11 Kasım 2016 Cuma

Pomeranian Boo Cinsi Köpek - Boo Köpek Özellikleri

pomeranian booPomeranian Boo cinsi köpekler Pomerenya’da Prusya adlı bir bölgede geliştirilmiş olan bir ırktan meydana gelmiştir. Pomeran Boo ataları yaklaşık olarak 15 kilo kadardır. Bir şekilde eskiye göre Pomeranian Booların kiloları 2- 3 kg düşürülmüştür. Sirk köpekleri arasında yer alır Pomeranian. Günümüzde bu tür köpekler aile ve yarışmaların birinci köpeğidir.

Pomeranian Boo Görünümü


Pomeranian köpekleri dik kulaklı, sivri burunlu sevimli mi sevimli bol tüylü bir köpektir. Bazıları tilkiye, bazıları ise oyuncak bebek gibidir. Gözleri badem gibi, parlak ve koyu renklidir. Burnu siyah veya tüyleri ile aynı renge sahiptir. Kuyruğu ise sırtından öne doğru kıvrılmış bir vaziyettedir. Boynundaki yelesi oldukça gür bir görünümdedir. En çok görülen renkleri kızıl, turuncu, mavi, siyah, beyaz ve kahverengidir. Çift renkli de olabilmektediriler. Boyları erkeklerde ve dişilerde 18 – 30 cm arasındadır. Kiloları ise aynı şekilde dişi ve erkekte aynı olmak üzere 1 ve 3 kilo arasındadır.

Karakteri


Bu küçük sevimli köpek canlı, hareketli ve hayat doludur. Eğitime açık, sahibi tarafından bir şeyler öğretilmesine oldukça açık ve heveslidir. Sahibine fazlasıyla bağlı ve sadıktır. Ancak bir yönden inatçı bir yapısı vardır. Çoğu köpek cinsinde olduğu gibi bu türde de yavruyken farklı köpeklerle birlikte büyümeye alıştığında sıkıntı yaşatmaz. Bu tür köpekler kendini fazla büyük sandıkları için diğer büyük köpeklere saldırgan tavırlarda bulunabilirler. Yabancılarla mesafeli olurlar ve bundan dolayı bekçi köpeği olarak kullanılabilirler. Yabancılara karşı havlama eğilimleri vardır. Bu tür köpekler de Beagle cinsi köpek gibi biraz dik kafalı olabilmektedir. Yavruyken eğitilmeye başlanmalıdır. Patronun siz olduğunu anlaması gerekir. Çocuklarla anlaşmada problemler yaşanabilir. Yine yavruyken bu konuda da eğitilmesi gerekmektedir. Yaşlı insanlar için iyi bir arkadaştır. Ve yemek seçimi yapabilmektedirler bazen.02_pomeranian-ana

Bakımı


Pomeranianlar uzun tüylere sahip olduğundan tüy bakımı sık sık gerekir. Sık sık düzenli olarak fırçalanmalıdır. Fırçalarken başından başlayıp tüyleri ayıklayarak ileriye doğru fırçalanmalıdır. Tüylerinin bakımı görünümleri için çok önemlidir. Parlak ve bakımlı görünmesi için bu bakımların mutlaka yapılması gerekir.  Bu köpekler yürümekten çok hoşlanırlar. Onlar için küçük bir bahçe yeterli olmaktadır.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder