28 Eylül 2017 Perşembe

Köpek Piresi Nasıl Temizlenir? Köpeklerde Pire Belirtileri

köpeklerde pire neden olurKüçük dostlarımız, köpeklerimizin başına gelebilecek olan, en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alan bir konudur köpek piresi sorunu... Köpek piresi, köpeğinizin hayatını fazlasıyla etkilemektedir. Hem psikolojik, hem de sağlık açısından önem verilmesi gereken, farkedildiğinde anında müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Köpek piresi, köpeğinizin kanı ile beslenen ve sizin masum, küçük arkadaşınızın tüylerinin arasını kendine yaşam alanı seçen bir çeşit parazittir. Peki köpeğinizde pire olup olmadığını, eğer varsa bu pirelerle nasıl başa çıkacağınızı ve neden pirelenebileceğini düşündünüz mü? Gelin sorularınızı birlikte yanıtlayalım...

Köpek Piresi Neden Olur?


Pireler sıcak ortamları seven parazitlerdir. Köpeklerimizde pire kapma olasılığı sıcak havalarda daha fazla olmaktadır. Köpekler tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak, oyun oynamak için dışarıda vakit geçiren hayvanlardır. Gezmiş olduğu yerlerde pirelenmiş bir kedi veya köpekten kalıntılar olabilir. Bu kalkntılar aracılığıyla pire kapabilir. Veya pire kapmış olan bir hayvanla yan yana geldiğinde de bulaşabişir. Pireler sıçrayarak bulaşma ve çoğalma yeteneğine sahiptirler.

köpek piresi nasıl anlaşılır

Köpek Piresi Belirtileri Nelerdir?
  • Pire bulaşmış olan bir köpekte görülecek olan ilk belirti köpeğinizde şiddetli kaşıntının görülmesidir. Köpekler vücutlarını yere sürterek kaşırlar ve bu sürtünmeler sonucunda vücudunda yara ve tahrişler meydana gelebilir.

  • Köpeklerde baş, kulak, kuyruk, göbek bölgelerinde veya farklı bölgelerindeki pireleri ise yine köpeğiniz o bölgeyi özellikle kaşıyarak , yalayarak veya ısırarak gösterebilir.

  • Köpeğinizin derisinde yaralar ve kırmızı lekeler görülebilir.

  • Bölgesel olarak tüy dökülmeleri görülebilir.

  • Köpeğinizin anüs bölgesinin çevresinde tenya larvaları görülebilir.

  • Bölgesel olarak deri dökülmeleri görülebilir.


Köpeğinizdeki Pireler Nasıl Temizlenir?


Köpek piresi farkedildiği anda müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Müdahale edilmediği takdirde evinizin çeşitli yerlerinde pireler bulunabilir ve bu pireler insanlara da bulaşabilir.
  • İlk olarak yapmanız gereken evinizde köpeğinizin temas ettiği şeyler öncelikli olmakla birlikte evinizi baştan aşağı dezenfekte etmektir. İlaçlama yaptırmalısınız.

  • Köpeğiniz için pire damlası, pire tozu veya pire şampuanı kullanabilirsiniz.

  • Kullanacağınız pire şampuanı köpeğinizin derisine zarar vermeyecek türde ve veterineriniz tarafından önerilen şekilde uygulanmalıdır.

  • Köpekler için üretilmiş olan pire tarakları ile köpeğinizin tüylerini günde bir veya iki defa tarayarak pirelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.


Köpeğiniz henüz pirelenmemişse yine ona uygun olarak veterinerinizden pire tasması alabilirsiniz.

 

Faydalanılan Kaynak

www.teknikturk.com.tr


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder