12 Aralık 2017 Salı

Kedilerde Kuyruk Hareketleri Ne Anlama Gelir?

İnsanların konuşarak anlaştığı gibi kediler de kendi aralarında anlaşabilmektedirler. Ancak insanlar ve kediler arasındaki iletişim ise çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Kediler kendilerini insanlara miyavlamaları ile, kuyruk hareketleri ile veya çeşitli hareketler ile anlatmaya çalışırlar. Bu yazımızda da kedilerin bu iletişim şekillerinden kuyruk hareketleri ile ne anlatmak istediklerini inceleyeceğiz. Kediler kuyruk hareketleri ile bize ne anlatmak isterler? Kuyruklarını neden farklı çeşitlerde hareket ettirirler?

Kedilerde Kuyruk Hareketleri Anlamları


  • Havaya Doğru Bakan, Dik Kuyruk



Kedilerde kuyruk hareketleri arasında genellikle kedilerin en çok karşımıza çıkan şekli kuyruk havaya doğru şeklidir. Bu havaya doğru şekil almış olan kuyruk kedinizin size mutluluğunu göstermektedir. Kediniz halinden memnun, size bir selam gönderiyor olabilir. 😊
  • Havaya Doğru Bakan, Ucu Kıvrılmış Kuyruk

kedilerde kuyruk hareketleri

Yine kuyruk hareketleri arasında sık karşılaştığımız bir şekil olan kuyruk yukarıya doğru bakan, ucu aşağıya doğru çevrilerek kıvrılmış halidir. Bu şekil ise temkinli selam verme olarak tanımlanabilir. Daha çok sokak kedilerinde görebiliriz bu hareketi… Sokakta görmüş olduğumuz bir kedi yanımıza yaklaşıp kendini sevdirmeden önce kuyruğunun ucu kıvrık vaziyette olur. Ancak kedi yanınıza gelip kendini sevdirdiğinde, sizi koklayıp tanımaya başladığında ve size alıştığında kuyruğunun ucunun kıvrıklığı gider, ilk maddede anlatmış olduğumuz dik şeklini alır.
  • Kabartılmış Kuyruk



Kediler genellikle korktuklarında kuyruklarını kabartırlar. Bu korku anlarında kuyruklarını kabartmalarının yanında sırtlarını kaldırırlar, kulaklarını dikeltirler ve yan yan koşmaya başlarlar. Bu ürkütücü görüntüleri korktuklarında, bir tehdit algıladıklarında karşımıza çıkar. Sebebi ise korktukları şey karşısında kendilerini daha korkutucu gösterme ve kendini korumak istemeleridir.
  • Kuyruk Yerde Sürtünerek Hareket Etmesi



Kediniz kuyruğunu yere yakın şekilde sağa sola sallıyorsa onun pek hoş olmayan vakitlerine denk gelmişsiniz demektir. Bu hareket kedinizin tedirgin, belirsiz hissettiği anlamına gelmektedir. Kedinizin içinde olduğu belirsizlik hissi de onu saldırganlaştırabilir. Kuyruğunu yerde hareket ettiriyorsa her an bir üste atlama, sizi kovalama durumu olması muhtemel. 😊 Ayrıca kuyruk yerde vaziyette dururken kediler atlamadan bir kaç saniye önce popolarını sallarlar ve ardından koşarak saldırıya geçebilirler.
  • Kuyruk Titretmesi



Kediniz ara sıra farkederseniz kısa kısa miyavlayarak kuyruklarını titretirler. Kediniz kendinden geçmiş vaziyette kısa kısa miyavlarken %90 ihtimalle kuş, sinek, böcek bir şey görmüştür. Onu avlama isteğiyle yanıp kavruluyordur ve bu sırada onun için bastığı yerlerin vs. hiç bir önemi yoktur. Üstünüzden atlar, perdeye tırmanır, televizyona tırmanır vs… Bu yüzden kedinizi bu titrek miyavlamalar ve titrek kuyruk esnasında rahat bıraksanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Bırakın avlansın yavrucak… 😊
  • Kuyruk Dolaması



Kedilerde kuyruk hareketleri arasında en sevimlilerinden biridir belki bu kuyruk dolamaları… Kediler kuyruklarını başka bir kediye veya insana dolarlar. Bu kuyruk dolama hareketi sardıkları kişiyi oldukça çok sevdikleri ve sahiplendikleri anlamına gelmektedir.

Faydalanılan Kaynak

http://trend.mynet.com/kedilerin-kuyruklarinin-duruslarina-gore-anlamlari-1056938

 


Kaynak: Pet Patiler