30 Kasım 2016 Çarşamba

American Curl Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

american curlAmerican Curl cinsi kedi ilk defa 1980’li yıllarda Shulamit kedilerinin yavrularından ikisinin kulaklarının farklı yapıda oluşu ile ortaya çıkmıştır. İlerleyen zamanlarda bazı çalışmalar ile safkan American Curl cinsi olmuştur. 1993 yılında iki türlü tüy yapısında olduğu görülmüştür. Farklı kulak yapısı ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

American Curl Görünümü


American Curl cinsi kedinin kafa yapısı orta büyüklüktedir. Ancak kulakları arasındaki mesafe uzun gözüktüğünden kafası büyükmüş gibi görünür. Bu uzun, dik ve geniş kulaklar sese karşı oldukça duyarlıdır. Gözleri de aynı şekilde geniş bir yapıdadır ve cevizi anımsatır. Burnu kare gibidir. Ağzı ise küçüktür. Çenesi fazlasıyla sağlam bir yapıdadır American Curl cinsi kedilerin. Genellikle 2,5 ile 4,5 kg arasında kiloları değişiklik göstermektedir. Bacakları orta uzunluktadır. Tüm vücut yapısı ise ne küçük ne de büyüktür, orta büyüklüktedir. Aslında fazla uzun olmayan ancak yumuşacık, ipek gibi tüylere sahiptir. American Curl kedisinin derisi sarkık bir durumda olur ancak kötü gözükmemektedir. Genellikle orijinal renkleri siyahtır. Ancak farklı renklerde de görüldüğü olmuştur.

Karakteri


Nazik, sosyal ve sıcakkanlı bir karakter yapısı vardır. İnsanlarla arası oldukça iyidir. Kedi türlerinde çok gözükmeyen bir özellik olarak çocukları sevmesi ile de öne çıkabilir. Yine bu türü diğer kedilerden ayıran bir özelliği de fazla meraklı olmayışlarıdır. Sadece sizin neler ile uğraştığınızı bilmek isterler. Diğer kedi türleri gibi dominant ve gürültülü değillerdir. Herhangi bir isteğini sessiz bir şekilde bildirir. Evde sizi güzellikle karşılar. İnsanlarla arası iyi olduğundan misafirlerinize karşı da sıcakkanlı olacaktır. Yaşlısı ve genci olmak üzere tüm American Curl kedileri evde oradan oraya uçabilirler. Dişi ve erkeklerde aktiflik derecesi eşittir. Güzelce eğitim verildiğinde at – geri getir oyununu öğrenebilirler. Aile ve çocuklar için oldukça uygun bir kedi türüdür.indir

Bakımı


American Curl cinsi kedilerin tüyleri iki türlüdür. Kısa veya uzun olmak üzere ikiye ayrılır. Haftalık bir iki defa tarayıp fırçalamak her iki tüy yapısında olanlar için de geçerlidir. Kısa tüylü olanlar daha fazla tüy dökmektedirler. Mevsimsel olarak tüy dökümleri artacağından yaz aylarına doğru daha sık tarama ve fırçalama gerekebilir. Ağızları kontrol edilmelidir düzenli olarak. Tırnakları 2-3 haftada bir kısaltılmalıdır. Göz kenarları da düzenli olarak nemli bir bez ile silinmelidir. Kulakları haftada bir defa yine nemli bir bez yardımı ile temizlenmelidir. Kulak çubuğu kesinlikle kullanılmamalıdır.

Beslenmesi


Kuru mama ile beslenebilirler. Kuru mamanın yanında ödül mamaları, yaş mamalar verilebilir. Günlük kaç gram mama verileceği veterinerinizce belirlenmelidir, siz de bu miktara uymalısınız.


Kaynak: Pet Patiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder