7 Kasım 2016 Pazartesi

American Bobtail Cinsi Kedi Özellikleri - American Bobtail Bakımı

american bobtailÜlkemizde adını çok duyanın olduğunu sanmadığımız bir kedi cinsi olan American Bobtail cinsi kedi 1960 yıllarında ortaya çıkmıştır. Eskisi kadar bilinmemekle birlikte besleyen kişi sayısı da oldukça azdır. Siyam dişisi ile gri bir tekir kedinin çiftleşmesi ile oluştuğu tahmin edilmektedir.

American Bobtail Görünümü


Görünüm olarak American Bobtail cinsi kedi geniş ve güçlü bir çeneye sahiptir. Kulakları aşağıya doğru inmektedir, boyut olarak kulaklar orta büyüklüktedir. Tekir cinsi kediye benzemektedir görünüm olarak. Burun hafif eğimi ile birlikte düz bir yapıdadır. Göz yapısı büyük ve ovaldir. Boyu fazla uzun değildir. Tıknaz ve yere yakın bir vücut yapısı vardır. Dişi ve erkeği ayırt etmek için erkeklerin omuzları daha geniştir. Boyut olarak aşağı yukarı aynıdır. Bacakları kısadır. Kuyrukları esnektir ve sivri uçludur. Tüyleri uzundur. Peluş oyuncak biri tüylere sahiptir. Renkleri genelde siyah, beyaz ve gri renkleri arasında değişmektedir.american bobtail cinsi kedi

American Bobtail Karakteri


American Bobtail cinsi kediler oldukça duygusaldırlar. Sahipleri ile kurdukları bağ bambaşkadır onlar için. Sahibi ile vakit geçirmeye bayılırlar. Yanlarından ayrılmazlar. Ayrıca kendisine ilgi gösteren American Bobtail cinsi kedi bu insanlara karşı sıcakkanlıdır. Tasma ile gezdirilebilecek nadir kedi cinsleri arasındadır. Uysal yapısı gereği ile tasma ile rahatlıkla gezdirilebilir. Yakalama ve kovalamaca oyunları oynamaya bayılırlar. Çoğu kişi bu türü yol arkadaşlığı esnasında da götürmektedir. Uzun yollarda yol arkadaşlığı yapma konusunda oldukça başarılıdır. Aile için evde beslenebilecek en uygun kediler arasındadır diyebiliriz.

Bakımı


Bu tür kedilerin tüyleri uzun olmasına rağmen tüyler birbirine dolanmamaktadır. Haftada bir iki defa taranması onlar için yeterli olacaktır. Kedilerde genellikle bahar aylarında tüy dökme mevsimi olduğundan dolayı bu zamanlarda daha fazla tarama ve fırçalama ihtiyacı olabilmektedir. Birkaç haftada bir tırnakları kesilmelidir. Ve yine haftada bir iki kulak ve göz çevresi nemli bir bez yardımı ile silinmelidir. Kulak çubuğu ile temizlemek kesinlikle önerilmemelidir. Kum kabı her gün temizlenmelidir.

Beslenmesi


Beslenme konusunda herhangi bir mama markası vs. vermek doğru olmayacağından dolayı mama tercihini veterineriniz ile birlikte yapmalısınız. Kuru mama ile beslenebilirler. Kuru mamanın yanında haftada bir iki yaş mama vs. ödül mamaları verilebilir. Günlük mama miktarı veterinerinizin uygun gördüğü miktarda olmalıdır.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder