22 Eylül 2017 Cuma

Küçük Kediler - En Küçük Kedi Irkları

Günümüzde evlerde en çok beslenen hayvanlar arasında en başlarda kediler yer alıyor. Evcil kedi cinslerinin sayısı ise 70’e kadar çıkmaktadır. Bu kedi cinslerinin kimisi küçük kediler olarak ve kimisi iri kediler olarak karşımıza çıkmaktadır. Aralarında boyut veya cins ayrımı yapılmaksızın bakıma muhtaç bir cana bakmak her ne kadar daha iyi bir durum olsa da çoğu kedi sever küçük kediler beslemeyi büyük kedilere göre daha çok istemektedir. Küçük kedilerin daha sevimli ve daha zararsız olduğunu düşünürler. Oysa ki küçük veya büyük tüm kediler sahiplerinin alıştırma şekillerine göre sevecen veya zararsız kediler olabilirler…

Neyse gelelim konumuza ; dünyadaki en küçük kedi cinsleri nelerdir inceleyelim…

Küçük Kediler – En Küçük Kedi Cinsleri



  • Munchkin Kedisi



munchkin kedisi

Sosyal medyada kısa bacaklı, bodur, cüce kedi resimlerine illa ki denk gelmişsinizdir. Bu resimlerdeki kedilerin çoğu aslında Munchkin cinsindendir. Yani kedilerde bir sağlık sorunu yada anormal bir durum olduğundan değil kedinin doğal özelliklerinden dolayı kısa bacaklı ve cüce olarak karşımıza çıkarlar. Bu kediler oldukça hızlı koşabilme yeteneğine sahiptir. 1930’lu yıllarda İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Karakter olarak ise oldukça oyuncu, sevecen ve sıcakkanlı bir kedidir. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar.

  • Singapur Kedisi



küçük kediler

Küçük kediler arasında ikinci sırada yer alan kedi cinsi ise Singapur Kedisi’dir. Adından da anlayacağımız gibi kökeni Singapur’a dayanmaktadır. Bu ırk kedilerin en yüksek ağırlıkları 2-3 kilo kadardır. Ufak boyutlu ve kibar bir kedidir. Singapur Kedisi çok fazla ses çıkara bir ırk değildir. Tırmanmayı seven, oyuncu ve sıcakkanlı bir kedidir. Sahibine kendini sevdirmeye bayılırlar. Çocuklarla ve insanlarla çok iyi anlaşırlar.

  • Cornish Rex Kedisi





Dikkat çekici bir görüntüsü olan bir kedi cinsidir. Cornish Rex’ler sevimli ve enerjik kedilerdir. Patilerinin uzun olması dolayısıyla istedikleri eşyaları hareket ettirebilmekte ustalardır. Bundan dolayı çevrede onun zarar vermesini istemediğiniz eşyalarınızı o farketmeden gizlemelisiniz. Farkettiği takdirde koyduğunuz yere ulaşmak için her şeyi yapacaktır. Çocuklarla arası iyidir. Ancak ona sert ve kötü davranan çocuklara karşı pek sıcakkanlı olmayabilirler.

  • Devon Rex Kedisi





1959 senesinde İngiltere’de ortaya çıkan bu ırk ilgi odağı olmaya bayılırlar. Çevrelerinde olup biten her şeyden haberdar olmak isterler. Evde gerçekleştirilen tüm etkinliklere dahil olmak isterler. Bu kediler sahiplerinin omuzlarına yaslanıp uyumaktan çok hoşlanırlar. Özellikle sağ omuza yatmak gibi bir alışkanlıkları vardır. Her kedi gibi bu ırkta çocuklarla iyi anlaşır ancak ona karşı kibar olmak yerine kaba davranan insanlara pek yakın davranmayabilir.

  • American Curl Kedisi





Kulakları genetik bir mutasyon sonucunda diğer kedilerden farklı olarak geriye doğru yatık bir şekilde durmakta olan American Curl kedisi 1983 senesinde ortaya çıkmıştır. Bu ırk kediler de oldukça sıcakkanlıdır. Fazla aktif olmayan American Curl’ler aynı zamanda fazla meraklı da değillerdir. Çocuklarla ve diğer petlerle iyi anlaşırlar. Tam bir aile kedisidir.

Faydalanılan Kaynak

www.kedikutusu.com


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder