8 Eylül 2017 Cuma

Kedi Kavgası Nasıl Önlenir - İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Kediler yaşadıkları ortama uyum sağlayan, yaşadıkları ortamı sahiplenen canlılardır. Evimizde bir kedi beslemeye karar verdiğimizde ona bir arkadaşta almak isteyebiliriz. Bu iki kedinin arkadaşlığı sayesinde kedinizin canı sıkılmayacak, daha mutlu, daha oyuncu bir kedi olacaktır. Ancak yaşadıkları ortamı sahiplenmeleri dolayısıyla iki kediyi bir araya getirip birbirine alıştırmak biraz zor olabilir. Bir kedi kavgası çıkması çok yüksek bir ihtimaldir. Biz de bu yazımızda olası bir kedi kavgası nasıl önlenir, ya da iki kedi birbirine nasıl alıştırılır sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağız.

Kedi Kavgası Nasıl Önlenir ? İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?


Her ne kadar kedi kavgası çıkması yüksek ihtimal gibi gözükse de bu kavgaları en aza indirebilir ve iki kedinin birbirine daha kolay alışmasını sağlayabilirsiniz. Peki bunu nasıl gerçekleştirebilirsiniz?
  • İlk olarak alacağınız ikinci kedinin cinsiyeti diğerinden farklı olmalıdır. Biri dişi, diğeri erkek olmalıdır. İki kedi de dişi veya erkek olursa alıştırma süreci daha uzun sürebilir. Kolaylık olması açısından birinin dişi diğerinin erkek olması daha faydalı olacaktır. Yaş olarakta kediyi küçük yaşlardaki kedilerden seçmeniz alıştırmanız konusunda daha faydalı olacaktır.

  • Evinize yeni gelecek olan kedinin yatacağı bir yatağı veya minderi ikinci kedi gelmeden önce eve getirip, evinizdeki kedinin onu koklamasına ve o minderin varlığına alışmasını sağlayabilirsiniz. Hatta bu yatağa veya mindere eve yeni gelecek olan kedinin kokusunun sinmesini sağlayıp onun kokusu ile birlikte eve getirirseniz çok daha iyi olacaktır.

  • Eve ikinci kediyi getireceğiniz zaman aralığı da oldukça önemlidir. Sakin bir zamanda iki kediyi bir araya getirmeniz daha iyidir. Evin kalabalık olduğu, hareketli olduğu zamanlarda iki kediyi birbirine alıştırmanız daha zor olacaktır.


  • Eve yeni gelecek olan kedi için önceki kedinizin mama ve su kabının yerinden farklı bir yerde mama ve su alanı ayarlayın. İkisinin ilk zamanlarda beslenme noktaları aynı olmamalı. Beslenme alanı gibi kedinin yatacağı alanı da eski kedinizin alanından ayrı tutmalısınız. Yine bunların dışında yeni gelecek olan kedinin kum kabı da ayrı bir yerde olmalıdır.

  • Evinizde önceden bulunan kedinzin yeni kedinizin eşyalarını koklamasına ve tanımasına izin vermelisiniz. Aksi takdirde engellediğiniz zaman o eşyalara zarar vermeye kalkabilir, yeni gelecek olan kediye düşman olabilir. Ve yine bir olası kedi kavgası yaşanabilir.

  • Evinize yeni kedi geldiğinde eski kedinize olan ilginizi daha da arttırmalısınız. Eski kediniz yeni gelen kediyi bir tehlike olarak görmemeli ve yine ona düşman olmamalıdır.

kedi kavgası nasıl önlenir
  • Yeni gelen kediniz eski kedinizle oyun oynamak isteyebilir ancak büyük ihtimalle eski kediniz oynamak istemeyecektir. Bu oyun istekleri sırasında iki kediyi gözetim altında tutmalısınız. Çok karışmamalı ancak sürekli takipte olmalısınız. Önceki kediniz yeni kedinize tıslayabilir, pati atmaya çalışabilir. Bu durumlarda kedi kavgası çıkmasını önlemelisiniz. Kavga etmeye başladıkları anda onları ayırmalısınız.

  • Birbirlerine alışana kadar yukarıdaki maddeyi tekrarlamalısınız. Birkaç gün boyunca günde birkaç saat bir araya getirin ve birbirlerine alışmalarını sağlayın.

  • Tüm bu alıştırma süreci boyunca sabırlı olmalısınız. Bu süreç bir iki haftayı bulabilir. Bu bir iki hafta boyunca kedilerinizle ilgili olmalısınız. Eski kedinize olan ilginizi kesinlikle azaltmamalısınız.


Faydalanılan Kaynak

http://www.kedi9.com/kedileri-birbirine-alistirmak/


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder