29 Kasım 2016 Salı

American Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri

American ShorthairAmerican Shorthair cinsi kediler 1900’lü yılların başlarında ilk evcil kedi türü olan Buster Brown türündendir. Asıl kökenleri İngiltere’dir ancak genellikle Amerika olarak bilinmektedir. Bir süre içerisinde Domestic Shorthair adı ile anılmaktaydı. Ancak yine daha sonraları American Shorthair ismini almıştır.

American Shorthair Cinsi Kedi Görünümü


American Shorthair cinsi kediler oldukça sevimli bir türdür. Yanakları belirgin ve dolgun bir şekildedir. Gözleri badem şeklindedir, orta büyüklüktedir. Burun yapısı kare ile oval arasında bir şekle sahiptir. Kulakları diktir, ağzı küçük ve yuvarlaktır. Kafası fazla büyük olmamakla birlikte normal orta büyüklüktedir. Çenesi güçlüdür. Omuzları geniş olduğundan güçlü ve sağlam bir görünümü vardır. Bu tür kedilerin bacakları fazla uzun değildir, orta uzunluktadır. Patileri yuvarlaktır. Dikkat çekici bir görünümü vardır. Tüyleri kısadır. İnce tüy yapısına sahiptir. Ancak tüylerinin şekline rağmen soğuk havalarda dayanıklı olabilmektedirler. Genellikle gümüş renginde görülürler. Siyah, krem ve kahve renginde görülebilirler.

Karakteri


Bu tür kediler için genelde “Mutluluk Kaynağı” ifadesi kullanılmaktadır. Ne buz gibi, ne de çok yılışık bir kedidir. Hiperaktif bir kedidir. Uyurken bile bazı hareketler yaptığını görmek çok mümkündür. Yavruyken diğer kedilerle veya diğer petlerle birlikte olmaya alıştırıldığı sürece sosyallik anlamında sorun yaşatmayacak bir türdür. Eğitilmesi kolay bir kedidir. Diğer hayvanlarla iyi anlaşabilir. Çocuklarla arası iyidir. Özgürlüğüne biraz düşkünlerdir. Bu mutluluk kaynağı olarak tanımlanan tür uzun yıllar boyunca size çok iyi dostluk edebilir. Ortalama 15 – 20 sene arasında ömürleri vardır.American Shorthair

Bakımı


American Shorthair cinsi kedilerin tüyleri her ne kadar kısa olsa da yine de düzenli bakım gerektirir. Haftada 1 veya 2 kere fırçalanmalıdır. Fırçalama kediniz ile aranızdaki bağı da güçlendirmenizde faydalı bir işlemdir. Kedinizin size daha hızlı alışmasını sağlayabilmektedir.  Tırnaklar iki haftada bir düzenli kısaltılmalıdır. Her kedide olduğu gibi American Shorthairlerde de kum kabı günlük temizlenmelidir. Aksi takdirde kirli kuma tuvaletini yapmaktansa evinizin başka köşelerine tuvaletini yapabilir.

Beslenme


Bu tür kediler de yine diğer kediler gibi yemek yemeyi severler. Bundan dolayı günlük mama miktarı kedinizin yaşına ve kilosuna uygun olarak ayarlanmalıdır. Bu konuda veterinerinizden yardım almalısınız. Bu miktarı kontrollü şekilde vermelisiniz. Kuru mama ile beslenebilirler. Ek olarak yaş mama ve ödül mamaları verilebilir.

 


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder