10 Kasım 2016 Perşembe

Beagle Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

beagleBeagle cinsi köpekler en popüler köpekler arasındadırlar. Koku alan, enerjik, istekli, neşeli ve tatlı bir köpektir. Harrier ve İngiltere’nin diğer tazılarının birleşmesi ile oluştukları söylenmektedir. Genellikle eski zamanlarda tavşan, bıldırcın gibi hayvanların avlanmasında görevlendirilmişlerdir. Narkotik arama köpeği olarak ta kullanılmış olabilirler. Tıbbi deney gibi durumlarda da kullanıldıkları olmuştur.

Beagle Cinsi Köpek Görünümü


Görünüm olarak beagle cinsi köpekler sağlam, dayanıklı bir vücut yapısına sahiptir. Dayanıklı olmasına rağmen pekte büyük bir vücudu yoktur. Tüyleri kısadır. Kürkü genellikle üç renkli olmaktadır. Kızıl, beyaz, turuncu veya kızıl beyaz, turuncu beyaz olabilmektedir. Beagle cinsi köpekler iki türe ayrılırlar. Kürklerine göre bu türü ayırt edebilirsiniz. Birinin tüyleri düz, birinin ise tüyleri karışık bir türdedir. Kafa yapısı geniş ve yuvarlaktır. Ağız ve burunları kare bir yapıdadır. Burun delikleri iridir. Bu iri delikler sayesinde de zaten iyi koku almaktadır. Kulakları american cocker cinsi köpekler gibi aşağı doğru uzundur ve geniştir. Acıklı bir bakışa sahiplerdir beagle cinsi köpekler. Erkeklerde boyu 36 ile 41 cm arasında, dişilerde 33 ile 38 cm arasındadır. Kiloları ise erkeklerde 10 – 11 kg arasındadır, dişilerde 9 -10 kg’dır. Ortalama ömürleri 12 – 15 yıl arasındadır.beagle

Karakteri


Beaglelar sevecen, tatlı, sevimli, nazik hayvanlardır. Sosyal bir yapıdadır. Sakin ve sosyal yapısı sayesinde en çok tercih edilen köpekler arasındadır. Çocuklarla anlaşması oldukça kolay ve iyidir. Genellikle diğer köpeklerle iyi anlaşır ancak kedi ve diğer hayvanlarla yavruyken bir arada olup alışmadığı takdirde bazı problemler oluşabilir. Yalnız bırakılmaması gerekmektedir farklı hayvanlarla. Bu tür köpekler yalnızlıktan çok hoşlanmazlar. Evinizde çok bulunamıyorsanız iki köpek tavsiye edilmektedir. Genellikle ulurlar yüksek sesle. Biraz dik kafalı bir köpektir söz dinletmek biraz zor olabilir. Eğitimine çok dikkat edilmelidir ve kesinlikle yavruyken alınıp eğitilmelidirler.

Bakımı


Tüylerinin kısa olduğundan bahsetmiştik. Kısa tüylerinden dolayı fazla tüy dökmemektedirler. Haftada bir iki defa fırçalanması beagle köpeği için yeterli olacaktır. Fırçalarken kuru şampuan ile fırçalayabilirsiniz. Kulaklarının yapısı farklı olduğundan kulaklar sık sık kontrol edilmelidir. Nemli bez ile silinip temizlenmelidir. Tırnakları da düzenli vakitlerde kesilmelidir. Bu tür köpekler enerjik yapıya sahiptirlerdir. Bundan dolayı gerekli egzersiz yaptırılmalıdır. Her gün mutlaka yürüyüş yaptırılmalıdır.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder