine sebep olabilir. Ancak günümüze kadar edinilen bilgilere göre köpek yalamasından dolayı hastalanan hiç kimse görülmemiştir.

Köpeklerin Sahiplerini Yalaması Nasıl Durdurulabilir?


Köpeğinizin sizi yalaması belki hoşunuza gitmeyebilir, belki sağlık açısından problemleriniz olabilir. Her ne sebepten olursa olsun köpeğinizin sizi yalamasını durdurmak için yapacaklarınız belli başlı şeylerdir.

Köpeğiniz sizi yalamaya başladığında ona bakarak elinizle onu nazikçe durdurmalısınız. Yalamasını durdurduktan sonra kalkıp yanından uzaklaşabilirsiniz. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra köpeğiniz sizi yalamayı bırakacaktır. Sizi yalamayı bıraktığında ona ödüller verebilirsiniz.



Veya hiç yalamamasını değil de ara sıra sizi yalamasını istiyorsanız bunun için de ona eğitim verebilirsiniz. Bu yalamalara bir isim verebilirsiniz. Öpücük, tatlı vs. farklı bir isim ile ona yalamasını istediğinizi belli edebilirsiniz. Bu kelimeleri söyleyip kendinizi yalatabilirsiniz. Örneğin kelimemiz “Öpücük” ise, siz ona “Öpücük” dediğinizde sizi yaladığında ona ödüller vererek buna alıştırabilirsiniz.

Köpeğiniz yalama işlemini daha da aşırı hale getirdiyse, psikolojik sorunlar da olabilir. Bu çok nadir görünen bir durumdur ancak yine de hiçbir şekilde köpeğiniz sizi, çevreyi vs. yalıyorsa bir veterinere danışmanızda da fayda olacaktır.

Faydalanılan Kaynak

http://www.hayatkolay.com/pet/kopekler-insanlari-neden-yalarlar/

 


Kaynak: Pet Patiler

Kediler Neden Çok Uyur? - Kedilerde Çok Uyuma Sebepleri

kediler neden çok uyur sorusunun cevaplarıKedilerin uyku sevdalısı olduğunu bilmeyen yoktur herhalde… Minik bir evcil kediden tutun ormanlar kralı aslanlara kadar tüm kedi cinsleri sıcak bir yerde saatlerce uyumaya bayılırlar. 24 saatlik bir günün yaklaşık 18 saatini uyuyarak geçiren bu arkadaşların uykuyu neden bu kadar sevdiğini bir çok kişi illa ki düşünmüştür. Peki gerçekten kediler neden çok uyur? Uykuyla bu kadar sıkı bir bağlarının olmasının sebebi nedir? 😊

Kediler Ne Kadar Uyurlar?


Kediler uykuya dalma, uyku moduna geçme konusunda en başarılı canlılardandır. Ancak bu kadar uykuyu sevmelerine rağmen kediler her an tetiktedir. Her ne kadar uyusalar da kedilerin uykuları oldukça hafiftir. En ufak bir çıt sesi duyduklarında kulakları dikmiş çevreyi incelemeye başlamış olurlar. Her an tetikte olan bu arkadaşlarımız bunu hayatta kalma içgüdülerinden dolayı yapmaktadırlar. Çevrelerinde bir ses duyduklarında bir tehlike olup olmadığını kontrol ederler, dikkatlerini çekecek bir şey olmadığında, bir tehlike durumu hissetmediklerinde uykularına kaldıkları yerden devam ederler. Sokaktaki kediler muhtemelen daha çok çeşitli ses ve gürültüye maruz kaldıklarından evcil kedilere göre daha az uyumaktadırlar. Tabii daha az dediğimiz yine bir saat az veya iki saat daha azdır. 😊 Evcil kediler genellikle ev ortamına alışkın olduklarından, evdeki seslere alışkın olduklarından dolayı her sese kalkıp korkmazlar. Evcil kediler yiyip, içip, uyuyup, oyun oynayarak yaşam sürdürürler. Ancak bu yaptığı faaliyetlerin %70i uykudur. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kediler 24 saatin yaklaşık 16-18 saatini uyuyarak geçirmektedirler.



Çoğu kedi gündüzlerini uyuyarak, gecelerini ise daha aktif geçirirler. Daha doğrusu gecelerden ziyade şafak vaktinde daha çok aktif olurlar. Bu onların genlerinden gelen bir durumdur. Sabah 5,6 sularında kapınıza dayanan bir kediniz varsa bunu çok yadırgamamalısınız. Kedilerin %80i aynı şeyi yapıyor…

Gelelim kedilerin bu kadar çok uyumalarının asıl sebeplerine…

Kediler Neden Çok Uyur?


  • Canı sıkılıyor olabilir. Kediler bildiğiniz üzere çok çabuk sıkılıp bunalan canlılardır. Çevresinde oyun oynayabileceği kimseyi bulamadığında veya keşfedecek bir şeyler bulamadığında çareyi uyumakta bulabilir. Evcil kediler genellikle yalnız kaldıklarında bu yalnızlık sürelerinin çoğunda uyurlar. Kediniz yalnız kalacaksa eğer evden giderken ona çevreye oyuncaklar vs. bırakabilirsiniz. Petshoplardan onun için hareketli oyuncaklardan temin edebilirsiniz. Veya eğer alma imkanınız varsa ikinci bir kedi evdeki kediniz için çok faydalı olacaktır. Onun için hem bir oyun arkadaşı, hem de yalnızlığını paylaşabileceği bir dost olacaktır.


  • Şişman kediler çok uyuyabilir. Şişman, gereğinden fazla kilolu olan kediler diğer kedilere göre daha uyuşuk ve ağır olurlar. Yaptığı hareketler diğer kedilere göre daha yavaş olabilir. Obezite hastalığına sahip bir kedi normal bir kedi kadar enerjik olmayabilir. Bu hareketsizlik hali kedinizde obezin iyice ilerlemesine sebep olabilir. Bu da daha farklı sağlık problemlerine sebep olabilir.

  • Avcılık yapmış, yorulmuş olabilirler. Kediler genleri gereği yırtıcı canlılardır. Eğer dışarıya çıkıp gelen bir kediniz varsa dışarıda bir av peşinde koşturup enerjisini tüketmiş olabilir. Sürekli evde yaşayan bir kediniz varsa da evin içerisinde bir sinek peşinde koşturmuş olabilir. Yorulup uyuyabilirler.

  • Bir hastalığı olabilir. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da hastalıklar meydana gelebilir. Ve hayvanlar da yine insanlar gibi hastalandıklarında daha yorgun ve halsiz hissedebilirler. Bu durumda da normalden daha çok uyuyabilirler. Kedinizde her günkünden fazla uyuma farkederseniz veteriner hekime danışmanız faydalı olacaktır.


  • Kediniz yavru ise daha çok uyur. Yavru kediler yetişkin kedilere göre daha çok uyurlar. Yeni doğan yavru kedi neredeyse tüm gün denebilecek kadar uyurlar. Bu durum da tıpkı insanlar gibidir. Bebekler yetişkin insanlara göre daha çok uyurken kediler de de bebek kediler daha çok uyur…

  • Kediler neden çok uyur sorusunun bir diğer cevabı da onların hava durumlarından etkilenmeleridir. Evcil kediler her ne kadar yağmurda, soğukta vs. kalmasalarda kapalı havalarda kediler daha uykulu olabilir. Soğuk bir havada sıcak bir kalorifer, sıcak bir battaniye üstü bulduğunda hemen mayışıp kalabilir.


Faydalanılan Kaynak

http://www.siradisibilgiler.com.tr/hayvanlar/kediler-neden-cok-uyur-h665.html


Kaynak: Pet Patiler

29 Ağustos 2017 Salı

Kediler Kaç Yıl Yaşar - Kedilerin Ömrü Ne Kadar Sürer

kediler kaç yıl yaşar sorusu cevaplarıKediler kaç yıl yaşar sorusu muhtemelen tüm kedi severlerin aklından geçmiş olan bir sorudur. Gerçekten merak edilesi bir sorudur tabii bu… Bu makalemizde de kediler kaç yıl yaşar konusunu araştırdık ve açıklamaya çalıştık…

Kediler çok iyi bir bakım ile uzun yıllar boyunca yaşayabilirler. Bakım şekli ve bakımın kalitesi kedilerin ömürlernin uzunluğunda büyük rol oynamaktadır. Çok iyi bakılıp beslenen bir kediye göre bakımı yetersiz olan kediler daha az yaşamaktadırlar. Günümüzde kediler eski zamanlara oranla daha uzun yaşamaktadır. Bunun sebebi çoğu insanın internet, telefon vs. gibi teknolojik araçlar ile kediler ile ilgili daha çok bilgi edinmesidir. Kedilerin ne yemesi gerektiğini, hangi aşılarının yapılması gerektiğini vs. kedilere dair her şeyi internet ortamında kolaylıkla bulabilmektedirler. Veya günümüzde her 3 sokaktan birinde bir veteriner kliniği bulunuyor. Bu veterinerler aracılığıyla da insanlar kedi bakımı konusunda bilinçlenmektedirler.

Peki kediler kaç yıl yaşar ? Kedilerin ömürlerinin uzunluklarını incemeye geçelim dilerseniz…


Kediler Kaç Yıl Yaşar ? Evcil Kediler Kaç Yıl Yaşar ?


Evcil kediler genellikle sokaktakilere göre daha uzun yaşamaktadırlar. Ortalama olarak 12 ile 18 sene arasında ömürleri bulunur. Ancak kedi cinsleri arasında da bu seneler değişiklik gösterebilmektedir.

Sokak kedilerinin ne yazık ki bu kadar iyi bakılması mümkün değildir. Onlar kendi başlarına mama, su bulmaya çalışarak yaşam sürerler. Çoğu kedi sever sokak kedileri için de mama ve su tedarik etmektedir, kapılarının önünde mama ve su bulundurmaktadır. Ancak yine maalesef ki tüm sokak kedilerine bakmak ve mama, su yetiştirmek elimizde olmayan bir durumdur.

Sokak kedilerinin ömürleri ise normal şartlar altında 10 – 12 sene kadardır ancak sokakta başlarına herhangi bir hastalık, kaza gelme olasılığı oldukça yüksektir. Bu kazalar ve hastalıklardan kendini korumayı başarabilen sokak kedilerinin ortalama ömürleri de 12 seneye kadar uzayabilmektedir.


Kedimin Ömrünü Uzatabilir miyim?


Kedilerin ömrü yukarıda da belirttiğimiz gibi iyi bakımla uzatılabilmektedir. Kedinizin aşılarını, sağlık kontrollerini, beslenmesini düzenli olarak gerçekleştirmeniz kedinizin sağlıklı bir kedi olmasını sağlayabilir.

Tarih boyunca yaşayan en uzun ömürlü üç kedi vardır. Biri 28 yaşına kadar, diğeri 27 yaşına kadar, diğeri ise 24 yaşına kadar yaşamıştır.

 

Faydalanılan Kaynak

http://www.kedibilgileri.com/kediler-kac-sene-yasar/

 


Kaynak: Pet Patiler

27 Ağustos 2017 Pazar

Köpekler Neden Ulur - Köpeklerde Uluma Sebepleri

köpekler neden ulur sorusunun cevaplarıKöpekler insanlarla en iyi iletişim kurabilen hayvanlar listesinin ilk sıralarında yer almaktadırlar. İnsanlar gibi konuşamasalar bile havlamaları, kuyrukları, bakışları vs. bir çok şekilde bizlere anlatmak istediklerini anlatabilme yeteneğine sahiptirler. Bu iletişim kurma çeşitleri arasında ulumaları da yer almaktadır. “ Köpekler Neden Ulur “ diye incelediğimzde ise bir çok sebep karşımıza çıkmaktadır.

Dini açıdan bakıldığında köpeklerin ezan okunduğu sırasında çevredeki melekleri ve cinleri gördüğü ve Allah’a itaat ettiklerini gösterme amacı ile uludukları söylenmektedir. Bu bakış ne kadar doğrudur bunu kimse kesin olarak bilemez. Ancak bazı hayvanlarının gözlerinin perdesi olmadığı ve insanların göremediği bazı varlıkları görebildiğine dair de rivayetler mevcuttur.

Bilimsel açıdan bakıldığında ise bir çok uluma sebebi karşımıza çıkıyor. Köpekler neden ulur sorusunun cevabını ve bu sebepleri gelin birlikte inceleyelim…

Köpekler Neden Ulur ?



  • Köpekler acı çektiklerinde uluyabilirler. Köpeklerin vücutlarında bir yerlerde acı çekmelerine sebep olacak bir yara, kesik bulunabilir. Bu yaralardan veya kesiklerden acı çektiklerini sahiplerine veya çevredeki diğer dostlarına uluyarak anlatmaya çalışabilirler. Köpeğinizde sürekli bir uluma mevcut ise veteriner hekim tarafından köpeğinizi kontrol ettirmenizde fayda vardır.

  • Kaygılanma, anksiyete bozuklukları ulumalarına sebep olabilir. Köpekler bir tedirginlik halinde, gergin oldukları zamanlarda veya agresif oldukları zamanlarda uluyabilirler. Bu ulumanın sebebi ise sahibini veya dostlarından herhangi birini onunla ilgilenmesi için çağırmak istemesidir. Ambulans, ezan, itfaiye gibi yüksek seslerin köpekleri korkuttukları ve bundan dolayı da uludukları da düşündürmektedir.


  • Köpekler neden ulur sorumuzun bir diğer cevabı ise köpeklerin dikkat çekmek istemeleridir. Köpekler sahiplerinin dikkatini üzerinde isteyen, ilgiyi seven hayvanlardır. Sahipleri ile vakit geçirmek istediklerinde, kendilerini yalnız hissettiklerinde, oyun oynamak istediklerinde, tuvalete gitmek istediklerinde veya herhangi bir durum için uluyabilirler.

  • Köpekler çevrelerindeki yeni keşfettikleri şeyleri uluyarak gösterirler. Köpekler sahipleri ile oldukça sıkı bir bağı olan, sahipleri ile vakit geçirmekten hoşlanan, her şeylerini sahipleri ile paylaşmak isteyen hayvanlardır. Çevrelerinde yeni bir şey keşfettiklerinde buldukları avı veya farklı herhangi bir şeyi sahiplerine göstermek istediklerinde uluyabilirler. Bir av yakaladıklarında da uluyarak çevresindekileri uluyarak haberdar edebilirler.

  • Kendi istemedikleri bir durumda uluyabilirler. Köpekler sahiplerine olduğu kadar yaşadıkları ortama da bağlıdırlar. Ortamlarını sahiplenirler. Ve kendilerine ait olan alanlarda istemedikleri bir başka hayvan veya başka bir durum olduğunda buna tepki olarak uluyabilirler. İstemediği durum uzun süre boyunca devam ettiği sürece bu ulumalar daha sert ve saldırgan durumlara sebebiyet verebilmektedir. Dikkatli olmanızda fayda vardır.


Bu sebeplerin dışında bazı köpek ırkları havlamaktan zevk alırlar. Öylesine, boş yere de havlayıp uluyabilmektedirler. Köpeğinizin cinsinin özelliklerini de araştırmalısınız. Köpek ırkları ile ilgili detaylı bilgiyi Köpek Cinsleri kategorimizde bulabilirsiniz.

Faydalanılan Kaynak

http://patiaski.com/kopekler-neden-ulur/

 


Kaynak: Pet Patiler

25 Ağustos 2017 Cuma

Kedim Kendini Sevdirmiyor Ne Yapabilirim?

Kedim kendini sevdirmiyor “ yakınmalarını genel olarak tüm kedi besleyenlerden duyabilirsiniz. Kedi sahiplerinin %80’inin yaşadığı bir sorundur aslında bu… Daha doğrusu sorun değildir aslında ama kedi sahiplerinin hoşuna gitmeyen, aksini istedikleri bir durumdur. Ancak dediğimiz gibi bu durum oldukça normaldir. Kediler keyiflerine düşkün, azıcık ukala hayvanlardır. Kendi kafalarına göre hareket etmekten hoşlanırlar. Kendi keyifleri istediklerinde size kendini sevdirirler. Ki bu kendini sevdirme istekleri günde en fazla 2-3 defa olur ve bu 2-3 defa da sadece bir kaç dakika kadar sevdirirler. Arkasından hemen kaçışmaya başlarlar. Ya da sizi ısırarak “ Yeter bu kadar! “ derler kendilerince…

Tabii tüm söylenilenlerin aksine sakin huylu kucak kedileri de vardır. Yalnızca dediğimiz gibi kedilerin büyük bir çoğunluğu kendini çok sevdirmeme taraftarıdır. Ancak kedilerin erken yaşlardan itibaren kendini sevdirmeye alıştırılması da mümkündür. Hırçın kedilerin sakinleştirilmesi de mümkündür. Peki bu “ Kedim Kendini Sevdirmiyor “ yakınmalarına karşı sizin yapabilecekleriniz ve yapmamanız gereken şeyler nelerdir?

Kedim Kendini Sevdirmiyor Ne Yapabilirim?


kedim kendini sevdirmiyor sorunu
  • Kedinizi kendini sevdirmeye alıştırmak için ilk olarak yapmanız gereken onu sıkıştırmamaktır. Kedinizi sevmek için onu zorla tutarak okşamaya çalışmayın. Kedinizi mıncıklamanız da onun hoşuna gitmeyecektir. Onu daha çok kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Kediniz onu okşamanıza izin verdiğinde muhtemelen bir süre sonra kedinizin kendini kaç dakika kadar okşattığını çözersiniz. Bu okşanma süresini çok uzatmamalısınız. Kediniz ne zaman “ Yeter “ derse orada bitirmelisiniz.


  • Kedinizi korkutmamalısınız. Onu kovalamaya veya yakalamaya çalışmamalısınız. Kediniz sizden uzağa doğru kaçtığında onu serbest bırakmalısınız. Yüksek ihtimalle sizden korktuğu için koşuyordur. Bunun üzerine siz de onu kovalamaya başlarsanız sizden daha da uzaklaşabilir. Siz onu kovalamak yerine kedinizi sizin yanınıza getirmeyi deneyin. Kendi isteğiyle yanınıza gelmeli. Bunun için ödül mamalarını kullanabilirsiniz. Hatta bu sırada ona bir isim verdiyseniz ismine de alıştırabilirsiniz. İsmi ile çağırarak geldiğinde ona ödül maması verebilirsiniz. Yanınıza gelmeye alışacaktır.


  • Kedinizin bir anda size alışmasını beklememelisiniz. Evinize yeni bir kedi alığınızda kedinin size ve eve kendiliğinden alışması için ona bir kaç gün vermelisiniz. Çevreyi koklayacak, her yeri inceleyecek, sizi koklayacak, kendi alanlarını işaretleyecek ve belirli bir süre sonunda eve ve size alışacaktır. Acele etmeden ona zaman vermelisiniz. Kediniz için ona özel bir yatak, ayak altında olmayan bir alan ayarlayabilirsiniz. Kediniz burayı kendine asıl alanı olarak seçecektir. Tedirgin olduğunda, korktuğunda o alana kaçacaktır. Kediniz bir şeyden korktuğunda da üzerine gitmemelisiniz. Bahsetmiş olduğumuz alana veya daha gizli yerlere kaçıp saklanabilir. Bu sırada onu sıkmamalısınız.


  • Kedinizin istemediği yerlerine dokunmayın. Kedilerin büyük bir kısmı örneğin bacaklarının üst kısmına dokunulmasından hoşlanmazlar. Veya kedinizin karakterine göre belki kafasına, belki göbeğine dokunulmasından hoşlanmayabilir. Bunu muhtemelen size belli edecektir ve siz de ısrarla kedinizin hoşlanmadığı bölgelerine dokunmamalısınız. Sürekli onun istemediği yerlerine dokunduğunuzda bu sefer kediniz hiç yanınıza gelmeyebilir. Yine genellikle kedilerin okşanmasını sevdiği bölgelerini okşayıp sevebilirsiniz. Kafalarının üst kısmı, boyunlarının altı, çenelerinin altı, yanakları bu okşanmasını sevdiği bölgeler olabilir. Oralarını okşayarak başlayabilirsiniz. Zamanla kedinizi bu şekilde nazikçe severek ve okşayarak kucağınıza da alıştırabilirsiniz.


  • Kedinizi zorla kucağınıza almamalısınız. Kediler kendilerine zorla bir şey yaptırılmasından hoşlanmazlar. Onlara zorla yaptırdığınız şeyi inat uğruna bir daha hiç yapmayabilirler. Bundan dolayı kedinizi zorla, sıkarak kucağınıza almamalısınız. Veya kucağınıza geldiğinde gitmek istediğinde onu zorla tutmamalısınız. Gitmek istediğinde gidebilmelidir. Kedinizi kucağınıza alıştırmak için de ödül mamalarından faydalanabilirsiniz. Avucunuzda bir ödül maması ile onu kucağınıza doğru çağırabilirsiniz. Kucağınıza geldiğinde de okşanılmasından hoşlandığı yerlerini okşayabilirsiniz.


Faydalanılan Kaynak

http://www.patiliyo.com/kedim-kendini-sevdirmiyor/


Kaynak: Pet Patiler