29 Mayıs 2017 Pazartesi

Dünyanın En Pahalı Kedisi - Dünyanın En Pahalı Kedileri

Dünyanın en pahalı kedisi konusu hayvan severlerin oldukça dikkatini çekecek, ilgi çekici bir konudur. Kedi cinsleri arasından en çok ilgi çeken, en pahalı cinsleri burada bulabilirsiniz.

Kediler günümüzde her 10 evden 3ünde bulunan sevimli dostlarımızdır. Bizler her ne kadar satın almayıp sahiplenme taraftarı olsakta gerçekler kaçınılmazdır. Bu küçük sevimli dostlarımız ile ticaret yapan insanlar ve kuruluşlar vardır. Peki bu kuruluşlar ve insanlar arasında en çok ilgi gören ve en pahalıya satılan kedi cinsleri nelerdir?

Dünyanın En Pahalı Kedisi Sıralaması


Listemizin 10. Sırasında Toyger Kedisi bulunuyor. Toyger Kedisinin bu listede olma sebebini ise şöyle anlatabiliriz ;

dünyanın en pahalı kedisi10 - Toyger Kedisi bir kaplan aşığı kadın tarafından kaplanları evcilleştirme çabası sonucunda keşfedilmiş bir kedi türüdür. Tekir kedilerine benzerler. Ancak renklerine göre veya kürklerinde bulunan desenlerine göre kendi aralarında isimlendirilirler. Genellikle vücutlarında koyu renkli şeritler bulunur. Bu şeritlere göre isimleri değişebilir. Atik ve hızlı olan bu kediler kaslı, kemikli bir vücuda sahiptir. Oyun oynamaktan büyük haz duyarlar. Sahiplerinden ilgi görmeye bayılırlar. Fiyatları ise 500 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar yükselmektedir.

9 – California Spangled Kedisi

Bu kedi cinsi ise 1970 senesinde bir proje sonucunda ortaya çıkan bir cinstir. Tüylerinin güzelliği ile ön plana çıkarlar. California Spangled Kedisi Mısır kedileri ve Tropikal Güney Afrika Kedileri gibi toplam 6 kedi ırkının birleşmesi ile keşfedilen bir kedidir. Parlak tüylere sahiptir. Keskin bakışlı heykelimsi güzelliğe sahip California Spnagled Kedisinin kısa ve kadife tüyleri bulunur. Yanık kahverengi, kızıl ve mavi renklerinde görülür. Bu renklerin üzerlerinde bazen siyah bazen koyu kahverengi bant desenleri görülür. Diğer kedilere göre daha zeki olan bu kediler saihpleri ile oyun oynamayı ve vakit geçirmeyi çok severler. Fiyatları ise 800 dolardan başlayıp 2500 dolara kadar yükselir.

8 – Scottish Fold Cinsi Kedi

Günümüzdeki en popüler kedi olarakta adlandırabileceğimiz Scottish Fold cinsi kedilerin en dikkat çekici özellikleri kulaklarıdır. 1961 yılında İskoçya’da bir çiftçi tarafından keşfedilmiştir. Küçük ve içe dönük kulaklara sahip olan bu kedi türü genetik yapıları dolayısı ile kıvrık kulaklara sahiptir. Tam bir ev kedisi olan Scottish Fold kedisi sakin, ılımlı ve kibar bir kedidir. Yaşadıkları ortama kolay adapte olurlar. Yine Scottish Foldlar da sahiplerinin ilgisinin üzerinde olmasından büyük zevk alırlar. Genelde duman grisi renginde görülürler ancak beyaz, sarı, iki renkli olarakta karşımıza çıkabilirler. Fiyatları ise 200 dolardan başlayarak 3000 dolara kadar yükselir.

7 – Mavi Rus Kedisi

Mavi Rus Kedisi, yani diğer adı ile Russian Blue gümüşümsü renkte kürkü olan uzun yüze sahip bir kedi türüdür. 2 Dünya Savaşından önce Kuzey Avrupa’da, savaş sonrasında ise İskandinavya, İngiltere, Amerika’ya yayılmıştır. Net olarak kökenleri belli olmasa da İngiliz denizcileri tarafından Arkhangelsk limanında bulunduğu konuşulmaktadır. Günümüzde renkleri dolayısı ile büyük ilgi görmektedir. Tüylerinin büyüleyici güzelliğinin sebebi olan renkleri parlak mavidir, kafa üstlerinde gümüş rengi görülebilir. Bu tür kedilerde her kedi gibi sahipleri ile vakit geçirmeyi sever. Yavruyken alındığı takdirde eğitilebilir zekada bir kedidir. Fiyatları ise 400 dolardan başlar ve 3000 dolara kadar çıkar.

6 – Sfenks Kedisi

Daha çok Tüysüz Kedi adı ile tanınan Sfenks kedileri tesadüfen keşfedilen bir kedi türüdür. Kanada’da genetik mutasyon sonucunda elde edilen kedilerden birinin tüysüz doğması ile ortaya çıkmıştır. Tüysüz olması kedi severlerin dikkatini çekmiştir. Ve çoğaltılmaya başlanmıştır. Kısmi olarak tüyleri bulunsada diğer kedilere kıyaslandığında tüysüz olarakta nitelendirebileceğimiz Sfenks Kedisi ilgi sever bir kedidir. Çevredeki insanların ilgisini çekmek ister. İnsanlar ile vakit geçirmekten hoşlanırlar. Yalnız kaldıklarında sinek, böcek avı gibi aktiviteler bulur kendine. Sfenks Kedisi fiyatları ise 600 dolardan başlayıp 3000 dolara kadar çıkabilmektedir.

5 – Peterbald Kedisi

Peterbald kedisi 1994 senesinde Rusya Petersburg’da bir deney sonunda keşfedilmiş bir kedi türüdür.  Genetik yapıları ile oynanmış bir kedi türüdür. İki kedinin tüysüz hali üretilmek isteneren ortaya çıkmış bir kedidir. 2003 senesinde Dünya Kedi Federasyonu Peterbald Kedisini resmen kedi cinsleri arasına yazmıştır. Sfenks kedisi gibi yok denecek kadar az tüyü olan bu kedi türü renk olarak ten renginde, gri tonlarında görülebilir. Sahibine sadık, evcil, kolay ısınan, tatlı ve sakin bir kedi türüdür. Fiyatları ise 1200 dolardan başlayarak 2500 dolara kadar çıkabilir.

4 – İran Kedisi

Scottish fold cinsi kedi gibi Iran Kedisi de oldukça popüler bir kedi ırkıdır. Fiyatları dolayısı ile dünyanın en pahalı kedisi olarak isimlendirebileceğimiz kedilerden biridir. Fars Kedisi olarakta bilinirler. Ankara kedisine benzetilen bu ırk gösterişli bir görünüme sahiptir. Çok ilgi görmesinin sebebi de bu görünümleridir. Kedi yarışmalarına katılmış ve bir çok birincilik kazanmış bir kedi türüdür. Basık ve kısa burnu ona oldukça sevimli bir görüntü sağlamaktadır. İran Kedisi akıllı, zeki ve eğitilebilir bir kedi ırkıdır. Yoğun tüyleri dolayısı ile bakımı zor olsa da günümüzde çok tercih edilen bir kedidir. Tercih edilmesinin sebebi ise yine tabii ki tatlı, sevimli görüntüsüdür. Sakin bir kedidir. Tembel denebilecek kadar uykucudur. Fiyatları ise 500 dolardan 5000 dolara kadar değişebilmektedir.

3 – Bengal Kedisi

Bengal Kedileri Asya Leopar cinsi kedinin ortadan kaybolmasından sonra Jean Sudgen Asya’nın ormanlarında bulunan Asya Leopar kedilerinin evcil kediler ile çiftleştirilmesi ile ortaya çıkan bir ırktır. Benekli vücuda sahip olan Bengaller ev hayatı için uygun bir kedidir. Dayanıklı ve güçlü bir ırk olan Bengal Kedisi açık kahverengi, siyah veya beyaz renklerinde görülebilir. Kürklerinin üzerinde leopar desenlerine benzer desenler bulunur. Bu desenler ve bu görünümü sayesinde dikkat çeken ve tercih edilen bir kedi ırkıdır. Bazen gürültücü bir kedi olsalar da sevimli olan bu kedilerin fiyatları ise 1000 dolar ile 2500 dolar arasında değişmektedir.

2 – Savannah Kedisi 


Adını çok sık duymadığımız bir kedi ırkı olan fakat dünyanın en pahalı kedisi sıralamasına giren Savannah kedisi Afrika savanlarında ortaya çıkmıştır. Afrikada evcil olmayan vahşi Serval Kedisinin evcilleştirilme çalışmaları sonucunda elde edilmiştir. Savannah kedisi atik, zeki ve oyuncudurlar. Sahiplerine adeta bir köpek kadar sadık olabilen bir kedidir. Bu kediler benekli görünüme sahiptir. Gri, fildişi, ten renginde ve açık kahve renklerinde görülebilir. Bu renklerin üzerinde koyu renkte benekleri bulunur. Vahşi doğadan vaşağa benzeyen bu kedinin fiyatları 1500 dolardan başlayıp 50000 dolara kadar çıkmaktadır.

1 – Ashera Kedisi 


Dünyanın en pahalı kedisi olan Ashera kedisi genetik bilimcileri tarafından üretilmiştir. Hakkında bilinen pek bilgi yoktur. Yalnızca dünyanın en pahalı kedisi olarak bilindiği aşikar. Afrika Serval kedisi ile Asya Leopar cinsinin birleşimi ile elde edilen bir kedi ırkıdır. Boyu 120 cm kadar uzar. Ağırlığı 14 kiloya kadar ulaşır. Dünyanın en pahalı kedileri birincisi olan Ashera Kedisi fiyatları ise 15000 dolardan başlayarak 125000 dolara kadar çıkabilmektedir.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder