6 Eylül 2017 Çarşamba

Köpek Beslemek İçin Gerekli Malzemeler - Köpek Bakımı

köpek beslemek için gerekli malzemelerGünümüzde her on evden birinde bir evcil hayvan beslenmektedir. Bir kısmı kedi, bir kısmı köpek, bir kısmı balık veya kuş gibi çeşitli hayvanlar evlerde en çok beslenen hayvanlar arasındadır. Evlerinde köpek beslemek isteyen insanlar günümüzde oldukça fazladır. Ancak evimize bir köpek almadan önce yapmamız gereken bazı hazırlıklar vardır. Köpeğinizin yaşayabileceği uygun bir ortam hazırlamak için bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Peki köpek beslemek için gereken ana malzemeler nelerdir?

Köpek Beslemek İçin Gerekli Malzemeler


  1. Yatak



Köpek almak isteyen insanların çoğu yavru köpek tercih etmektedir. Ki doğrusu da budur. Köpeğinizin ve sizin birbirinize alışması için yavru köpek tercih edilmesi daha doğrudur. Yavru köpek alacağınızı düşündüğümüzde yavru köpeklerin günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçireceğini de bilmelisiniz. Ona uyku zamanlarında kullanabileceği bir yatak alabilirsiniz. Köpeğiniz belki sizin yanınızda da yatabilir, koltuklarda da yatabilir ancak onun için en uygun olanı ona özel bir yatağı olmasıdır. Veterinerler tarafından önerilen yatak türü puf yatak şeklinde isimlendirilen yataklardır. Bu yataklar köpeğinizin vücut ısısını korur ve köpeğinize daha rahat bir uyku sunar. Yatak seçiminde yatağı köpeğinizin boyutlarına göre almalısınız.
  1. Tuvalet Sepeti – Tuvalet Bölgesi



Köpeğiniz eve ilk geldiğinde ona tuvalet eğitimi vermelisiniz. Çoğu köpek sahibi bu eğitimi en başta vermemektedir ve sonucunda da köpeğinin evin bazı köşelerini pislediğinden yakınmaktadırlar. Köpeğiniz için sabit bir köşede sizin rahat temizleyebileceğiniz bir tuvalet bölgesi oluşturmalısınız.
  1. Tüy Bakım Malzemeleri



Alacağınız köpeğin tüy yapısına uygun olan malzemeyi almalısınız. Köpek cinsleri kategorimizden evinize almayı düşündüğünüz köpek cinsini inceleyerek köpeğinizin tüy yapısını öğrenebilirsiniz. Tüy yapısına uygun bir fırça veya tarak alarak köpeğinizin tüy bakımını gerçekleştirmelisiniz. Köpeğiniz yavruyken onu taranmaya ve fırçalanmaya alıştırarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  1. Mama ve Su Kabı



Evde köpek beslemek için gerekli olan malzemelerin en önemlileri arasında mama ve su kapları bulunmaktadır. Köpeğinize özel mama kabı ve su kabı olmalıdır. Alacağınız mama kapları yerde kaymayacak kaplardan olmalıdır. Köpeğinizin mama ve su kaplarını günlük olarak temizlemeli ve suyunu günlük yenilemelisiniz.
  1. Köpek Maması



Tabii ki olmazsa olmaz bir malzeme daha… Köpek beslemek için köpeğinizin yaşına uygun bir köpek maması almalısınız. Köpeğiniz eve ilk geldiğinde onunla henüz birbirinize alışma aşamasındayken kendinize zorluk çıkarmamak adına köpeğiniz eve gelmeden önce ona bir paket mama alabilirsiniz. Alacağınız mama birkaç günlük olmalıdır. Köpeğinizin mamayı yiyip yemeyeceğine, mamanın sağlıklı olup olmadığına karar verdiğinizde daha fazlasını alabilirsiniz.
  1. Çiğnemesi İçin Oyuncaklar



İlla ki köpeğinizi çok sevecek, onunla sürekli vakit geçirmek isteyeceksiniz. Ancak maalesef bazı mecburi ayrı kalacağınız belki birkaç saat belki daha da uzun zaman aralıkları olacaktır. Ya da yanında olsanız bile yorgun olabilirsiniz veya başka bir sebepten onunla oyun oynayacak durumunuz olmayabilir. İşte bu zamanlarda köpeğinize eğlenmesi için çiğneyebileceği plastikten veya köpeğinizin yutmayı başaramayacağı boyutlarda oyuncaklar alabilirsiniz. Bu sayede hem köpeğiniz eğlenmiş olur hem de çiğneme dürtüsü kontrol altına alınabilir.
  1. Tasma



Köpeğinizi evde besleyeceksiniz ama yine illa ki dışarıda onu gezmeye, tuvalete vs. çıkaracaksınız. Bunun için en önemli almanız gerekenler arasında tasma yer alıyor. Köpeğiniz eve gelmeden önce evinizde tasma bulundurmanızda fayda vardır.

Faydalanılan Kaynak

http://www.kopekcinsleri.net


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder