30 Kasım 2016 Çarşamba

7 Ay Sonra Eve Gelip Saklanan Sahibinin Kokusunu Alan Köpek

Kaynak: Pet Patiler

Köpek Kız Elbisesi Giymiş Okula Gidiyor

Kaynak: Pet Patiler

American Curl Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

american curlAmerican Curl cinsi kedi ilk defa 1980’li yıllarda Shulamit kedilerinin yavrularından ikisinin kulaklarının farklı yapıda oluşu ile ortaya çıkmıştır. İlerleyen zamanlarda bazı çalışmalar ile safkan American Curl cinsi olmuştur. 1993 yılında iki türlü tüy yapısında olduğu görülmüştür. Farklı kulak yapısı ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

American Curl Görünümü


American Curl cinsi kedinin kafa yapısı orta büyüklüktedir. Ancak kulakları arasındaki mesafe uzun gözüktüğünden kafası büyükmüş gibi görünür. Bu uzun, dik ve geniş kulaklar sese karşı oldukça duyarlıdır. Gözleri de aynı şekilde geniş bir yapıdadır ve cevizi anımsatır. Burnu kare gibidir. Ağzı ise küçüktür. Çenesi fazlasıyla sağlam bir yapıdadır American Curl cinsi kedilerin. Genellikle 2,5 ile 4,5 kg arasında kiloları değişiklik göstermektedir. Bacakları orta uzunluktadır. Tüm vücut yapısı ise ne küçük ne de büyüktür, orta büyüklüktedir. Aslında fazla uzun olmayan ancak yumuşacık, ipek gibi tüylere sahiptir. American Curl kedisinin derisi sarkık bir durumda olur ancak kötü gözükmemektedir. Genellikle orijinal renkleri siyahtır. Ancak farklı renklerde de görüldüğü olmuştur.

Karakteri


Nazik, sosyal ve sıcakkanlı bir karakter yapısı vardır. İnsanlarla arası oldukça iyidir. Kedi türlerinde çok gözükmeyen bir özellik olarak çocukları sevmesi ile de öne çıkabilir. Yine bu türü diğer kedilerden ayıran bir özelliği de fazla meraklı olmayışlarıdır. Sadece sizin neler ile uğraştığınızı bilmek isterler. Diğer kedi türleri gibi dominant ve gürültülü değillerdir. Herhangi bir isteğini sessiz bir şekilde bildirir. Evde sizi güzellikle karşılar. İnsanlarla arası iyi olduğundan misafirlerinize karşı da sıcakkanlı olacaktır. Yaşlısı ve genci olmak üzere tüm American Curl kedileri evde oradan oraya uçabilirler. Dişi ve erkeklerde aktiflik derecesi eşittir. Güzelce eğitim verildiğinde at – geri getir oyununu öğrenebilirler. Aile ve çocuklar için oldukça uygun bir kedi türüdür.indir

Bakımı


American Curl cinsi kedilerin tüyleri iki türlüdür. Kısa veya uzun olmak üzere ikiye ayrılır. Haftalık bir iki defa tarayıp fırçalamak her iki tüy yapısında olanlar için de geçerlidir. Kısa tüylü olanlar daha fazla tüy dökmektedirler. Mevsimsel olarak tüy dökümleri artacağından yaz aylarına doğru daha sık tarama ve fırçalama gerekebilir. Ağızları kontrol edilmelidir düzenli olarak. Tırnakları 2-3 haftada bir kısaltılmalıdır. Göz kenarları da düzenli olarak nemli bir bez ile silinmelidir. Kulakları haftada bir defa yine nemli bir bez yardımı ile temizlenmelidir. Kulak çubuğu kesinlikle kullanılmamalıdır.

Beslenmesi


Kuru mama ile beslenebilirler. Kuru mamanın yanında ödül mamaları, yaş mamalar verilebilir. Günlük kaç gram mama verileceği veterinerinizce belirlenmelidir, siz de bu miktara uymalısınız.


Kaynak: Pet Patiler

Noel Baba Kedi

Kaynak: Pet Patiler

29 Kasım 2016 Salı

American Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri

American ShorthairAmerican Shorthair cinsi kediler 1900’lü yılların başlarında ilk evcil kedi türü olan Buster Brown türündendir. Asıl kökenleri İngiltere’dir ancak genellikle Amerika olarak bilinmektedir. Bir süre içerisinde Domestic Shorthair adı ile anılmaktaydı. Ancak yine daha sonraları American Shorthair ismini almıştır.

American Shorthair Cinsi Kedi Görünümü


American Shorthair cinsi kediler oldukça sevimli bir türdür. Yanakları belirgin ve dolgun bir şekildedir. Gözleri badem şeklindedir, orta büyüklüktedir. Burun yapısı kare ile oval arasında bir şekle sahiptir. Kulakları diktir, ağzı küçük ve yuvarlaktır. Kafası fazla büyük olmamakla birlikte normal orta büyüklüktedir. Çenesi güçlüdür. Omuzları geniş olduğundan güçlü ve sağlam bir görünümü vardır. Bu tür kedilerin bacakları fazla uzun değildir, orta uzunluktadır. Patileri yuvarlaktır. Dikkat çekici bir görünümü vardır. Tüyleri kısadır. İnce tüy yapısına sahiptir. Ancak tüylerinin şekline rağmen soğuk havalarda dayanıklı olabilmektedirler. Genellikle gümüş renginde görülürler. Siyah, krem ve kahve renginde görülebilirler.

Karakteri


Bu tür kediler için genelde “Mutluluk Kaynağı” ifadesi kullanılmaktadır. Ne buz gibi, ne de çok yılışık bir kedidir. Hiperaktif bir kedidir. Uyurken bile bazı hareketler yaptığını görmek çok mümkündür. Yavruyken diğer kedilerle veya diğer petlerle birlikte olmaya alıştırıldığı sürece sosyallik anlamında sorun yaşatmayacak bir türdür. Eğitilmesi kolay bir kedidir. Diğer hayvanlarla iyi anlaşabilir. Çocuklarla arası iyidir. Özgürlüğüne biraz düşkünlerdir. Bu mutluluk kaynağı olarak tanımlanan tür uzun yıllar boyunca size çok iyi dostluk edebilir. Ortalama 15 – 20 sene arasında ömürleri vardır.American Shorthair

Bakımı


American Shorthair cinsi kedilerin tüyleri her ne kadar kısa olsa da yine de düzenli bakım gerektirir. Haftada 1 veya 2 kere fırçalanmalıdır. Fırçalama kediniz ile aranızdaki bağı da güçlendirmenizde faydalı bir işlemdir. Kedinizin size daha hızlı alışmasını sağlayabilmektedir.  Tırnaklar iki haftada bir düzenli kısaltılmalıdır. Her kedide olduğu gibi American Shorthairlerde de kum kabı günlük temizlenmelidir. Aksi takdirde kirli kuma tuvaletini yapmaktansa evinizin başka köşelerine tuvaletini yapabilir.

Beslenme


Bu tür kediler de yine diğer kediler gibi yemek yemeyi severler. Bundan dolayı günlük mama miktarı kedinizin yaşına ve kilosuna uygun olarak ayarlanmalıdır. Bu konuda veterinerinizden yardım almalısınız. Bu miktarı kontrollü şekilde vermelisiniz. Kuru mama ile beslenebilirler. Ek olarak yaş mama ve ödül mamaları verilebilir.

 


Kaynak: Pet Patiler

Big Buck Bunny

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio.

Blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio.


Kaynak: Pet Patiler

24 Kasım 2016 Perşembe

Chihuahua (Şivava) Özellikleri ve Bakımı

chihuahuaChihuahua (Şivava) cinsi köpekler Amerika’nın en eski köpekleri arasında yer almaktadır. Çin’den getirilerek çoğaltıldığı söylenmektedir. Ancak Meksika’ya ait olduğu bilinir. Adını Meksika’nın bir şehrinden almıştır. Güney Amerika’da Chihuahua (Şivava) cinsi köpekler kutsal olarak kabul edilebilir. Mini minnacık bir cinstir. Evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen köpek türleri arasındadır.

Chihuahua (Şivava) Cinsi Köpek Görünümü


Chihuahua cinsi köpekler elma gibi bir kafa yapısına sahiptir. Burnu çıkıntılı ve miniktir. .Gözleri yuvarlak, kocaman ve koyu renkli olur. En belirgin özellikleri ise kulaklarıdır. Kulak yapısı dik bir şekildedir. Yavrularda kafa tasında yumuşak nokta vardır. Büyüdükçe bu nokta kaybolur. Bilindiği üzere oldukça küçük ve tıknaz bir köpektir.  Kuyrukları sırta doğrudur. Orağa benzetilir. Tüyleri kısa veya uzun olabilir. Renkkleri açık kahve, sarı, çelik grisi gibi renklerde olabilir. Sırtı düz, yere dik basmaktadır. Minik görünümüne rağmen dayanıklı bir yapıdadır.

Karakteri


Chihuahua kibirli, atılgan ve capcanlı bir köpektir. Aynı zamanda duygusal bir yapısı vardır. Sahibine gösterdiği sevginin bir o kadarını da kendine ister. Minik vücudunun aksine kuvvetli yapısı sayesinde ayak altında ezilmekten manevralar sayesinde kurtulmayı başarır. Sahiplerine çok bağlanırlar. Sahiplerini çok kıskanırlar. Sahiplerinin yüzünü yalamaktan büyük zevk alırlar. Yabancı insanlara karşı mesafeli olur, şüpheci olabilir. Yabancıların içinde sahibinin peşinden kesinlikle ayrılmaz, adım adım takipte olur. Eğitimi bazılarında zordur ancak bazıları da eğitime açıktır, eğitilmekten zevk alabilir. Chihuahualar fazla sinirlendirilmeye gelmezler. Çocukları vs. ısırma eğiliminde bulunabilirler. Bu yüzden çocuklar için uygun olmayan bir köpek türüdür. Apartmanda besleyecekler için ise çok gürültülü bir köpek olabilirler. Havlama durumu fazladır. Tuvalet eğitimi yaptırmak bu ırk için biraz sabır işidir. Yavruyken sosyalleştirilmelidir. Savunmacı yapısı dolayısıyla geç yaşta diğer hayvanlarla bir araya gelen Chihuahua saldırgan bir yapıda olabilir. Sosyalleştirilen Chihuahualar diğer ırklarla iyi anlaşabilirler. Chihuahualar soğuktan hoşlanmazlar. Soğuk havaya dayanamaz, kazak ile dolaştırılması önerilir.chihuahua

Bakımı


Chihuahuaların iki farklı tüyde olanları bulunur. Kısa ve düz tüylüler için haftalık tarama ve fırçalama yeterlidir. Uzun tüylü olanlar her gün fırçalanmalıdır. Düzenli olarak yürüyüş yaptırılması gerekmektedir. Böylelikle daha sağlıklı olacaklardır.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: Pet Patiler

22 Kasım 2016 Salı

Köpekleri Rahatsız Eden Kediler

Kaynak: Pet Patiler

Yeni Ateist Kedi - Namaz Bozan Kedi

22


Kaynak: Pet Patiler

Kafkas Çoban Köpeği Özellikleri ve Bakımı (Kars Çoban Köpeği)

kafkas çoban köpeğiKafkas Çoban Köpeği (Kars Çoban Köpeği) Kafkasya bölgesinde bütün ülke ve şehirlerde yetiştirilmiş olan bir ırktır. Tüykiye’de ise Kars Çoban Köpeği, Azerbaycan’da Azeri Çoban Köpeği ve Rusya, Ermenistan gibi yerlerde de yine kendi ülke adlarına uyarlanarak bilinirler. SSBC Kafkas Çoban Köpeği hakkında resmi çalışmaları 1920 yılında yapmaya başlamıştır.

Kafkas Çoban Köpeği Görünümü


Kafkas Çoban Köpeği güçlü, sağlam duruşlu, iri bir görünüme sahiptir. Erkekleri ve dişilerini ayırt etmek bu cins için daha kolaydır. Erkeklerin vücutlarındaki belirginlikler dişilere oranla daha fazladır. Erkeklerin kafası daha iyi, gövde ve göğüsleri daha uzun tüylere sahip olur. Göz yapıları ise oval, koyu kahve veya kızıl tonlarında olur. Kulak uçları hafif yukarıya kıvrıktır. Kırsal alanlarda beslenen Kafkas Çoban Köpeği kulağı zarar görmesin diye uçları kesilmektedir. Ağızları geniş, çeneleri kuvvetlidir. Kuyrukları ise yukarıya doğrudur ve kıvrıktır. Tüyleri bir hayli kalındır. Çift kat kürkü vardır. Kuyruk ve göğsündeki tüyler uzundur. Renkleri genelde siyah veya gri olarak görülür. Kafkas Çoban Köpeği omuz yüksekliği 72 ve 75 cm arasında olabilir. Kiloları ise 45 ile 70 kg arasında olabilir. Ortalama ömürleri 12-13 yıl kadardır.

Karakteri


Bu tür köpekler Kangal köpeklerine benzetilmektedir. Kafkas Çoban Köpeği (Kars Çoban Köpeği) hareketli, cesur ve biraz bağımsız bir türdür. Sahibine ve yanında yaşadığı aileye çok bağlı olurlar. Bu tür köpeklerin doğasında koruma özelliği bulunur. Karakteristik yapısında bulunan cesaret ve güç unsurları ile birlikte bu koruma güdüsü bir araya geldiğinde doğru eğitim verilmediği takdirde tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir. Yavruyken bu konuda eğitilmeye başlanmalıdır. Aksi takdirde çevrede tanımadığı herhangi bir insana veya diğer hayvanlara saldırgan tavırlar gösterebilir. Sahibini ve ailesini koruma isteği olabilir. Diğer köpeklerle liderlik kavgasına da tutuşabilir. Bununda eğitimi onun için oldukça önemlidir. Dominant bir köpek türü olduğundan ve eğitilmesi zor olduğundan ilk defa köpek besleyecekler için uygun bir tür değildir.

Bakımı


Kafkas Çoban Köpeğinin tüyleri uzundur. Düzenli fırçalama ve tarama gerektirir. Ölü tüyler sık sık temizlenmelidir. Dişlerinin bakımı ve diş sağlığı da düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Dişlerde biriken bakteriler birikip kötü koku oluşturabilir. Ayda bir defa yıkanmaları gerekir. Üzerlerindeki enerjilerini atmak için egzersizler ve yürüyüşler onlar için önemlidir. Bu sayede kilo almalarını da engellemiş olabilirsiniz. Tırnakları ayda bir defa kesilmelidir. Bu köpekler pekte apartman ve şehir hayatı için uygun değildir.kafkas-coban-kopegi-2

Beslenmesi


Bu tür kuru mama dışında yiyecekler ile de beslenebilir. Evde beslenenler için çoğunlukla kuru mama tercih edilir. Açık alanda beslenenler ek gıdalar yiyebilir. Fazla et verilmemelidir ki bu durum onlarda ishal meydana getirebilir. Günlük mama miktarının %70 i kadar et yeterlidir onlar için. Et suyu ve yumurta da yiyebilirler. Günde 2 öğün yemek yerler.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Bakıcıya Saldıran Kedi

Kaynak: Pet Patiler

16 Kasım 2016 Çarşamba

Kediyle Oynayan Komik Bebek

Kaynak: Pet Patiler

Küçük Çocuğun Kedi Sevgisi

Kaynak: Pet Patiler

Border Collie Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

border collieBorder Collie cinsi köpekler İngiltere sınırı olan Northumberland’da ortaya çıkmıştır. Oldukça zeki ve çevik bir köpek cinsidir. Border Collie gözlerinin sığırları hipnoz ettiğine dair söylentiler mevcuttur. Bakışları ile sığırları sersem ettiği söylenmektedir. Border Collie cinsi köpekler polis köpeği, arama kurtarma köpeği olarak görevlendirilebilmektedir. Bunca yeteneğin yanında sevimli bir görünüme sahip olan bu cins oldukça fazla tercih edilmektedir.

Border Collie Görünümü


Border Collie cinsi köpekler büyüklük olarak Avustralya Çoban Köpeğine benzetilmektedir. Vücut uzunluğu omuzlarına göre daha fazladır. Alnı belirgin bir çıkıntıya sahiptir. Kulakları dik bir duruşa sahiptir. Gözleri oval bir şekle sahip olmakla birlikte gri, siyah beyaz veya siyah benekli renkte olabilir. Genellikle koyu renkli gözleri bulunur. Kuyrukları patilerine kadar uzundur. Bazı ruh hallerinde kuyruk sırta doğru çekilebilir. Gene bazı köpek cinslerinde olduğu gibi Border Collie köpeğinde de iki tür vardır. Uzun tüylü Border Collie ve kısa tüylü Border Collie olmak üzere bu iki türü söyleyebiliriz. Uzun tüylü Border Collie’nın tüyleri 8 cm kadar, kısa tüylünün ise 3-4 cm kadar olabilmektedir. Tüyleri siyah,beyaz,kızıl beyaz gibi değişik renklerde görülebilir. Uzun tüylü Border Collie’lerde yele ve kuyruk kısmı daha tüylü olabilmektedir. Bu cins köpekler eğitime ve çalışmaya açık bir cins olduğundan dış görünüş bazen değişiklik gösterebilmektedir.

Karakteri


Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu tür köpekler eğitime çok açık bir köpektir. Fazlasıyla yüksek bir zekaya sahiptir. İtaat, agilty ve frizbi yarışmalarında çok başarılılardır. Sahibi tarafından övülmek çok hoşuna gitmektedir. Enerjik bir yapıdadır bu tür köpekler. Kesinlikle yeteri kadar egzersiz yaptırılmalıdır. Bu egzersizler yapıldığı takdirde diğer petler ve çocuklar ile iyi anlaşabilmektedir. Her köpekte olduğu gibi yavruyken eğitime başlanmalıdır. Diğer hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşabilmesi için bu eğitimin yavruyken kesinlikle yapılması ve alıştırılması gerekir. Mutlu bir Border Collie beslemek için ona ilgi göstermelisiniz. Eğitilmek ve ona karşı ilgi gösterilmesi onu çok mutlu edecektir. Yarışmalar için en uygun köpek cinsi Border Collie’dır. Çiftçiler için de Border Collie uygundur, sürekli hizmet etmek Border Collie’ların oldukça hoşuna gidecektir. Köpeğinizle ilgilenmek için fazla vaktiniz yok ise tercih edeceğiniz cins bu olmamalıdır. Sıkıldığı zaman etrafa zarar verme eğilimleri olabilmektedir. Fazla yalnız kaldıklarında kötü şeyler alışkanlık edinebilir.border collie

Bakımı


Border Collielar apartmanda beslenmek için uygun olmayan bir türdür. Enerjik ve hareketli bir ırktır. Büyük bahçeli evlerde yaşayabilir. Tabii bütün gün bahçede bağlı kalmamalıdır. Onunla ilgilenilmelidir fazlasıyla. Fiziken yapılan egzersizler, yürüyüşler, oyunlar vs. gibi şeylerin yanında aklını kullanarak çalıştırılmakta ister. Tüy bakımı ise düzenli olarak fırçalanıp kuru şampuan ile temizlenmelidir. Kulakları da aynı şekilde düzenli olarak kontrol edilmelidir.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

11 Kasım 2016 Cuma

Pomeranian Boo Cinsi Köpek - Boo Köpek Özellikleri

pomeranian booPomeranian Boo cinsi köpekler Pomerenya’da Prusya adlı bir bölgede geliştirilmiş olan bir ırktan meydana gelmiştir. Pomeran Boo ataları yaklaşık olarak 15 kilo kadardır. Bir şekilde eskiye göre Pomeranian Booların kiloları 2- 3 kg düşürülmüştür. Sirk köpekleri arasında yer alır Pomeranian. Günümüzde bu tür köpekler aile ve yarışmaların birinci köpeğidir.

Pomeranian Boo Görünümü


Pomeranian köpekleri dik kulaklı, sivri burunlu sevimli mi sevimli bol tüylü bir köpektir. Bazıları tilkiye, bazıları ise oyuncak bebek gibidir. Gözleri badem gibi, parlak ve koyu renklidir. Burnu siyah veya tüyleri ile aynı renge sahiptir. Kuyruğu ise sırtından öne doğru kıvrılmış bir vaziyettedir. Boynundaki yelesi oldukça gür bir görünümdedir. En çok görülen renkleri kızıl, turuncu, mavi, siyah, beyaz ve kahverengidir. Çift renkli de olabilmektediriler. Boyları erkeklerde ve dişilerde 18 – 30 cm arasındadır. Kiloları ise aynı şekilde dişi ve erkekte aynı olmak üzere 1 ve 3 kilo arasındadır.

Karakteri


Bu küçük sevimli köpek canlı, hareketli ve hayat doludur. Eğitime açık, sahibi tarafından bir şeyler öğretilmesine oldukça açık ve heveslidir. Sahibine fazlasıyla bağlı ve sadıktır. Ancak bir yönden inatçı bir yapısı vardır. Çoğu köpek cinsinde olduğu gibi bu türde de yavruyken farklı köpeklerle birlikte büyümeye alıştığında sıkıntı yaşatmaz. Bu tür köpekler kendini fazla büyük sandıkları için diğer büyük köpeklere saldırgan tavırlarda bulunabilirler. Yabancılarla mesafeli olurlar ve bundan dolayı bekçi köpeği olarak kullanılabilirler. Yabancılara karşı havlama eğilimleri vardır. Bu tür köpekler de Beagle cinsi köpek gibi biraz dik kafalı olabilmektedir. Yavruyken eğitilmeye başlanmalıdır. Patronun siz olduğunu anlaması gerekir. Çocuklarla anlaşmada problemler yaşanabilir. Yine yavruyken bu konuda da eğitilmesi gerekmektedir. Yaşlı insanlar için iyi bir arkadaştır. Ve yemek seçimi yapabilmektedirler bazen.02_pomeranian-ana

Bakımı


Pomeranianlar uzun tüylere sahip olduğundan tüy bakımı sık sık gerekir. Sık sık düzenli olarak fırçalanmalıdır. Fırçalarken başından başlayıp tüyleri ayıklayarak ileriye doğru fırçalanmalıdır. Tüylerinin bakımı görünümleri için çok önemlidir. Parlak ve bakımlı görünmesi için bu bakımların mutlaka yapılması gerekir.  Bu köpekler yürümekten çok hoşlanırlar. Onlar için küçük bir bahçe yeterli olmaktadır.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

10 Kasım 2016 Perşembe

Beagle Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

beagleBeagle cinsi köpekler en popüler köpekler arasındadırlar. Koku alan, enerjik, istekli, neşeli ve tatlı bir köpektir. Harrier ve İngiltere’nin diğer tazılarının birleşmesi ile oluştukları söylenmektedir. Genellikle eski zamanlarda tavşan, bıldırcın gibi hayvanların avlanmasında görevlendirilmişlerdir. Narkotik arama köpeği olarak ta kullanılmış olabilirler. Tıbbi deney gibi durumlarda da kullanıldıkları olmuştur.

Beagle Cinsi Köpek Görünümü


Görünüm olarak beagle cinsi köpekler sağlam, dayanıklı bir vücut yapısına sahiptir. Dayanıklı olmasına rağmen pekte büyük bir vücudu yoktur. Tüyleri kısadır. Kürkü genellikle üç renkli olmaktadır. Kızıl, beyaz, turuncu veya kızıl beyaz, turuncu beyaz olabilmektedir. Beagle cinsi köpekler iki türe ayrılırlar. Kürklerine göre bu türü ayırt edebilirsiniz. Birinin tüyleri düz, birinin ise tüyleri karışık bir türdedir. Kafa yapısı geniş ve yuvarlaktır. Ağız ve burunları kare bir yapıdadır. Burun delikleri iridir. Bu iri delikler sayesinde de zaten iyi koku almaktadır. Kulakları american cocker cinsi köpekler gibi aşağı doğru uzundur ve geniştir. Acıklı bir bakışa sahiplerdir beagle cinsi köpekler. Erkeklerde boyu 36 ile 41 cm arasında, dişilerde 33 ile 38 cm arasındadır. Kiloları ise erkeklerde 10 – 11 kg arasındadır, dişilerde 9 -10 kg’dır. Ortalama ömürleri 12 – 15 yıl arasındadır.beagle

Karakteri


Beaglelar sevecen, tatlı, sevimli, nazik hayvanlardır. Sosyal bir yapıdadır. Sakin ve sosyal yapısı sayesinde en çok tercih edilen köpekler arasındadır. Çocuklarla anlaşması oldukça kolay ve iyidir. Genellikle diğer köpeklerle iyi anlaşır ancak kedi ve diğer hayvanlarla yavruyken bir arada olup alışmadığı takdirde bazı problemler oluşabilir. Yalnız bırakılmaması gerekmektedir farklı hayvanlarla. Bu tür köpekler yalnızlıktan çok hoşlanmazlar. Evinizde çok bulunamıyorsanız iki köpek tavsiye edilmektedir. Genellikle ulurlar yüksek sesle. Biraz dik kafalı bir köpektir söz dinletmek biraz zor olabilir. Eğitimine çok dikkat edilmelidir ve kesinlikle yavruyken alınıp eğitilmelidirler.

Bakımı


Tüylerinin kısa olduğundan bahsetmiştik. Kısa tüylerinden dolayı fazla tüy dökmemektedirler. Haftada bir iki defa fırçalanması beagle köpeği için yeterli olacaktır. Fırçalarken kuru şampuan ile fırçalayabilirsiniz. Kulaklarının yapısı farklı olduğundan kulaklar sık sık kontrol edilmelidir. Nemli bez ile silinip temizlenmelidir. Tırnakları da düzenli vakitlerde kesilmelidir. Bu tür köpekler enerjik yapıya sahiptirlerdir. Bundan dolayı gerekli egzersiz yaptırılmalıdır. Her gün mutlaka yürüyüş yaptırılmalıdır.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

7 Kasım 2016 Pazartesi

American Bobtail Cinsi Kedi Özellikleri - American Bobtail Bakımı

american bobtailÜlkemizde adını çok duyanın olduğunu sanmadığımız bir kedi cinsi olan American Bobtail cinsi kedi 1960 yıllarında ortaya çıkmıştır. Eskisi kadar bilinmemekle birlikte besleyen kişi sayısı da oldukça azdır. Siyam dişisi ile gri bir tekir kedinin çiftleşmesi ile oluştuğu tahmin edilmektedir.

American Bobtail Görünümü


Görünüm olarak American Bobtail cinsi kedi geniş ve güçlü bir çeneye sahiptir. Kulakları aşağıya doğru inmektedir, boyut olarak kulaklar orta büyüklüktedir. Tekir cinsi kediye benzemektedir görünüm olarak. Burun hafif eğimi ile birlikte düz bir yapıdadır. Göz yapısı büyük ve ovaldir. Boyu fazla uzun değildir. Tıknaz ve yere yakın bir vücut yapısı vardır. Dişi ve erkeği ayırt etmek için erkeklerin omuzları daha geniştir. Boyut olarak aşağı yukarı aynıdır. Bacakları kısadır. Kuyrukları esnektir ve sivri uçludur. Tüyleri uzundur. Peluş oyuncak biri tüylere sahiptir. Renkleri genelde siyah, beyaz ve gri renkleri arasında değişmektedir.american bobtail cinsi kedi

American Bobtail Karakteri


American Bobtail cinsi kediler oldukça duygusaldırlar. Sahipleri ile kurdukları bağ bambaşkadır onlar için. Sahibi ile vakit geçirmeye bayılırlar. Yanlarından ayrılmazlar. Ayrıca kendisine ilgi gösteren American Bobtail cinsi kedi bu insanlara karşı sıcakkanlıdır. Tasma ile gezdirilebilecek nadir kedi cinsleri arasındadır. Uysal yapısı gereği ile tasma ile rahatlıkla gezdirilebilir. Yakalama ve kovalamaca oyunları oynamaya bayılırlar. Çoğu kişi bu türü yol arkadaşlığı esnasında da götürmektedir. Uzun yollarda yol arkadaşlığı yapma konusunda oldukça başarılıdır. Aile için evde beslenebilecek en uygun kediler arasındadır diyebiliriz.

Bakımı


Bu tür kedilerin tüyleri uzun olmasına rağmen tüyler birbirine dolanmamaktadır. Haftada bir iki defa taranması onlar için yeterli olacaktır. Kedilerde genellikle bahar aylarında tüy dökme mevsimi olduğundan dolayı bu zamanlarda daha fazla tarama ve fırçalama ihtiyacı olabilmektedir. Birkaç haftada bir tırnakları kesilmelidir. Ve yine haftada bir iki kulak ve göz çevresi nemli bir bez yardımı ile silinmelidir. Kulak çubuğu ile temizlemek kesinlikle önerilmemelidir. Kum kabı her gün temizlenmelidir.

Beslenmesi


Beslenme konusunda herhangi bir mama markası vs. vermek doğru olmayacağından dolayı mama tercihini veterineriniz ile birlikte yapmalısınız. Kuru mama ile beslenebilirler. Kuru mamanın yanında haftada bir iki yaş mama vs. ödül mamaları verilebilir. Günlük mama miktarı veterinerinizin uygun gördüğü miktarda olmalıdır.

 

 


Kaynak: Pet Patiler

Oyuncak Kedi ve Şaşkın Kediler

Kaynak: Pet Patiler