10 Eylül 2017 Pazar

Kuş Gagası Kısaltılması ve Tırnağı Kesimi

Kuşların tırnakları ve gagaları zamanla uzar. Ve bu gaga ve tırnakların belirli zamanlarda kısaltılmasında bir sorun olmaz. Genellikle muhabbet kuşu besleyenler bu işlemler için veterinerlerden yardım almaktadır. Ancak evlerinde kendileri kesen kuş severler de vardır. Ancak kuşların ne kadar narin ve kibar canlılar olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Kuş gagası ve tırnağının kesimi oldukça dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Kuş gagası kesilirken kuşunuzun canını yakmamalı ve kan damarlarına kesinlikle ama kesinlikle dikkat etmeli, zarar vermemelisiniz.

Kuş Tırnakları Kesimi



  • Kuşların tırnaklarında bulunan kan damarlarını gözle görebilirsiniz. Kuşunuzun tırnağını ışıklı bir alana doğru tuttuğunuzda ve dikkatlice baktığınızda kuşunuzun tırnaklarındaki kan damarlarını görebilirsiniz. Ancak koyu renkli tırnağı olan kuşlarda bu damarları görmek biraz daha zor olabilir.

  • Tırnakları kesmeye başlamadan önce kestiğiniz tırnakları atmak için bir peçete veya bir kap ayarlamalısınız. Kuş tırnakları sivridir ve herhangi bir yere batma olasılığı çok yüksektir.

  • Yine tırnak kesimine başlamadan önce herhangi bir kanama ihtimaline karşı da dikkatli olmalısınız. Tırnak kesimi esnasında kanama ile karşılaşırsanız yapmanız gerekenleri bilmelisiniz. Kanı durdurmalı veya aşırı bir kanama sırasında kuşunuzu veteriner hekiminize götürmelisiniz.

  • Kuşunuzun tırnaklarını kesemeyeceğinizi düşünüyorsanız veya bu konuda kendinize güvenemiyorsanız veya çok hareketli bir kuşunuz varsa sahip çıkamayacağınızı düşünüyorsanız tırnak kesimi işlemine hiç bulaşmadan veterinere götürüp orada halledebilirsiniz.

Kuş Gagası Kısaltılması


kuş gagası nasıl kısaltılır

Kuşların gagalarının kısaltılması aslında onlar için çok önemlidir. Gagası uzamış olan bir kuş yem yemekte, su içmekte zorlanabilir. Ve bu hayati unsurlarda zorlanan bir kuş için zaman ilerledikçe sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Kuş gagası kesimi tırnak kesimine göre çok daha zordur. Kuşunuz muhtemelen gagasını kesmenize izin vermeyecek ve sürekli ısırmaya çalışacaktır. Kuş gagası kısaltma işlemi veterinerler tarafından dahi zor yapılabilecek bir işlemdir. Narin ve küçük kafasını sabit tutmanız bir hayli zor olabilir. Gagasını keserken kuşunuzun diline zarar vermemelisiniz. Hatta dilinden farklı olarak kuşunuzun gözleri de gagasına yakında olduğundan gözlerine de çok dikkat etmelisiniz. Kesinlikle hiç bir yerine zarar vermemelisiniz.

İşin aslına bakarsak kuşunuzun gagasını kesmeye siz yeltenmemelisiniz. Bu işlemi uzmanlara bırakmalı ve kuşunuzun gagasının uzadığını farkettiğinizde onu veterinere götürmelisiniz. Aksi takdirde kendiniz kesmeye çalışırken en ufak bir hatanız kuşunuzun hayatına mâl olabilir.

Faydalanılan Kaynak

https://www.meleklermekani.com/threads/muhabbet-kusunuzun-tirnak-ve-gagasinin-kisaltilmasi.104378/


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder