4 Eylül 2017 Pazartesi

Kedilerin Nefret Ettiği Şeyler - Kediler Neleri Sevmez?

Kedi besleyen insanların zaman zaman kedilerinin mutsuz olduğunu düşünmesi normaldir. Kediler de aynı insanlar gibidir. Onların da bazı istekleri ve arzuları vardır. İstekleri ve arzuları olduğu gibi de hiç istemedikleri, hatta nefret ettikleri bazı şeyler de olabilir. Küçük, şirin dostlarımız kedilerin nefret ettiği şeyler konusunu gelin birlikte inceleyelim...

Kedilerin Nefret Ettiği Şeyler


kedilerin nefret ettiği şeyler nelerdir.
  • İlk sırada tabii ki kedi severlerin %80’inin bileceği bir durum olan banyo yapma konusu geliyor. Kedilerin suyu sevmediği, ıslak olmaktan ve banyo yapmaktan nefret ettiği çok eski tarihlerden bu yana bilinmektedir. Ancak yine de eski zamanlara göre günümüzde neredeyse herkes tarafından bilinmektedir. Kedilerin banyo yapma ihtiyacı yoktur. Kediler kendi vücut temizliklerini kendileri yalayarak gerçekleştirirler. Ve bu yalama işlemi ile bembeyaz, tertemiz tüylere saihp olurlar. Kedilerin dilindeki antiseptik madde onların vücutlarını tüm pisliklerden arındırmaktadır. Bazı kedi sahipleri kedilerini yıkayarak onlara iyilik yaptığını zannetmektedir. Oysa ki bu banyo yapma işlemi kedi için bir eziyet ve işkenceden başka bir şey değildir. Kediniz kendi kendini temizleyemeyeceği bir duruma düşmedikçe kedinizi kesinlikle ama kesinlikle yıkamamalısınız. Aksi takdirde psikolojik sorunları olan, agresif ve huysuz bir kediniz olabilir. Tabii Van Kedisi gibi suyu seven bir kediniz varsa bu durum farklıdır. Kediniz suyla oynamaktan ve yıkanmaktan büyük zevk alacaktır. Kedinizin karakteristik özelliklerine saygı duymalısınız.


  • Kedilerin nefret ettiği şeylerin ikinci sırasında ise karın okşamaları geliyor. Kediler göbeklerinin okşanmasından da nefret ederler. Kediler genlerinden gelen içgüdüleri sayesinde avcılığa ve av olmamaya karşı yeteneklidir. Kedinizin karnını kendi isteğiyle okşatmadığı sürece siz gidip karnını okşamaya çalışırsanız onun savunma mekanizmasını harekete geçirmiş olursunuz. Sonucunda da elinize, kolunuza, bacaklarınıza ısırıklar alabilirsiniz. Kediler bunu istemsizce de yapabilmektedirler. Belirttiğimiz gibi içgüdüleri dolayısıyla otomatik olarak savunmaya geçerler ve sert olmasa da sizin elinize, kolunuza saldırabilir. Ancak bu saldırılar siz onu çok aşırı sıkıp, bunaltmadıkça çok fazla can yakıcı olmayacaktır.


  • Kediler araba yolculuklarından da hoşlanmazlar. Kediler bulundukları ortama alışan, yaşadıkları eve bağlı canlılardır. Belirli bir hayat düzeni olduktan sonra bu düzenin bozulmasından hoşlanmazlar. Evine alışmış olan bir kedi evden farklı bir yere gittiğinde ürkek, tuhaf tavırlar sergileyebilir. Arabaya binip farklı bir yere gideceğini anlayan ve arabanın ilerlemesi ile sürekli farklı yerler gören bir kedi de bu durumdan nefret edecektir. İnsanlarda olduğu gibi onların da araçta midesi bulanabilir.

  • Sert sevilmek onların hoşuna gitmez. Kediler her ne kadar sağlam ve güçlü vücuda sahip olsalar da nazik ve kibar hayvanlardır. Kedinizi sert ve sıkarak sevip okşamanız onun hiç hoşuna gitmeyecek bir durumdur. Kedileri sevmek istiyorsanız kafalarından, gıdılarından nazikçe okşamalısınız. Onu sert okşamanız kedinizde bir tehlike hissi uyandırabilir. Bunun sonucunda da istemediğiniz şeyler yaşanabilir.


  • Aşırı ilgiye maruz kalan kediler de mutsuz olabilir. Kedinizi muhtemelen çok seviyorsunuz, onu sürekli okşamak, sevmek istiyorsunuz. Ama o bu kadar ilgi ve sevgiyi seven bir canlı maalesef ki değildir. Kediler köpekler gibi değildir. Köpekle ne kadar ilgilenip oynarsanız o kadar mutlu olur ancak kediler bu konuda biraz ukala hayvanlardır. Fazla ilgi ve fazla okşanmak onların hoşuna gitmemektedir. Kendi canı istediğinde size gelip kendini sevdirip sonra çekip gitmek kedilerin daha çok işine gelmektedir. Siz kedinizi zorla sevmemelisiniz. Zorla sevmeniz onu sizden uzaklaştıracaktır.

  • Fazla ilgisiz kalmakta kedilerin hoşuna gitmez. Yukarıda yazmış olduğumuzun aksine kedinize hiç ilgi göstermediğinizde de kediniz mutsuz olur. O size gelip kendini sevdirmeye çalıştığında, oyun oynamak istediğinde onu umursamayıp kendi yolunuza devam ettiğinizde kediniz size karşı düşman olmaya başlayabilir. Mutsuz bir kedi bunu size göstermek için tuvaletini çevresine yapabilir. Mama yemeyebilir, su içmeyebilir. Kedinizle ilgilenemiyorsanız ya ona yeni bir yuva bulmalısınız ya da elinizden geldiğince ilgilenmelisiniz.

  • Yüksek sesten nefret ederler. Yüksek sese maruz kalan kediler tehlike hissine kapılır. Araba kornaları, havai fişek sesleri gibi sesler kedinizi ürkütecektir. Bu gibi seslere maruz kalan kedilerin ortalıktan yok olmaya çalışacağını görebilirsiniz.


  • Aynı ortamda iki kediden hoşlanmazlar. Yavruyken alıştırılmamış bir kedi sonradan yeni bir kedi ile aynı ortama geldiğinde bu durumdan hiç hoşnut olmazlar. Kediler yaşadıkları ortamı sahiplenir ve benimserler. Tek başına yaşadıktan sonra onun bölgesine yeni bir kedinin gelmesi kedinizin agresif ve huysuz hallerine maruz kalmanıza sebep olabilir. İkinci bir kedi almak istiyorsanız bu işlemi en başta yapmalısınız. Kediniz size ve evine tek başına alıştıktan sonra ikinci bir kediyi alıp ikisini birbirine alıştırmanız biraz zaman alacaktır.

  • Kedilerin nefret ettiği şeyler arasında taranmakta yer alıyor. Yine yavruyken alıştırılmamış kediler için geçerli bir durumdur bu da… Yavruluğundan itibaren tüylerinin tarakla taranmasına alıştırılmamış kediler kendilerini taratmazlar. Tarağı elinizde gördüğü anda sizden uzaklara kaçarlar. Siz de onu zorlamamalısınız. Sonucunda zararı gören siz olursunuz. 😊


  • Tırnaklarının kesilmesi de onlar için hoş değildir. Bu da yukarıdaki maddelerimizden bazıları gibi yavruyken alıştırılmamış kediler için geçerlidir. Yavruluğundan itibaren tırnaklarının kesilmesine alışmamış bir kedi size tırnaklarını kestirmemek için elinden geleni yapacaktır. Kediler kendilerini tırnakları ile korumaktadırlar. Bu koruma araçlarının da yok olmasını haliyle istemezler. Kedinizin tırnaklarını kesmeye küçük yaştan alıştırmalısınız.

Kedilerin nefret ettiği şeyler konusu faydalı olduysa umarız bundan sonra kedinizin ve sizin daha huzurlu bir yaşamı olur. :)

Faydalanılan Kaynak

http://trend.mynet.com/kedilerin-nefret-ettigi-10-sey-1052766


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder